Lås upp kraften i internet med dessa 13 viktiga IoT-startpaket

Ditt sökande efter de bästa och mest kostnadseffektiva IoT-startpaketen för att bygga IoT-lösningar slutar här med dessa enastående smarta enhetssatser.

Sakernas internet (IoT) är nästa blue-chip-teknik som kommer att övertala industrier att investera miljarder dollar. Om du är en teknikentusiast och elektronisk nörd måste du prova IoT som ett karriäralternativ.

Att bygga en karriär inom IoT kräver att du kan dess mjukvara och hårdvara. Det bästa sättet att lära sig är att bygga liveprojekt med hjälp av IoT-startpaket.

Läs vidare för att lära dig mer om IoT-kit, deras användningsfall och funktionerna i de bästa satserna. Senare kommer du också att utforska några smarta enhetssatser som experter på IoT-utvecklare använder för att skapa verkliga projekt.

Vad är ett IoT Starter Kit?

IoT-startpaketet innehåller elektroniska tillbehör, mjukvarudokumentation och handledning för att bygga smarta IoT-enheter. Du kan bygga IoT-prylar som världsklockor, klimatnoder, väderstationer, flygplansobservatörer, smarta robotarmar, termostater, självkörande bilar som leksaker och mer.

Utrustningsdesignerna skapar paketet så att du lär dig hela processen interaktivt. Du går igenom de guidade instruktionerna för att bygga, demontera och bygga om flera IoT-enheter från ett medföljande kit.

De flesta IoT-startkit kommer med korskompatibilitet för alla moln-IoT-utvecklingsplattformar. Till exempel IBM Watson IoT, Microsoft Azure, Amazon Web Services, Google Cloud med flera.

Varför behöver du ett IoT-startpaket?

IoT-startpaket är ett roligt sätt att lära sig smarta hemteknik och mjukvaruutveckling utan att bryta banken. Här är några anledningar till varför smarta hemnördar förlitar sig på IoT-startkit framför andra lärresurser:

 • Ett kit är bra för olika sorters smarta prylar. Därför kan du bygga en smart enhet. Prova det i några dagar. Ta sedan isär och börja bygga en ny med samma verktygssatser.
 • Denna medföljande elektroniska utrustning är perfekt för att främja STEM-inlärningsentusiasm hos barn, tonåringar och tekniskt kunniga vuxna.
 • IoT-startkit fungerar som billiga livelabbprojekt för Internet of Things-kurser.
 • Onlineutbildningsplattformar som erbjuder IoT-kurser kan använda dessa kit för att guida sina elever genom verkliga IoT-projekt.
 • Du kan också ge ett paket till din vän, familjemedlem och kollegor som du vet är tekniskt kunniga och älskar gör-det-själv-projekt.

Därefter kommer vi att undersöka de olika funktionerna att leta efter i ett IoT-startpaket.

Funktioner att leta efter i ett IoT-startpaket

Marknaden online och offline har ingen brist på kit för smarta hemenheter. Du kan dock inte köpa vilken som helst av dem. Du måste gå igenom denna ultimata funktionslista innan du köper ditt IoT-projektkit:

 • Satsen kommer med utarbetade utbildningsguider och instruktioner för att hjälpa dig med mjukvaruutveckling på en kompatibel dator som Linux.
 • Det finns tillräckligt med tillbehör som sensorer, Wi-Fi-kort, mikrokontrollerkort, breadboards, ledningar, etc., för att bygga olika typer av smarta hemenheter.
 • Leta också efter FCC-kompatibel elektronisk utrustning framför icke-FCC.
 • IoT-kitpaketet bör vara kompatibelt med olika IoT-molnutvecklingsplattformar. Detta ger dig en bra chans att lära dig alla IoT-utvecklingsmoln med ett IoT-startpaket.
 • Leta efter startsatser som kommer med modulära tillbehör och som inte kräver lödning. Det låter barn lära sig IoT utan risk för brand och elchocker. Du kan också återanvända ett kit för många projekt.
 • Välj kit som kräver ingen eller lite programmering som du enkelt kan utföra från en webbläsare eller smartphone.
 • Om du skaffar ett startpaket för ett barn som kan lite programmering eller är intresserad av kodning, gå då till de som erbjuder interaktiv kodningsvägledning.

Utforska nu olika alternativ för IoT-startpaket som du kan använda för ett hobby-, akademiskt eller professionellt projekt:

SunFounder 3 in-1 IoT Starter Kit

Detta SunFounder 3-i-1 IoT Starter Kit är det ultimata valet för att lära sig IoT, Arduino och smarta bilar. Med dess hjälp kan användare lära sig att bygga IoT-projekt som dörr- och fönsterdetektering och växtbevattning med ESP8266 och Blynk.

Satsen innehåller 192 artiklar, såsom ESP8266 och Arduino UNO-stödda styrkort. Den innehåller också online-tutorials för 87 projekt, inklusive Arduino, Scratch, IoT och bilprojekt.

