Komplett guide för att vara värd för och gå med i möten

Google Meet är Googles videokonferenstjänst. Det är Google Hangouts ommärkt med en hel del förbättringar. Google Meet förblir en webbapp, dvs det finns inga officiella skrivbordsklienter för tjänsten. Det är också gratis och en av de mest använda tjänsterna för snabba, ad-hoc- eller schemalagda möten.

Handledning för Google Meet

Google Meet är lätt att använda när det gäller att vara värd för eller gå med i ett möte. Den erbjuder avancerade funktioner som presentation, skärminspelning, skärmdelning och grundläggande inställningar för hantering av ljud- och videoenheter. Kärnan i tjänsten är enkel att använda.

Håll ett möte

Vem som helst kan vara värd för ett Google Meet-möte. Som mötesvärd har du kontroll över vem som kan gå med i ett möte, vem som kan tala och vem som kan uteslutas från ett möte.

Du behöver inget Google-konto för att vara värd för ett Google Meet-möte och du behöver inte heller prenumerera på någon av de betalda planerna. Det är bäst att använda Google Meet i Google Chrome.

Öppna en ny flik i Google Chrome.
Besök Google Meet.
För att starta ett nytt möte direkt, klicka på Nytt möte.
Välj Starta ett direktmöte.

När du uppmanas, tillåt Google Meet att använda mikrofonen och webbkameran via Google Chrome-aviseringen.
Mötet börjar.
Kopiera mötesinformationen till ditt urklipp och dela den med vem du vill bjuda in till mötet.
När någon ansluter sig till mötet kommer du att se en uppmaning som frågar om du vill tillåta eller neka personen tillträde.

Schemalägg ett möte

Att schemalägga ett möte liknar att vara värd för ett direktmöte. Den enda skillnaden är att du väljer alternativet ”Skapa ett möte för senare” istället för alternativet ”Starta ett omedelbart möte”. Du får en länk till mötet och du kan starta det när du vill.

Möteslänken som genereras har ingen tid eller datum kopplat till sig. Det är en länk som du kan använda när du vill. Du kan använda den direkt eller så kan du använda den en månad senare.

Gå med i ett möte

Att gå med i ett möte är mycket lättare än att vara värd för ett. Du behöver inte logga in med ett Google-konto och det är bäst att använda Chrome.

Öppna en ny flik i Chrome.
Klistra in länken till ett möte i URL-fältet och tryck på Enter.
Tillåt Chrome och Google Meet åtkomst till din mikrofon och webbkamera.
Klicka på Fråga för att gå med.
Vänta tills mötesvärden tillåter dig att komma in i mötet.

Obs! Du kan inte gå med i ett Google Meet-möte som inte har startat. Låt mötesvärden veta att du väntar på att bli insläppt i mötet om du inte får något svar. Om du försöker gå med i ett möte innan det har startat, kommer du att sitta fast på skärmen ”Be om att få gå med” tills förfrågan tar slut.

Hantera ljud och video

Du kan hantera/ändra ljud- och videoenheter under ett möte när som helst.

Klicka på knappen för fler alternativ (tre punkter).
Välj Inställningar.
Välj fliken Audio eller Video för att hantera enheter.

Slutsats

Google Meet har många andra funktioner som du kan utforska. Vi har skrivit om några av de vanligaste. Du bör nu veta hur du startar eller går med i ett möte i Google Meet.