Kasta godis och checka in på distans

Viktiga takeaways

 • Furbo 360°-kattkameran erbjuder en rad funktioner, inklusive en fjäderleksak, tvåvägsljud och en godiskastning, för att interagera med din katt på avstånd.
 • Med sin 1080P-kamera, mörkerseende, vidvinkelvy och 4x digital zoom tillåter Furbo 360°-katten övervakning i alla förhållanden.
 • Furbo 360° kattkamera är ett utmärkt alternativ för att övervaka hushåll med en eller flera katter och kan hjälpa till att minska separationsångest genom att ge interaktion med ditt husdjur.

De Furbo 360° kattkamera utökar utbudet av roterande vidvinkelkameror med fokus på katter. För dem som vill ge samma skydd och interaktion för sina katter eller bygga ett övervakningssystem för flera djur i sitt hem, erbjuder Furbo 360° kattkamera massor av funktioner.

Furbo 360 Cat-kamera

Rekommenderad

Furbo 360° kattkamera ger en specialiserad blandning av funktioner vid sidan av sin 1080P-kamera, inklusive möjligheten att leka med din katt en bit via en fjäderleksak, tvåvägsljud och en godiskastningsfunktion. Furbo 360° kattkamera ger också mörkerseende, vidvinkelvy och en 4x digital zoom för övervakning i alla förhållanden. I kombination med dess standardfunktioner kan den här kattkameran ta övervakningen vidare med premiumprenumerationsfunktioner för att hålla ett närmare öga på problemområden.

Upplösning 1080p (FHD)

Mått 8,77 x 4,92 x 4,92 tum (223 x 125 x 125 mm)

Vad ingår Furbo-kattkamera, fjäderstavsleksak, 2-meters USB-C-kabel, strömadapter och snabbstartsguide

Märke Furbo

Vikt 1,7 pund (760 g)

Fördelar

 • Naturlig estetik passar in i en mängd olika miljöer
 • Night Vision kan anpassas efter behov
 • 100-treat kapacitet håller länge
 • Godiskastning kombinerat med fjäderleksak ger olika sätt att leka på
 • Automatisk spårning hjälper till att hålla reda på all kattaktivitet
 • Specialiserade kattvarningar passar en mängd olika behov

Nackdelar

 • Stöder inte 5GHz Wi-Fi
 • Enstaka appfel
 • Mer fingeravtrycksbenägen än motsvarighet till hundkamera
 • Inget alternativ för kameralutning

Konfigurera Furbo 360° Cat-kameran

För de som är nya med Furbos kameror har den första installationsprocessen detaljerad visuell vägledning i den medföljande Furbo-appen och via den medföljande snabbstartsguiden (intill en fjäderkattleksak).

James Hirtz / MakeUseOf

Precis som med Furbo 360° hundkamera, rekommenderas det att du placerar den tre till fyra fot från marken med tillräckligt utrymme för att säkerställa full 360° rotation. Det är också lämpligt att placera kameran inom 15 fot (4,5 meter) från din Wi-Fi-router. 3M klibbiga kuddar ingår i botten av kameran för att säkerställa ytterligare stabilitet, särskilt för mer aktiva katter som annars kan försöka välta den eller leka för hårt med den medföljande fjäderleksaken.

James Hirtz / MakeUseOf

Med den nya löstagbara fjäderleksaken måste du klämma fast fjädern på trollstaven innan du sätter in den i stavbasen bakom bambulocket. Även om du är fri att ta bort trollstaven vid behov för introduktion och för att förstärka den som en leksak, är den bäst att förvara på Furbo. När den väl har placerats inuti är staven tillräckligt lätt för att kunna röra sig med kameran och ge en intressant plats.

James Hirtz / MakeUseOf

För mer positiva första intryck av Furbo 360° kattkamera, föreslås det att godsaker med en diameter på 0,4 tum förbereds tillsammans med kattleksaken. I genomsnitt kan du få plats med cirka hundra godsaker (ungefär en enda 2,1 oz eller 60 g godispåse).

Furbo 360° Cat Camera Tekniska specifikationer

För dem som redan använder Furbo 360° hundkamera i sitt hem, har kameran inte ändrats med det här inlägget. Furbo 360° cat-kameran använder fortfarande en full HD 1080p-kamera med en 132° (diagonal) vidvinkellins. Även om du har möjlighet att rotera hela 360 grader, gör avsaknaden av lutning placeringen mycket viktigare.

James Hirtz / MakeUseOf

Men om detta är en nackdel eller inte beror på det typiska beteendet hos dina katter. När man använde Furbo 360° kattkamera för att övervaka två äldre katter, fungerade vidvinkellinsen bra på en höjd av något över tre fot från marken. En tenderade att sitta i ett kattträd i fönsterhöjd, medan en annan stannade under bordet – den kunde fånga båda på deras typiska viloplatser.

