ny flik: En sida med ny flik i Google Nu komplett med kort [Chrome]

Många av Google Nows funktioner har blivit en del av Chrome, även om vissa, som aviseringarna, fortfarande är knutna till din Android-enhet. Nu – ny flik är ett Chrome-tillägg som gör den nya fliksidan till en mycket funktionell rendering av Google nu. Det är den mest exakta vi har sett hittills och förutom att kontrollera och lista din senaste e-post, ger dig tillgång till ett sökfält och visar tid och datum, låter den nya fliksidan dig lägga till nya händelser i din kalender och fungerar även med Chrome-aviseringar. Du kan dra de olika korten för att ordna om dem hur du vill. Dina ofta besökta webbplatser har ett eget kort och kort för åtkomst till Chrome-inställningar, nedladdningar, tillägg och standardsidan för ny flik har också lagts till.

Sidan är riktigt bra designad; sökfältet är i centrum och korten följer under den. Tiden detekteras automatiskt liksom din nuvarande plats för att ge dig exakt väder. Tillägget kommer att ansluta till och kontrollera e-post för Google-kontot som du är inloggad i Chrome med.

För att ordna om kortet, klicka och dra det bort från dess ursprungliga position till någon annan plats på sidan. De andra korten kommer att flyttas för att rymma det.

Aviseringarna dyker upp automatiskt och du kan återvända till dem från meddelandeikonen i aktivitetsfältet (eller menyraden i OS X).

Förutom den mycket exakta efterbildningen av Google Nu och integrationen med Chrome-aviseringar, täcker den nya fliksidan som Nu – ny flik lägger till i Chrome, allt. Sidan Inställningar, Ladda ner och Tillägg kan nås från deras respektive kort. Tilläggens kort visar vilka tillägg du för närvarande har aktiverat. Det finns också ett kort som låter dig komma åt Chrome Apps.

Nu till nackdelarna; tillägget har tid i 24-timmarsformat och även om det inte är något fel med det formatet, bör tillägget låta användarna ställa in formatet själva. Postkortet är löjligt långt och det borde finnas en möjlighet att begränsa det till de senaste 5 meddelandena, eller så kanske kortet borde vara hopfällbart. Trogen Google Now är korten centrerade på den nya fliksidan men deras bredd är onödigt begränsad så att utrymme slösas bort på vänster och höger sida. Denna breddbegränsning har en annan bieffekt; text över flödar bortom kortet när det inte kan trimmas eller flyttas till nästa rad, till exempel när det handlar om en lång e-postadress.

Trots dessa brister är förlängningen ganska bra med fantastisk uppmärksamhet på detaljer. Bakgrunden ändras till och med för att återspegla tiden på dygnet. Väderikonen på väderkortet visar faktiskt ett moln med regndroppar om prognosen är för regn. Utan tvekan, Nu – ny flik har markeringar av en fantastisk förlängning.

Ladda ner nu – ny flik från Chrome Web Store