Kan du inte spara dina filer som JPEG eller PNG i Photoshop? Prova dessa 5 korrigeringar

För många människor är Adobe Photoshop deras favoritprogram när det kommer till bildredigering. Dess redigeringsverktyg och stilförinställningar gör den till ett utmärkt val för webbdesign, grafisk design, digital konst och mycket mer. Men om Photoshop inte kan spara dina filer som JPEG eller PNG, finns det inget sätt att dela dem med andra. Och du kan förlora alla dina framsteg.

Om detta har hänt dig, fortsätt läsa för att lösa problemet på nolltid.

1. Ändra färgläge

Det finns en chans att Photoshop inte låter dig spara din fil som JPEG eller PNG om du har ställt in fel färgläge. Till exempel är flerkanaligt färgläge utformat för specialiserad utskrift och har mer data än en PNG-fil.

För att vara säker på att du inte har några problem med att spara dina bilder i Photoshop bör du använda RGB-färgläget. För att göra det, öppna bildmenyn och gå till Läge. Där väljer du RGB-färg.

Nu bör du kunna spara filen som JPEG eller PNG. Om du ofta exporterar dina mönster som JPEG-filer, ta en titt på vår guide om hur du enkelt exporterar JPEG-filer från dina Photoshop-filer med Adobe Bridge.

2. Kontrollera bitkanalen

Om du har ställt in färgläget på RGB men fortfarande inte kan spara filen som JPEG eller PNG, bör du ta en titt på bitdjupsvärdet.

Bitdjupsvärdet visar hur mycket data som lagras på varje färgkanal, vilket bestämmer bildkvaliteten. Men om värdet är för högt kan din bild vara för stor för Photoshop att spara.

För att ändra bitdjupsvärdet, öppna menyn Bild. Klicka sedan på Läge och välj ett av de lägre värdena. För att spara ditt arbete som PNG bör du välja alternativet 8 bitar/kanal eller 16 bitar/kanal. Andra format, som JPEG, stöder också 32 bitar/kanal så länge som Photoshop-filen inte är för stor för att sparas.

Att växla mellan olika bitdjupsvärden när du arbetar med en design kommer att ändra din bild något, så det är bättre att välja rätt bitdjupsvärde i början av projektet.

3. Ändra bildupplösningen

Som vi har nämnt kan Photoshop ha problem med att spara dina bilder om filstorleken är för stor. Ett snabbt sätt att minska filens storlek är att ändra bildupplösningen.

För att göra det, öppna menyn Bild och välj Bildstorlek. I popup-fönstret kan du se den aktuella storleken. Redigera värdet i fältet Upplösning för att minska storleken.

Detta kanske inte är ett alternativ om du vill exportera en bild av hög kvalitet. I det här fallet kan du manuellt ta bort de lager och grafiska element som du inte längre behöver.

4. Spara filen som PSD först

Nyare Photoshop-versioner låter dig inte spara som JPEG eller PNG om du inte har sparat som PSD först. Det här är Photoshops sätt att se till att du inte tappar bort den redigerbara filen ifall din dator plötsligt stängs av eller något annat händer.

Så, innan du exporterar ditt arbete, tryck på Ctrl + Skift + S eller Kommando + Skift + S och spara filen som PSD. Sedan kan du ställa in Photoshops snabbexportfunktion så att du inte behöver justera inställningarna för varje fil du exporterar.

5. Återställ Photoshop-inställningar

Om du fortfarande inte kan spara din fil som JPEG eller PNG i Photoshop, finns det en chans att du har att göra med felaktiga inställningar. Om du inte har tid att hitta den som orsakar dig problem bör du återställa alla inställningar.

Öppna menyn Redigera och gå till Inställningar > Allmänt. Alternativt kan du trycka på Ctrl + K på Windows eller Kommando + K på Mac. I fönstret Inställningar klickar du på knappen Återställ inställningar vid avsluta och bekräftar åtgärden.

När du startar om Photoshop kommer inställningarna och inställningarna att ställas in på sina standardvärden.

Återuppta Spara dina Photoshop-filer som JPEG eller PNG

Förhoppningsvis hjälpte dessa lösningar dig att fixa Photoshops oförmåga att spara dina filer som JPEG eller PNG. Även om dessa kan vara de vanligaste formaten, har Photoshop fler alternativ som hjälper dig att spara högkvalitativa bilder varje gång.