Kan du se vem som skärmdumpade din Instagram-berättelse eller ditt inlägg?

Instagram är en av de mest populära sociala plattformarna i världen. Inte bara Instagram är populärt, utan det har också miljontals dagliga aktiva användare runt om i världen. Användarna litar på appen och delar sina åsikter, arbete och dag med världen på Instagram. Och anledningarna till miljontals användare är Instagram-appens säkerhet, funktioner och transparens med användarna. Instagram introducerade funktioner som berättelser, rullar, IGTV, försvinnande läge och många andra, som fångade användarens uppmärksamhet och fick dem att stanna kvar på Instagram genom att lägga till sådana funktioner. För vissa användare är det bara en app, men för vissa är det ett bra sätt att visa sin talang, arbeta med världen och även få kontakt med sina nära och kära och vänner var de än befinner sig i världen. Instagram fokuserar på användarnas integritet genom att hålla ditt konto privat. Du kommer att skydda ditt konto från dem du inte följer. Men vad händer om du följer den personen, och om personen tar en skärmdump av din berättelse eller inlägg, kommer du att få något meddelande om det? För att veta svaret kommer den här artikeln att hjälpa dig. Det hjälper dig att lära dig om du kan se vem som skärmdumpade din Instagram-berättelse eller inlägg och kan du se om någon skärmdumpar din Instagram-berättelse. Du kommer också att förstå om Instagram kan upptäcka skärmdump.

Kan du se vem som skärmdumpade din Instagram-berättelse eller ditt inlägg?

Du kommer att få veta om du kan se vem som skärmdumpade din Instagram-berättelse eller posta vidare i den här artikeln. Fortsätt läsa för att lära dig mer om det i detalj.

Kan Instagram upptäcka skärmdump?

Ja, Instagram kan upptäcka skärmdump. Medan du loggar in på ditt Instagram-konto på inloggningsskärmen kan du inte ta en skärmdump. Och om du försöker ta en så tillåter den dig inte det. Det betyder att Instagram kan upptäcka skärmdumpar. Att upptäcka skärmdumpar är inte en funktion. Det är för att du har tillåtit Instagram-appen, och på grund av det är det möjligt. Instagram kan upptäcka skärmdumpar men kommer inte att meddela dig om någon har tagit skärmdumpar av din profil, foto och berättelser. Nu vet du om Instagram kan upptäcka skärmdump eller inte.

Kan du se när någon skärmdumpar dina Instagram-berättelser?

Nej, du kan inte se när någon skärmdumpar dina Instagram-berättelser. I din Instagram-berättelse kan du se hur många som har sett din berättelse och vilka de är. Men om någon tar en skärmdump av din berättelse får du ingen notifikation eller indikation. Om du har skickat din berättelse till någon i chatten och om försvinnningsläget är aktiverat i chatten, kommer du att få ett meddelande i chatten när den andra personen tar en skärmdump av din berättelse eller chatten. Och när du har läst meddelandet försvinner det baserat på den inställning du har angett. Nu vet du om du kan se när någon skärmdumpar dina Instagram-berättelser eller inte.

Hur ser man vem som skärmdumpade din Instagram-berättelse?

Du kan faktiskt inte se vem som skärmdumpade din Instagram-berättelse. Men du kan se vem som har sett din berättelse. Om du har delat din berättelse i en chatt med någon och om den personen har tagit en skärmdump av din berättelse i chatten, kan du veta det. För att veta hur det händer, följ dessa steg:

Obs: Se till att du har aktiverat Vanish-läget i chatten med den personen.

1. Öppna Instagram-appen på din Android eller iOS enhet.

2. Klicka på budbärare ikonen från det övre högra hörnet av skärmen.

3. Leta upp och tryck på önskad chatt som du har skickat din Instagram-berättelse till.

4. I chatten kommer du att se ett litet meddelande som säger [username] tog en skärmdump.

Så här kan du se vem som skärmdumpade din Instagram-berättelse eller inlägg i chatten.

Kan du se vem som skärmdumpade ditt Instagram-inlägg?

Nej, du kan inte se vem som skärmdumpade ditt Instagram-inlägg. Det finns ingen sådan funktion Instagram har introducerat ännu. Om du är orolig över dina inlägg och inte vill att någon ska se dem kan du göra ditt konto privat, vilket inte låter andra se dina inlägg förrän du och personen följer varandra på Instagram. Instagram kan upptäcka skärmdumpar eftersom du tillåter alla nödvändiga behörigheter medan du startar applikationen, men det meddelar dig inte när någon skärmdumpade ditt Instagram-inlägg. Nu vet du om du kan se vem som skärmdumpade din Instagram-story eller inlägg.

Varför hålla dig borta från tredjepartsappar eller webbplatser?

Tredjepartsappar eller webbplatser kan ibland vara bra. Men i de flesta fall är de skadliga, kan skada din säkerhet och kan komma in i din enhet eller hacka den.

  • När du försöker komma åt skadliga eller skadliga webbplatser på din enhet kommer din webbläsare omedelbart att varna dig för åtkomst till dem och blockera dem.
  • När du laddar ner appar från tredje part på din enhet kommer din webbläsare att varna dig om att appen är skadlig och du bör inte installera den.

Ladda alltid ner och installera appar och programvara från den officiella appbutiken och bör aldrig ladda ner dem från någon tredje parts webbplats eftersom de kan innehålla ett virus. Och när du installerar det kan din enhet skadas och hacka den utan att du märker det. Det är därför du aldrig får använda några appar och webbplatser från tredje part och hålla dig borta från dem.

***

Så vi hoppas att du har förstått om du kan se vem som skärmdumpade din Instagram-berättelse eller inlägg eller inte. Du kan låta oss veta alla frågor eller förslag om något annat ämne som du vill att vi ska göra en artikel om. Släpp dem i kommentarsfältet nedan för att vi ska veta.