Den erbjuder full kompatibilitet med både Arduino IDE och Scratch. Därför kan nybörjare och erfarna mjukvaruingenjörer använda den.

Dessutom kan SunFounder-satsen lära dig att bygga en multifunktionell smart bil och skapa program för linjespårning, undvika hinder, snabba upp, följa din hand och många fler.

OSOYOO ESP8266

Vill du lära dig IoT genom att spela? OSOYOO ESP8266 kit är här för att möta dina behov. Det ger dig inte bara den nödvändiga kunskapsbasen för framtiden utan hjälper dig också att skapa intressanta IoT-projekt för skolprojekt och vetenskapsmässor.

OSOYOO IoT-kit innehåller ett ESP8266-baserat NodeMCU-mikrokontrollkort som stöder WiFi och IDE. Den använder ett förenklat IoT-protokoll som heter MQTT med olika kodningsresurser med öppen källkod och mobilapplikationer.

Du kommer att få 22 elektroniska komponenter för att starta din IoT-resa i detta kit. Den erbjuder en instruktions-DVD med 17 gratis exempellektioner med en steg-för-steg handledning, videor, detaljerade kretsdiagram och fullt testade exempelkoder för att underlätta din inlärning.

Robotistan NodeMCU ESP8266 Kit

Robotistan NodeMCU ESP8266 är designad för att hjälpa nybörjare att lära sig principerna och logiken för IoT och implementera dem i deras startup IoT-projekt. Den kommer med 16 komponenter som lysdioder, motorer och detekteringssensorvarianter, med hjälp av vilka man snabbt kan starta sina IoT-projekt.

Kitet innehåller redan NodeMCU – ett utvecklingskort baserat på en öppen källkodsmodul. Därför behöver du inte använda någon annan tavla för dina projekt. Här får du också en manual som listar alla kitkomponenter, en visuell förklaring av kretsbyggande steg och koder för projekten.

Dessutom finns det en e-bok tillgänglig för satsanvändare. Den diskuterar den detaljerade tillämpningen av kitkomponenterna för att börja med dina IoT-projekt.

ThingPulse #1 NodeMCU ESP8266

Genom att använda ThingPulse #1 NodeMCU ESP8266-kit kan användare komma igång med sina IoT-projekt. Detta 4-i-1-projektsats för trådlös IoT-utveckling låter dig skapa fyra hemprojekt – en världsklocka, väderstation, planespotter och klimatnod.

Den är kompatibel med Arduino och innehåller NodeMCU V2, ett ESP8266 mikrokontrollerkretskort. Dess gör-det-själv väderstation för barn har alla viktiga element, såsom en OLED-skärm, ESP8266 WiFi-chip, USB-kabel och sensorer för temperatur och luftfuktighet.

För projekt för klimatnod, väderklocka och planespotter erbjuder kitet en omfattande 60-sidig guide som innehåller steg-för-steg-metoder. Framför allt får alla köpare förstklassig kundsupport från företaget för att svara på frågor eller funderingar.

SunFounder Raspberry Pi Ultimate

SunFounder Raspberry Pi Ultimate är ett kit som studenter, pedagoger, elektroingenjörer, programmeringsnybörjare och teknikentusiaster kan använda, även utan förkunskaper.

Den innehåller all nödvändig hårdvara och mjukvara som en nybörjare kan behöva.

Raspberry Pi startpaket erbjuder dig 45 videokurser och onlinehandledningar. Genom att använda dessa steg-för-steg online-tutorials kan du utveckla 161 intressanta projekt, inklusive 59 Python-projekt, 44 C++-projekt och 30 Node.js-projekt. Å andra sidan hjälper videokurserna dig att bemästra Raspberry pi.

KEYESTUDIO Smart Home Starter Kit

Du kan betrakta KEYESTUDIO Smart Home Starter Kit som din nybörjarkodningsleksak som hjälper dig att lära dig elektronik och programmering samtidigt som du har roligt. Använd den för att skapa en modell av ett smart hus med laserskurna träskivor, en styrtavla och många sensorer och ställdon.

Med den kan du göra 15 olika projekt om moduler som knappar, lysdioder och sensorer.

När du har laddat upp koden till en dator och drivit den med 6 AA-batterier kan du styra den från din mobilapp.

GAR Micro Starter Kit

För dem som letar efter ett mikrostartkit för sina STEM- eller Robotics-projekt är GAR Micro Starter Kit ett idealiskt alternativ. Det innehåller 52+ komponenter för projektutveckling, som ett Arduino-kompatibelt Uno R3-huvudkort och ESP32-utvecklingskort med Wi-Fi och Bluetooth.

Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren användare, hjälper det dig att utforska programmeringselektronik i Arduino med hjälp av populära sensorer och moduler. Förutom att skapa trådlösa projekt låter Wi-Fi Transceiver, Wi-Fi + Bluetooth-modulen och HC-05 Bluetooth-modulen i detta kit dig experimentera med IoT-idéer.