James Hirtz / MakeUseOf

När du tittar på Furbo-appen kan godisstorleken konfigureras som antingen stora godsaker mellan 0,5 till 0,75 tum eller små godingar mellan 0,25 och 0,5 tum. Du kommer förmodligen att behöva experimentera för att hitta den bästa kattbiten, men du bör fokusera på fastare godsaker för bästa resultat.

Medan ett standardljud för fågelkvitter kan spelas när det väl har kastats, rekommenderar Furbo att du använder din egen röst för att bygga upp en positiv association med kameran. Med en maximal inspelningslängd på sex sekunder finns det utrymme att ringa flera katter. Om din katt är mer ljudkänslig kan du även justera högtalarvolymen för att göra den mindre skrämmande.

James Hirtz / MakeUseOf

För att hålla koll på dina katter när de är på jakt, erbjuder Furbo 360° kattkamera en mängd olika funktioner för att hålla dem synliga. Framför allt kommer automatisk kattspårning att följa din katts rörelser i livevisning, eller följa och registrera din katts rörelse när du använder Furbo Cat Nanny-prenumerationen.

Dessutom kan 4X digital zoom hjälpa till att hålla din katt i fri sikt; den justerbara liveupplösningen mellan 360p, 720p och 1080p säkerställer att du kan upprätthålla en stabil anslutning när du interagerar på språng.

Precis som med hundkameran kan du fortfarande ha anslutningsproblem med 5GHz Wi-Fi.

Presentera dina katter till Furbo 360

Med alla Furbo-produkter kommer korrekt introduktion till dina husdjur att ge de bästa resultaten. Med kattkameran Furbo 360° provade jag den med både en äventyrlig pojkkatt och en mer tillbakadragen honkatt. I båda fallen gjorde godbitkorrelation och ett anpassat godiskastningsljud katterna mindre rädda för den nya introduktionen till sin miljö.

James Hirtz / MakeUseOf

Så när du funderar på hur du ska introducera den här kameran, fundera över vilka funktioner som gör den till en mer naturlig inkludering. Medan statusindikatorlamporna och standardinställningarna var bra på Furbo 360° hundkamera, ger fjäderleksaken en annan rolig distraktion som är bra för katter som lättare borrar.

James Hirtz / MakeUseOf

Förstå Furbo-appen

Om du är bekant med Furbo-appen, kommer du att hitta ett fortsatt fokus på ett förenklat gränssnitt som snabbt tar dig till din viktiga information, oavsett om det är livevisning eller en lista med molninspelningar.

För de som är nya i appen är det bara ett knapptryck att lägga till en husdjursprofil; du kan också lägga till ytterligare Furbo-kameror efter behov.

Du kan välja molninspelningar på en gång eller efter specifika kategorier. När du väl har tryckt på en kategori kan du också titta på underkategorier för att hitta specifika beteendetyper, till exempel varianter av hur din katt kan jama. Dessa görs via Furbos AI-smarta varningar, så att du kan korrigera upptäckten vid uppspelning om så önskas.

Om du har ont om tid kan du också trycka på Furbo Nanny-ikonen för att få upp en daglig sammanfattningsvideo. Om du har flera kameror anslutna till Furbo-appen under Furbo Nanny Pro-planen, får du en kombinerad video med bilder från alla kameror. Så om du är ute efter en katt- eller hundspecifik dagbok är detta för närvarande inte möjligt.

Du kan återigen välja att antingen spela, ladda ner eller radera en enskild inspelning. Det finns ingen batchnedladdning eller borttagning, så du bör ta tag i dem när du behöver dem. Sammantaget spelas videor bra i de flesta fall; Du kommer ibland att stöta på ett fel där videon inte kan laddas tillfälligt.

Använder Furbo-appen för realtidsövervakning

När du är redo att ansluta till livevyn av din Furbo cat-kamera finns det några knappar att experimentera med. Förutom rotationskontrollerna som kan hållas nere, hittar du ett foto, video, godiskastning och tvåvägsljudknappar för snabb åtkomst till de väsentliga funktionerna. Du kan också byta mellan olika Furbo-kameror, justera inställningar för automatisk spårning eller trycka på den gula kebabmenyn för snabb åtkomst till alla dina inställningar.

James Hirtz / MakeUseOf

När du roterar kameran finns det ingen justerbar hastighet, men den rör sig stadigt när den hålls nedtryckt med möjlighet att trycka på den för fler mindre justeringar. Om du försöker hålla ett öga på flera katter i live view, kan den automatiska kattspårningen inaktiveras med ett snabbt tryck på förstoringsglaset med tassavtryck uppe till höger. Detta gör det lite lättare att fokusera på det husdjur du vill slänga en godbit eller prata med när de båda rör på sig.

För den som är orolig för ljudnivån är kamerans rotation nästan tyst, om du vill fånga dina husdjur under en katttupplur. Men om du vill dra din katts uppmärksamhet kan du justera volymen på ditt godiskastningsljud eller aktivera via enhetens tvåvägsljud.

James Hirtz / MakeUseOf

Ska du prenumerera på Furbo Cat Nanny?

