Hur man använder Enhance Dialogue på Apple TV och HomePod

Med ett otroligt rumsfyllande ljud är HomePod en utmärkt följeslagare till Apple TV. Men det extra slag som HomePod ger kan göra dialogen svår att höra ibland.

I dessa fall vill du aktivera Enhance Dialogue, så att du inte missar ett avgörande ögonblick. Vi visar dig hur enkelt det är att ge rösterna ett lyft under din nästa filmkväll.

Vad är Enhance Dialogue?

Bildkredit: Äpple

Apples Enhance Dialogue-alternativ introduceras i tvOS 17 och betonar tal i video när det spelas upp via en HomePod. Enligt Apple fungerar funktionen genom att separera dialog från bakgrundsljud och föra fram den till den centrala ljudkanalen för att göra den mer framträdande.

Den nya funktionen finns i video- och ljudinställningar på Apple TV, där du kan aktivera den som standard för alla videor. Eftersom Enhance Dialogue är tillgänglig som en systemomfattande inställning via Apple TV, kan du använda den på alla former av video—filmer, program och till och med liveflöden.

Bildkredit: Äpple

För de flesta appar kommer du också att se alternativet Förbättra dialog i kontrollområdet som spelas upp under uppspelning så snart du uppdaterar till tvOS 17. Tyvärr saknar vissa appar som för närvarande använder sina egna mediespelare – som YouTube och YouTube TV – alternativet.

Enhance Dialogue stöder enstaka eller dubbla högtalararrangemang om du sätter upp ett stereopar med två Apple HomePods. För det mesta verkar Enhance Dialogue sin magi utan att påverka den totala ljudkvaliteten för mycket, så det är värt att experimentera med om du behöver hjälp med att höra röster i din hemmabioinstallation.

Förbättra dialogen: Vad du behöver

För att kunna använda den nya funktionen Enhance Dialogue måste din hemmabio uppfylla några krav. På hårdvarufronten behöver du en Apple TV 4K och en andra generationens HomePod eller senare för närvarande – stöd för den ursprungliga HomePod och HomePod mini verkar dock vara på gång.

Om du har rätt hårdvara måste du uppdatera din Apple TV respektive HomePod till tvOS 17. Du måste också göra din HomePod till standardhögtalare för din Apple TV innan alternativet visas.

Slutligen behöver du din Apple TV:s Siri Remote till hands för att navigera till inställningen Förbättra dialog. Du hittar den i Inställningar på din Apple TV eller i kontrollerna som spelas nu medan du tittar på en video.

Hur man aktiverar förbättra dialogen

Om du prioriterar röster framför makt, vill du aktivera Enhance Dialogue för alla dina filmer och program. Du hittar det här alternativet i Inställningar på din Apple TV.

 • Klicka på ikonen Inställningar med din Siri Remote.
 • Klicka på Video och ljud.
 • Rulla ned och klicka på Förbättra dialog.
 • Genom att följa stegen ovan kommer din Apple TV och HomePod duo automatiskt att tillämpa inställningen Förbättra dialog på alla videor som standard. Detta gör det enkelt att ställa in din nästa binge-watching-session.

  Hur man aktiverar förbättra dialogen medan du spelar upp en video

  Om du bara vill öka rösterna för en film eller ett program kan du göra det via kontrollerna som spelas på din Apple TV. Det tar bara några få klick på Siri Remote.

 • När du spelar upp video klickar du på Spela/Paus-knappen på din Siri Remote.
 • Klicka på knappen Ljudalternativ.
 • Klicka på Förbättra dialog.
 • När din video är slut återgår din Apple TV och HomePods ljud till standardinställningarna. Den här metoden är perfekt om du bara behöver hjälp med att höra dialog i vissa filmer och program.

  Missa aldrig ett ögonblick med förbättra dialogen

  Tack vare funktionen Enhance Dialogue behöver du aldrig spola tillbaka för att ta reda på vad en karaktär säger igen. Och trots att du ger rösterna ett uppsving kommer du fortfarande att kunna dra nytta av HomePods fantastiska ljud.