Dess allt-i-ett-kit erbjuder dig extra tillbehör och fri tillgång till PDF-guider och tutoriallänkar på GAR Dropbox Cloud. Alla komponenter i detta kit kommer i en hållbar verktygslåda.

SunFounder Raspberry Pi Pico

SunFounders Kepler-kit, aka Raspberry Pi Pico, erbjuder 117 olika projekt på smarta enheter. Följaktligen innehåller IoT-startpaketet en hel del elektroniska tillbehör, upp till 450 komponenter.

Satsen är lämplig för IoT-enheter och mjukvaruutveckling baserad på Raspberry Pi- och Arduino-teknologier.

Dess beräkningskretskort inkluderar standardfunktioner som ett RP2040 mikrokontrollerchip, Arm Cortex-M0+-processor, 2,4 GHz Wi-Fi och 26 multifunktions GPIO-stift.

Satsen stöder IoT-programutveckling på mjukvaruutvecklingsplattformar som MicroPython, Piper Make och C++. Lättförståelig onlinehandledning är också tillgänglig för dessa programmeringsplattformar och 117 projekt.

GAR Colossus Starter Kit

Om du behöver utveckla en smart bil med robotfunktioner för akademiska eller hobbysyften kan du prova GAR Colossus kit. Satsen kan också vara en bra STEM-inlärning för barn över 3 år.

Startpaketet innehåller Wi-Fi-moduler, Bluetooth-moduler, Systems on Chip (SOC), fem olika moderkort för den smarta bilen, olika tillbehörssköldar, bilchassi, sensorer och LCD-skärmar.

Alla de känsliga elektroniska delarna kommer i en robust behållare med 22-tums storlek och Husky 2-Level-skydd. Dessutom får du ett 16 GB USB-minne och gratis tillgång till GAR Dropbox Cloud för att få tillgång till handledningar för hårdvaru- och mjukvaruutveckling för den smarta bilen.

Arduino MKR IoT-paket

Arduino MKR startpaket är idealiskt för att utveckla olika Internet of Things-modeller för företag och hemautomation. Du kan logga in online på Arduino IoT Cloud för enhetsprogrammering, åtkomstkontroll, dataanalys och utlösning av automatisering.

Paketet innehåller MCU-kort, MCU, LCD, motor för mekanisk styrning av ställdon, batterikontakt, USB-strömport och mer.

Du kan komma åt Arduino-handledningen från dess webbplats och följa en handledning i fem steg för att utveckla din smarta hemenhet för affärsbehov, akademiska projekt eller bara för skojs skull.

OSOYOO Wi-Fi IoT Learning Kit

När det kommer till att bli bekant med IoT, programmerbar elektronik och robotik, hjälper OSOYOO Wi-Fi IoT Learning Kit dig att bli innovativ. Du kan använda den för att bygga IoT-projekt och konfigurera automatiseringen av ditt smarta hem.

Allt som behövs för att utveckla ett kreativt, smart hem ingår här, såsom WiFi Shield, Arduino Basic Board, rörelsesensor, hindersensorer, ultraljudssensor, ljudsensor, fotoresistor och temperatur/fuktighetssensor. Dessutom kan du hantera och kontrollera IoT-systemet via mobilappar.

DAOKI ESP8266 Starter Kit

Vill du bygga en väderstation för IoT Arduino IDE? Att välja DAOKI ESP8266 Starter Kit för ändamålet skulle vara det rätta valet.

Här får du ett ESP8266-utvecklingskort, en 0,96″ OLED-skärm, en temperatur- och fuktighetssensor, en breadboard, en USB-kabel och andra komponenter.

Med hjälp av detta kit kan man utveckla fyra trådlösa IoT-projekt, inklusive en väderstation, världsklocka, plane spotter och klimatnod. För anslutning använder den USB, och dess OLED-skärm kommer med en upplösning på 128×64 pixlar.

Arduino OPLA IoT Kit

Arduino OPLA IoT Kit är det perfekta valet för nybörjare och proffs eftersom det bara behöver några grundläggande DIY-upplevelser. Men erfarna användare kan använda den för att ta kontroll över sina IoT-data och processer.

Huvudkomponenterna i detta kit inkluderar ett Arduino MKR Wi-Fi-kort, Arduino MKR IoT-bärare med OLED-skärm, 24 V-reläer, fuktsensorer, kapacitiva touchknappar, en SD-korthållare och inbyggda sensorer för ljus, temperatur och fuktighet.

Med detta kit får du gratis tillgång till Arduinos kodningsplattform i 12 månader. Med detta öppna system kan du utveckla anpassade smarta enheter och styra dem som du vill.

Slutord

Här är de bästa IoT-startpaketen du bekvämt kan köpa och starta ditt första Internet of Things-projekt. Gå igenom de tekniska funktionerna för smarta enhetssatserna ovan. Skaffa den som är idealisk för ditt projekt och din kitbudget.

Du kanske vill gå igenom denna utmärkta introduktion till IoT för nybörjare-artikeln för att berika din nybörjarkunskap om IoT.