Hur man går från listor till försäljning

Lär dig hur Etsy SEO är en spelväxlare för att generera försäljning genom listor.

”Jag driver en butik på Etsy, men det gör det också 6,30 miljoner säljare!’ – denna tanke i sig är en mardröm för säljare på Etsy-marknadsplatsen.

Det finns dock ett sätt att överträffa konkurrenterna och hålla din butik uppdaterad med Etsy-resultaten – ”Etsy SEO.”

I den här artikeln kommer jag att gå igenom Etsy SEO, vad det är, varför det är viktigt och hur det kan hjälpa dig att konvertera listor till försäljning inom några veckor.

Låt oss börja med grunderna.

Etsy SEO: Vad det är och hur det fungerar

Etsy SEO (Search Engine Optimization) är en teknik för att optimera din Etsy-butik och produktlistor för att rankas högre på båda sökmotorerna – Etsy Marketplace och Google.

Ja, Etsy har en sökmotor på plats. 🤖

Sökmotorn säkerställer att marknadsplatsbesökare får de bästa resultaten för frågor. Och för att uppnå detta utför Etsy sökhierarki i två omgångar – frågematchning och rankning.

Frågematchning är precis vad du gissade.

Algoritmerna väljer användarnas frågor för att matcha med inventeringen av listor baserat på ”sökord”.

Det går djupt ner i din lista och letar efter sökordsmatchande sökord på flera ställen, som attribut, kategorier, taggar och titlar.

När frågematchningen är över börjar Etsy lista produkter baserat på dess rankningsfaktorer.

Totalt sju faktorer spelar in i Etsys sökrankning:

 • Relevanspoäng: Exakt matchande sökord i listorna har en högre potential att visas i Etsys sökresultat. Oavsett om det är taggar, titlar, listbeskrivningar, kategorier och attribut som matchar frågan, kommer det att ses som mer relevant för sökningen.
 • Listans kvalitetspoäng: Detta mått mäter kvaliteten på Etsy-listor. Enkelt uttryckt mäter det hur väl en notering konverterar. Fler konverteringar resulterar i högre kvalitetsresultat och vice versa.
 • Nyhetspoäng: Varje ny listad eller återlistad artikel får ett tillfälligt uppsving i sökresultaten. Boosten kan vara från några timmar till några dagar, beroende på hur shoppare interagerar med den.
 • Kund- och marknadsupplevelse (CME)-poäng: Ett Etsy-mått som mäter sannolikheten för att säljare har en kundcentrerad policy. Bra recensioner, fullständiga butikspolicyer och Om-sektioner är några sätt att upprätthålla ett bra CME-resultat. På så sätt påverkar din sökrankning positivt.
 • Fraktpris: Kostnaden för att skicka en vara påverkar sökrankningen. En butik som erbjuder gratis frakt i USA har en chans att rankas högre än den som tar betalt av köpare för att skicka produkten.
 • Shoppervana: Etsy har Context-Specific Ranking (CSR)-teknologi som lär sig vad köpare är intresserade av för att visa dem de artiklar de med största sannolikhet kommer att köpa.
 • Översättningspoäng: Även om Etsy utför maskinöversättningar av listor till olika språk. Men att manuellt göra det för din butik slår maskinöversättningar.

Men vad händer efter att du bockat av alla SEO-normer?

Får du bara plats #1🏆 på listor? Nej, det är mer i det.

Fördelar med Etsy SEO för säljare

Etsy SEO är fördelaktigt på många sätt, som:

 • Ökad synlighet: Etsy SEO hjälper dina produkter att synas högre i sökresultaten, ökar synligheten och gör det enkelt för potentiella kunder att upptäcka din butik.
 • Högre trafik: Optimerade listor lockar mer organisk trafik till din Etsy-butik, vilket ökar antalet besökare som aktivt söker produkter som din.
 • Förbättrad försäljning: Med ökad synlighet och riktad trafik kommer din omvandlingsfrekvens sannolikt att förbättras, vilket leder till mer försäljning.
 • Konkurrensfördel: Effektiv SEO kan hjälpa dig att överträffa konkurrenterna, vilket gör dina produkter och butiker mer attraktiva för potentiella köpare.
 • Kostnadseffektiv: SEO genererar organisk, kostnadseffektiv trafik, vilket eliminerar behovet av löpande annonsutgifter för att locka potentiella kunder.

