Hur man spelar Hearthstone på Linux

Hearthstone är ett gratis att spela digitalt kortspel online utvecklat och publicerat av Blizzard Entertainment. Hearthstone bygger på befintliga kunskaper från Warcraft och ger spelare en chans att slåss mot varandra med hjälp av samlarkort.

Hearthstone på Linux

Hearthstone finns inte på Steam, så att använda Steam Play och Proton är inte ett alternativ. Blizzard-spel tenderar dock att fungera ganska bra på Linux, och utvecklarna går till och med så långt att de inte förbjuder Linux-användare när deras anti-fuskverktyg visar en falsk positiv.

Vi kommer att gå över exakt hur du ställer in Hearthstone-spelet på din Linux-dator i den här guiden. Kom ihåg; du måste ha ett Blizzard Battlenet-konto för att spelet ska fungera. För mer information, klicka här.

Installerar Lutris på Linux

Hearthstone fungerar på Linux, tack vare Lutris, en spelapplikation som gör Wine-spel väldigt enkelt. Hearthstone har betyget ”Gold” och de hävdar att spelet fungerar efter lite justeringar.

För att starta måste du installera Lutris-applikationen på din Linux-dator. Installationen av Lutris är ganska enkel, oavsett vilket Linux OS du använder. Börja först processen genom att öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet eller sök efter ”Terminal” i appmenyn. Sedan, när terminalfönstret är öppet och redo att användas, följ installationsinstruktionerna nedan som motsvarar det Linux-operativsystem du använder för närvarande.

Ubuntu

På Ubuntu kan du få igång Lutris-applikationen genom att lägga till den officiella PPA. Använd sedan kommandot add-apt-repository nedan och ställ in PPA.

sudo add-apt-repository ppa:lutris-team/lutris

Kör sedan uppdateringskommandot för att uppdatera Ubuntus mjukvarukällor.

sudo apt update

När allt är uppdaterat kan du installera Lutris-applikationen på din Ubuntu-dator med kommandot apt install nedan.

sudo apt install lutris

Debian

Lutris fungerar på Debian på samma sätt som Ubuntu. Först måste du konfigurera ett Apt-förråd. Du kan göra detta med följande ekokommando i ett terminalfönster.

echo "deb http://download.opensuse.org/repositories/home:/strycore/Debian_10/ ./" | sudo tee /etc/apt/sources.list.d/lutris.list

Använd sedan wget-kommandot för att ladda ner Lutris-programvarans repo-nyckel. Denna nyckel är avgörande för att installera Lutris, och utan den kommer ingenting att fungera. Så hoppa inte över detta steg!

wget -q https://download.opensuse.org/repositories/home:/strycore/Debian_10/Release.key -O- | sudo apt-key add -

Efter att ha ställt in nyckeln måste du köra kommandot update för att uppdatera Debians programvarukällor. Du måste göra detta för att kunna installera Lutris.

sudo apt update

När Debian är uppdaterad kan du installera programmet Lutris på din Debian-dator.

sudo apt install lutris

Arch Linux

På Arch Linux är det enkelt att installera Lutris. För att göra det, använd pacman-kommandot nedan.

sudo pacman -S lutris

Fedora

Du kommer att kunna få igång Lutris på Fedora snabbt med hjälp av dnf installationskommandot nedan.

sudo dnf install lutris

OpenSUSE

OpenSUSE har Lutris-applikationen i de officiella SUSE-förråden. För att få det att fungera, använd kommandot zypper installation.

sudo zypper install lutris

Installera Hearthstone på Linux

För att starta installationen av Hearthstone, gå över till spelets sida på Lutris.com. Hitta sedan knappen ”Installera” och klicka på den med musen för att starta installationsprogrammet för Hearthstone.

Efter att ha klickat på ”Installera”-knappen startar Lutris och installationsfönstret visas. Klicka inte på ”Installera” ännu. Istället, gå till denna sida och installera alla nödvändiga beroenden för att Battlenet ska kunna köras på Linux.

Battlenet kommer INTE att fungera utan att konfigurera båda beroenden och Vulkan förare. När du är klar med att konfigurera både drivrutiner och beroenden, gå tillbaka till Lutris-appen och klicka på knappen ”Installera” för att börja konfigurera Hearthstone.

Efter att ha valt installationsknappen kommer Lutris att fråga dig var du ska placera Hearthstone-spelfilerna. Lämna den som standard, eller, om du vill ändra katalogen, klicka på knappen ”Bläddra” och välj en annan mapp.

När du har valt var du vill placera filerna, gå vidare till nästa sida och klicka på knappen ”Fortsätt” för att gå vidare till nästa sida. Genom att välja ”Fortsätt”-knappen kommer Lutris att börja installera Battlenet.

När Battlenet är installerat, logga in på ditt konto. Hitta sedan ”Hearthstone” i spelstartaren och klicka på den för att ladda ner och installera spelet. När spelet är klart, klicka på ”Spela” för att starta spelet.

Förutsatt att du har installerat både Vulkan-drivrutinerna och de nödvändiga beroenden, är du redo att spela Hearthstone på din Linux-dator genom Lutris. Njut av!