kod” Fel i macOS Terminal

Det snabbaste sättet att öppna en mapp i VS Code är genom att använda kodkommandot i Terminal. Men om du inte har konfigurerat det korrekt kan du stöta på ett ”zsh: kommando hittades inte: kod”-fel. Följ dessa två steg för att fixa det.

1. Installera om Visual Studio Code

Vanligtvis är det rekommenderade sättet att installera programvara på en Mac via App Store. Men eftersom VS Code inte är tillgänglig på App Store, ladda ner den från Visual Studio Codes officiella webbplats är ditt enda alternativ.

Även om du redan har gjort det, kanske du fortfarande kör appen från mappen Nedladdningar i macOS. Så se till att du flyttar den körbara filen till mappen Applications istället.

2. Installera kodkommandot till PATH-variabler

Efter att ha flyttat VS-kod till din Applications-mapp måste du lägga till kodkommandot till dina PATH-variabler. När kommandot finns i dina PATH-miljövariabler kan du köra det från Terminal-appen i macOS.

Lyckligtvis behöver du inte pilla med kommandoraden för att göra det. VS Code tillhandahåller en ettklickslösning för att lägga till kommandot till dina PATH-variabler, genom att göra följande:

  • Öppna VS Code på din Mac.
  • Tryck på Cmd + Shift + P för att öppna kommandopaletten.
  • Skriv nu Shell Command. Från de visade resultaten, välj Installera ’kod’-kommandot i PATH.
  • Därefter kommer VS Code att be om tillåtelse att installera kodkommandot. Välj OK.
  • Ange din Macs administratörslösenord i uppföljningsprompten och tryck på OK.
  • När det är klart kommer en dialogruta med ”Shell-kommandot ’kod’ installerad i PATH”. Nu, även om du inte känner dig runt Mac Terminal, kan du snabbt öppna en mapp i macOS genom att använda kodkommandot. Öppna bara Terminal på din Mac och navigera till mappen med cd-kommandot. När du är i mappen av intresse anger du ”kod .” i Terminal och tryck på Retur (eller Enter).

    Som en av de bästa gratiskodredigerarna erbjuder VS Code ett brett utbud av funktioner som gör det enkelt att utveckla och felsöka programvara. Om du föredrar att använda Terminal för att navigera i ditt filsystem, gör kodkommandot det enkelt att öppna den aktuella mappen i redigeraren.