Med Pranjal Mishra (Din Brand Mates VD)

Vem har sagt att extroverta bara kan bli bra entreprenörer? Pranjal Mishra är ett exempel på att att vara introvert eller extrovert inte har något med entreprenörskap att göra. Hej gott folk, återigen, jag är här för att dela min erfarenhet med er.

Nyligen fick jag chansen att intervjua en av de unga entreprenörerna, Pranjal Mishra, från Indien. Dessutom har jag lärt mig att varje grundare har olika berättelser och erfarenheter.

Så syftet med att skriva den här artikeln är att jag vill ta med de mest ofiltrerade och oskriptade föredragen till dina skärmar. Så innan jag delar min ärliga åsikt om min interaktion. Låt oss veta

Vem är Pranjal Mishra?

A: Pranjal Mishra är ingenjör, grundare och VD för Din varumärkeskompis. Pranjal, tillsammans med sitt team, tillhandahåller design, animation och produktutvecklingstjänster till DeepTech-företag.

Dessutom är cirka 80 % av deras kunder från HealthCare- och HealthTech-företag. Och resten 20% kommer från växande områden som AI, ML, etc.

Pranjal är en ung entreprenör som bor i Indiens Silicon Valley, alias Banglore. Han har haft många upp- och nedgångar när han byggt upp sin byrå från grunden, men han har lärt sig massor av sina erfarenheter. Det är dessutom vad vi har diskuterat i intervjun. Så låt oss börja med min första fråga.

F: Du måste vara en extrovert för att vara entreprenör. Vad är dina tankar om detta?

S: Den första frågan jag tänkte på var att bryta några stereotyper. Så jag frågade Pranjal om stereotypen att endast extroverta kan vara en bra entreprenör. Så Pranjal, som anser sig vara en introvert, gav ett mycket insiktsfullt svar.

I grund och botten, sa han, har det ingenting att göra med att vara extrovert eller introvert. Som Pranjal delade, brukade han enligt situationen byta personlighet. När han tänker eller gör något kreativt väljer han att vara det introverta kreativa sinnet.

Dessutom, när han måste representera sig själv eller sitt företag inför människor, blir han en extrovert. Till exempel podden vi spelade in. Så det handlar om att byta personlighet efter situationen.

F: Hur föddes idén om Your Brand Mate?

S: Så, tanken bakom hans satsning var inte en annan 03:00-tanke. Under sin collegetid inspirerades han av en berömd webbserie i Indien som heter ”The Pitcher”, och det var så han fick veta om att starta ett företag och vad en start-up är.

Eftersom han var känd för att vara en stor frilansare tänkte han förvandla sina frilansspelningar till en servicebyrå. Han jobbade riktigt hårt och gav aldrig upp, och så småningom kom hans idé till liv.

F: Vad är ditt råd till personer som vill börja frilansa?

A: Så, rådet som Pranjal gav, och jag håller helt med om det. Han sa att det inte bara handlar om pengar, utan det är tillförlitligheten. Om en kund litar på en entreprenör eller en frilansare för något arbete. Det är personens ansvar att presentera sin kund med bästa kvalitet.

Detta kommer inte bara att skapa ett gott förtroende och band mellan personen och kunden. Men du kan också få större projekt och fler remisser från din kund. På så sätt kommer ditt rykte i branschen successivt att öka. Och ja, pengar är alltid en biprodukt av ditt hårda arbete.

”Du behöver inte många kunder; du behöver ett par bra kunder som litar på dig och som kan hänvisa dig till andra bra kunder.” Insiktsfull tanke av Pranjal Mishra

F: Vilken är tekniken/mjukvaran du inte kan leva utan?

S: Det här är en av mina favoritfrågor som jag ställer från alla grundare jag träffar. Pranjal använder Notion för all sin dokumentation, som han citerar som ”Hans andra hjärna.” Sedan finns det Asana för uppgiftshantering och My Calander. Alla dessa verktyg hjälper honom att öka sin produktivitet.

Förutom produktivitet är Figma verktyget han brainstormar över sina idéer och Unreal Engine för att öka sin kreativitet. Jag är ganska säker på att alla teknikkunniga människor kommer att relatera mycket.

F: Vad är din lön och hur hanterar du dina utgifter?

A: Ja ja!! Döm mig inte. Jag vet att jag ställer den här frågan mycket. Så jag har ställt den här frågan till Pranjal också. Men ja, jag kommer inte att avslöja det här (för det måste du se podden).

Men ja, bor i Banglore där levnadskostnaderna är mycket höga. Pranjal har bemästrat konsten att hantera sina utgifter. Eftersom de är en ung och växande byrå tar Pranjal bara en viss summa som krävs för att uppfylla hans grundläggande behov. Vila allt går tillbaka till utvecklingen av företaget.

F: Var ser du dig själv och ditt företag under de kommande 5 åren?