Beprövade tips för Etsy SEO

#1. Utför sökordsforskning

Nyckelord är byggstenarna när man utför SEO för Etsy. De hjälper inte bara till att rankas bättre på Etsy-listor, utan de delar också ordet med sökmotorer för att visa din produkt när det finns en användarfråga som matchar sökorden.

Till exempel, när jag skrev ”mors dag presenter” i Google, dök den här Etsy-listan upp. Lägger du märke till hur titeln på annonsen är en exakt matchning för sökfrågan? – det är nyckelord i spel!

…Så hur undersöker man nyckelord för Etsy SEO?

Jag använder vanligtvis två metoder:

Metod 1: Använd Etsy-sökmotorn för att bestämma relevanta sökord

Besök Etsys marknadsplats och skriv in din huvudprodukt i Etsys sökfält. Om din butik till exempel handlar med presentartiklar, skriv in ”Gåvor”.

När du är klar med att skriva kommer Etsy att rekommendera en lista med relaterade termer som användare söker. Se till exempel bilden nedan.

Lägg till ett annat ord, säg ”till” – ”Gåvor till” och hitta en annan uppsättning sökfrågor med ditt produkt- eller kategorinamn.

Metod 2: Använd verktyg från tredje part för att identifiera topprankade sökord för Etsy

Det finns onlineverktyg tillgängliga som kan hjälpa till att låsa upp Etsy SEO och nyckelorden som tar användare till Etsy. Jag kan garantera verktyg som:

Semrush ger en ganska omfattande översikt över Etsy-domänen. Medan de andra två genererar marknadsplatsrelaterade sökord och Etsy-taggar helt enkelt genom att ange ett produktnamn.

#2. Optimera butiksnamn och produkttitlar

När du har en lista med sökord, börja plantera dem i din Etsy-butik, börja med – butiksnamn och produkttitlar.

Ditt butiksnamn är det första intrycket på sökmotorer. Välj därför ett namn som är relevant för dina produkterbjudanden.

Tänk på det här: Vad skulle en kund söka🤔 för att hitta din produkt📦?

Om du driver en klädbutik kanske din potentiella kund söker efter relaterade termer som mode eller kläder. Du skulle vilja inkludera det någonstans i din butikstitel.

Och detta är precis vad FriendsFashion gjorde.

Källa

👀 Obs: Du kan ändra ditt butiksnamn max 5 gånger⚠️. Efter det måste du få ditt namnbyte godkänt.

På samma sätt kan du försöka inkludera sökord i produkttitlar. Fyll dock inte på produkttitlar och beskrivningar med nyckelord.

Etsy-sökalgoritmen är smart nog att upptäcka alla svarta hattar med avsikten att manipulera sökrankningar.

📢 Etsy säger:

”När du skriver dina titlar, se till att inkludera dina mest beskrivande sökord men tänk på en köpare, inte en dator.”

#3. Använd alla 13 taggar i dina annonser

Etsy tillåter totalt 13 taggar för att beskriva din produkt. Taggar fungerar som sekundära nyckelord för dina uppgifter. Förutom att de kan vara 20 tecken långa.

Det bästa är: Istället för att dela upp söktermen får du lägga till hela frasen.

Till exempel har ”anpassat armband” en högre chans att matcha med en användarfråga än ”anpassat” och ”armband” som används individuellt.

Varje tagg du lägger till är en chans att matcha med en shoppers sökning. Och de oanvända taggarna har i princip inget värde. Så det är bättre att använda dem alla – men var skicklig.

Här är några saker som Etsy uppmuntrar när de implementerar taggar för Etsy SEO.

 • Använd alla 13 taggar, men se till att alla är unika (lägg till variation).
 • Undvik att upprepa fraser som redan används i kategorier eller attribut
 • Skriv ”long-tail” eller ”multi-word” taggar
 • Överväg att inkludera synonymer eller regionala fraser i taggar
 • Kontrollera taggar för stavfel och grammatikfel
 • Avstå från att använda irrelevanta taggar

Om du är osäker på fraser eller catchy rader kan du prova AI-skrivgeneratorer för några idéer.

#4. Inkludera iögonfallande foton

Etsys kundundersökning fann att nästan 90 % av dess kunder kan göra eller bryta ett köp på grund av kvaliteten på produktbilder.

Källa

Med andra ord, oavsett om det är Etsy, en annan plattform eller din webbplats, gör det mer sannolikt att de lockar kunder genom att lägga till övertygande fotografier av dina produkter.

Låt mig fråga: när köpte du senast en produkt online med ett dåligt foto?