För den som är osäker på Furbos prenumerationsplan ingår en trettio dagars gratis provperiod vid köp av Furbo 360° kattkamera. Om du redan har köpt en Furbo 360° hundkamera, till exempel, påverkar detta inte din kostnadsfria provperiod eftersom den är baserad på varje köp av fristående kamera.

James Hirtz / MakeUseOf

Så du är fri att se hur de premiumbaserade smarta varningarna, kamera på/av-schemaläggning, molninspelning och daglig dagboksvideo är i praktiken, även om det har varit ett tag sedan. Men om du nedgraderar till grundplanen kommer du fortfarande att få tillgång till de grundläggande mjauvarningarna tillsammans med kärnfunktionerna, såsom godiskastning och livevisning.

Vid test av smarta varningar utgjorde persondetektering och allmän kattaktivitet majoriteten av aviseringarna, och dessa skickas en gång var trettionde minut. Om din katt är särskilt nyfiken på Furbo eller dess godiskastningsränna, får du också en hel del selfie-varningar när den tittar direkt på linsen.

För mjauvarningar hittade jag ingen av katterna registrerade på medelhög känslighet; det började bara plocka upp deras mjauande vokaliseringar när jag justerade den till hög känslighet. Som är typiskt för Nanny-planer, om någon av de smarta varningarna blir för mycket, är du fri att slå på eller av dem efter behov.

James Hirtz / MakeUseOf

Om du använder en enda kamera kan du välja att betala grundplanen för $7 per månad, eller betala för premiumplanen för $8 per månad som stöder Nanny-tjänster på upp till fyra kameror. Efter din kostnadsfria provperiod kommer Furbo också att erbjuda ett mycket rabatterat specialerbjudande i tre månader eller låta dig välja mellan månads-, års- eller tvåårsplaner.

Furbo 360° Cat-kamera Night Vision-inställningar

Furbo 360° kattkamera erbjuder hel nattseende i svart och vitt, eller mörkerseende i färg om det är svagt ljus.

James Hirtz / MakeUseOf

Så beroende på var din kamera är placerad, bör du ha detta i åtanke när du väljer att hålla kameran uteslutande i ett läge. För säkrare resultat kan du välja att låta Furbo välja genom att låta den vara på automatisk upptäckt. Om du har några smarta kontakter eller schemalagda lampor kan automatisk detektering vara ovärderlig, särskilt om du plötsligt måste kliva ut.

Använda Cat Toy and Treat Toss-funktionen

När du är redo att slänga godsaker är det en bra idé att göra några övningsbilder innan du bestämmer dig för ett permanent hem för Furbo. Mindre kattgodis kommer att färdas en bra bit, så du vill undvika att eventuellt släppa ut något under möbler eller andra besvärliga platser. För det mesta kan tillräcklig höjd hjälpa till med detta.

James Hirtz / MakeUseOf

Dessutom kan Furbo 360° kattkamera ibland fotografera två eller tre godsaker åt gången beroende på godisernas storlek. Om du är särskilt känslig för mängden godsaker din katt får, kanske du vill undvika att fylla godisrännan till max.

James Hirtz / MakeUseOf

Fjäderleksaken erbjuder ett annat sätt att engagera en potentiellt mer distanserad eller mindre matmotiverad katt. Den hålls på lämpligt avstånd från kameran, så det bör inte finnas något hot om skada. Men om du har en hyper-lekfokuserad katt, till exempel en i kattungeåldern, bör du använda de klibbiga kuddarna vid foten av Furbo för att hålla den säkrare.

James Hirtz / MakeUseOf

Det är ett litet tillägg, men det är ett trevligt alternativ för att göra kameran mer inbjudande för dina katter, även om de inte har en hög lek- eller jaktinstinkt.

Ska du köpa Furbo 360° Cat-kamera?

Furbo 360° kattkamera erbjuder en mängd olika specialfunktioner som skiljer den från vanliga säkerhetskameror. Även om vissa är prenumerationsskyddade, har du fortfarande tillgång till de vanliga 360°-kamerafunktionerna tillsammans med en inbyggd kattleksak och godisdispenser. Designen är optimerad för husdjurshushåll.

James Hirtz / MakeUseOf

Om du vill hålla dig närmare kontakten med dina katter är det värt att testa om du tror att det kommer att passa ihop med deras personlighet och rutiner. Du behöver bara överväga fördelarna och om du spenderar tillräckligt med tid borta för att motivera investeringskostnaden (och potentiell pågående prenumeration).

Furbo 360 Cat-kamera

Rekommenderad

Furbo 360° kattkamera ger en specialiserad blandning av funktioner vid sidan av sin 1080P-kamera, inklusive möjligheten att leka med din katt en bit via en fjäderleksak, tvåvägsljud och en godiskastningsfunktion. Furbo 360° kattkamera ger också mörkerseende, vidvinkelvy och en 4x digital zoom för övervakning i alla förhållanden. I kombination med dess standardfunktioner kan den här kattkameran ta övervakningen vidare med premiumprenumerationsfunktioner för att hålla ett närmare öga på problemområden.