A: Ja, återigen, jag är tillbaka med den klassiska intervjufrågan, men den här gången är det UNO omvänd. Så Pranjal valde att gå för kvalitet framför kvantitet. Låt mig förklara.

För honom siktar han inte på att ha hundratals eller tusentals anställda som arbetar för hans företag. Istället letar han efter en handfull själveffektiva människor som kan vibba på idéer och vibba över att bygga saker. Dessutom, inte bara arbete utan också vibbar över böcker, filmer och mycket mer.

Så de som tror att ordet ”Vibe” bara är för personligt nöje. Pranjal definierade precis hur du kan vibe i ditt yrkesliv också. En sådan fantastisk vision.

F: Om du inte var en grundare, vad skulle ditt yrke vara?

S: Så, förutom att vara entreprenör, delade Pranjal sin önskan att bli företagsadvokat. Det är en av de viktigaste rollerna för alla små eller stora företag. Anledningen är att det då och då behövs en advokat för att sköta allt juridiskt arbete.

En företagsjurist spelar en viktig roll och en lättnad för grundarna att fatta och verkställa alla beslut utan att oroa sig för några yttre hinder.

F: Hur stressar du ner dig själv?

S: Som jag säger, stress är alltid en medpassagerare i en entreprenörs resa. Så Pranjal delade med sig av sina sätt att avveckla sig själv. Han föredrar att lyssna på sina favoritlåtar medan han tar kalldusch.

Dessutom älskar han att ta sin hund på en promenad. Att vibba över musik är något som han gör för det mesta.

F: Hur hanterar du dina personliga relationer?

S: Pranjal var ärlig här och sa till mig att han fortfarande lär sig det. Detta kändes väldigt naturligt eftersom du som ung entreprenör inte kan fokusera på alla aspekter av ditt liv samtidigt. Vi måste göra prioriteringar.

Så Pranjal är i en fas där hans företag kräver mycket uppmärksamhet. Men samtidigt hans föräldrar och hans sambo. Så han lär sig och gör sitt bästa för att hantera allt. Inte varje dag, men när han får tid.

F: Om du får en chans att starta ditt företag från grunden, vad kommer det att vara?

S: Jag ställer den här frågan varje gång eftersom jag personligen får veta var de gjorde fel eller vad som kunde göras bättre. Så Pranjal sa att han saknade förtroende för den övergripande arbetskvaliteten i början.

Många gånger brukade Pranjal underskatta sig själv och sitt arbete, även om kvaliteten var god. Så om han börjar igen kommer han att ha tilltro till sitt arbete och mer förtroende för sina färdigheter och visioner.

F: Vad är dina tankar om att AI ska ersätta vårt jobb?

S: Så, Pranjal sa i en sarkastisk notis att efter ett decennium eller så, kan han bli ersatt av en AI i sitt företag. Men senare definierade han varför! Han påminde om naturlagarna. Från tid till annan har vi människor utvecklats, och återigen är det dags för oss att utvecklas.

När det naturliga urvalet fungerar förändras vissa beroende på situationen, och vissa blir kvar. Så på samma sätt måste vi utvecklas i enlighet med ögonblickets behov så att vi kanske inte blir ersatta. Till vilket jag tillade att det inte finns någon att fly eller gå tillbaka, det är dags att acceptera förändringen.

F: Vad blir dina tips till den unga generationen som vill dyka in i denna entreprenörsresa?

S: Pranjal delade med sig av ett tips som han fick av någon annan. Men jag ska vara ärlig, det har förändrat mitt perspektiv. Han citerade att det bara tar 20 sekunders mod att övertyga oss själva att fatta ett beslut.

Beslut som att skicka ett mail, ringa ett samtal, släppa ett kallt DM. Du vet aldrig när du hittar ditt första projekt eller jobbtillfälle. Så låt inte de 20 sekunderna gå dig ur händerna. Till sist uttryckte Pranjal att dessa 20 sekunder förändrade och gjorde hans liv.

Han omvandlade sina 20-sekundersbeslut till handling, och resten är historia.

Författarens dom

Att intervjua Pranjal var mer som en isbrytare. Här pratade vi om frilansande stereotyper, personlighetsstereotyper, självtvivel, misslyckanden, framgång och annat. Det är något som jag varmt rekommenderar alla unga företagare att läsa och titta på.

Den här artikeln är bara en glimt av vad vi har diskuterat i intervjun. Om du vill höra det från mannen själv, så rekommenderar jag dig varmt att se podden.

Slutligen, håll utkik eftersom vi kommer med fler grundare och deras unika erfarenheter. Men det måste finnas en fråga i ditt sinne. Varför lyssna på oss? Svaret är att våra intervjupersoner är helt oskriptade/ofiltrerade, och vi pratar om de verkliga utmaningarna som dessa människor ställdes inför och löste.

Vi ses i den andra.

Därefter kan du också läsa om bakom styrelserummet med Vedant Singh Thakur (My Content Cafes VD)

var den här artikeln hjälpsam?

Tack för din feedback!