Exakt! Till skillnad från traditionella shoppare kan onlineshoppare inte röra och känna på produkter innan de köper. Således kan de bara lära sig om produkten via:

Detta Etsy butik säljer affischer använder högkvalitativa bilder för sina listor.

Som ett resultat av detta har produkten lockat ett stort antal kunder – tusentals positiva recensioner, bästsäljare och efterfrågetaggar – allt för att bli uppmärksammat av Etsy-sökmotorn.

#5. Erbjud gratis frakt

Fri leverans🚚 är alltid ett attraktivt erbjudande, eller hur?

Särskilt för företag är att erbjuda gratis frakt ett gyllene sätt att förvandla intresserade shoppare till kunder.

💡 Visste du: Shoppare på Etsy är 20 % mer sannolikt att slutföra sitt köp när varan har fri frakt.

Etsy uppmuntrar butiker att erbjuda gratis leverans till amerikanska köpare. Ännu bättre, du kan ställa in gratis leverans för inhemska eller internationella eller båda typerna av beställningar.

Ett annat sätt att kringgå detta är att skapa en gratis fraktgaranti för din Etsy-butik.

Om du aktiverar det automatiskt tillämpas gratis frakt för amerikanska köpare när de köper följande från din butik:

 • Varje enskild vara $35 USD och uppåt.
 • Beställningar med en total kostnad på $35 USD och uppåt.

Även om kunder kan vara villiga att betala för produkten, är de oftast inte så nöjda med extra avgifter.

#6. Lägg till en Om-sektion i din Etsy-butik

Etsy föredrar att butiker har en komplett profil. I grund och botten vill de att de ska agera som riktiga företag snarare än bara digitala butiker.

För det uppmuntrar marknadsplatsen butiker med en Om-sektion.

En ”Om”-sektion är där du delar historien om ditt företag.

Var började det hela?

Hur har du växt de senaste åren?

Varför ska en shoppare lita på ditt företag bland en miljon andra?

…du berättar din historia för världen.

Och det handlar inte bara om berättande. Att ha eller inte ha en ”Om”-sektion spelar en viktig faktor i Etsy SEO.

💡Du kan läsa den här artikeln för tips om hur du kan utmärka dig i berättande.

#7. Få massor av bra recensioner

Bra kundrecensioner⭐⭐⭐⭐⭐⭐ är som ett körsbär på kakan🍰 för Etsy-butiksägare. Och Etsy-sökmotorer gynnar dem till stor del.

För att systematiskt rangordna butiker baserat på recensioner och CX (kundupplevelse) ger Etsy varje butik ett kund- och marknadsupplevelsepoäng och räknar in det i sökplacering.

Seaside Pressen 05+ år ung Etsy-butik, delar med sig av några tips för att få fantastiska kundrecensioner på plattformen.

 • Behandla alla köpare som de är först; visa tacksamhet varje gång
 • Håll din butik ärlig – avsnittet Om, policyer, produktbilder.
 • Arbeta med att förbättra misstag direkt
 • Fråga dig själv: ”Finns det något annat jag kan göra?”
 • Följ alltid upp kunderna

Även om beskrivning och taggar är viktiga, spelar det också roll hur dina produktbilder ser ut eftersom kunder tenderar att köpa det de ser. Således, om du har en budget, kan du använda AI-produktfotograferingsverktyg för att få professionella bilder.

#8. Optimera din Etsy Store för mobilanvändare

Över 50 % av trafiken till Etsy kommer från mobila enheter. Detta gör det nödvändigt för säljare att optimera sin butik och sina erbjudanden för småskärmsenheter.

Detta är också nödvändigt eftersom Etsy har dedikerade mobilappar för iOS- och Android-användare. Och dessa mobilanvändare tenderar att spendera 6,27 USD miljard per år på Etsy.

Vad jag tycker om Etsy SEO?

Att göra SEO för Etsy liknar att optimera din webbplats för sökmotorer.

Faktum är att det kan vara en gamechanger när du konkurrerar med miljontals andra säljare på plattformen.

Etsy SEO-tipsen som nämns i den här artikeln är strategiskt hämtade från Etsy-guider och verkliga exempel på butiker som dödar det på Etsy.

Oavsett om du är en ny säljare eller en etablerad butik som vill locka fler kunder – den här artikeln är din väg att gå från listor till försäljning inom några veckor.

Nästa steg, utöka din onlinemarknad med dessa plattformar för att börja sälja online.

var den här artikeln hjälpsam?

Tack för din feedback!