Kan du hoppa över besiktningsmannen och hitta dina fastighetslinjer med LandGlide?

Om du behöver hitta dina fastighetslinjer, kanske du letar efter att anlita en besiktningsman. Traditionellt är detta det enda sättet att ta reda på var dina fastighetslinjer börjar och slutar. Men undersökningar är dyra – ibland kostar det tusentals dollar. Kanske finns det ett annat sätt.

LandGlide-appen är utformad för att hjälpa människor att hitta sina fastighetslinjer med sina smartphones. Tack vare avancerad paketdata och GPS på din enhet har LandGlide uppdaterad data som kan visa dig var dina fastighetsgränser är.

Hur du hittar dina fastighetslinjer med LandGlide

Det är enkelt att hitta dina fastighetslinjer med LandGlide. För att komma igång laddar du bara ner appen och anger din adress högst upp när den öppnas. LandGlide hittar din fastighet och visar dig fastighetslinjerna.

Om du inte har en adress eller en ledig mark kan du ange ägare eller skiftesinformation för att få fastighetslinjerna. Du kan också använda din nuvarande plats om du försöker ta reda på information som paketnumret. Alternativt kan du använda kartan och hitta paketet manuellt.

Om du inte har köpt ett hus än, kom ihåg att det finns appar som hjälper dig att hitta ditt drömhus.

LandGlide har en satellitfunktion som kan hjälpa dig att identifiera var dina fastighetsgränser är. Medan Google Maps också har gränslinjer, är LandGlide mer exakt. Google Maps visar inte alla paketkartor/gränser som LandGlide gör.

LandGlide hämtar sin information direkt från länet. Du kan också använda GPS-funktionen för att visa dig var du är i förhållande till dina fastighetslinjer. När du går runt kan du ta reda på hur nära du är din fastighetsgräns och markera själv.

Du kan också använda LandGlide för att hitta mätstiftar för att få fastighetslinjen. Detta är användbart om du behöver veta var gränsen går för ett staket eller en byggnad.

För att hitta en mätstift med LandGlide behöver du bara en metalldetektor. Öppna sedan appen och börja skanna fastighetens gränslinjer. Surveyor-stiftet kommer att vara nära och dyker upp som en liten bit järn på metalldetektorn. Inspektörsnålar är vanligtvis 10 fot från gatan och gjorda av rent järn.

Fastän LandGlide säger att det erbjuder ”ganska exakta” paketlinjer, de bör inte litas på för några juridiska ändamål. För det behöver du fortfarande en besiktningsman.

Hur man hittar ägaren till en fastighet med LandGlide

Om du behöver kontakta en granne eller är nyfiken på vem som äger en fastighet kan du göra detta med hjälp av LandGlide. Eftersom LandGlide inkluderar paketdata för de flesta fastigheter i USA, kan du även hitta ägarens kontaktinformation.

Detta är användbart om det finns en ledig fastighet bredvid din och du behöver kontakta ägaren. Vissa använder den här funktionen för att kontakta ägaren och lämna ett erbjudande om att utöka sin fastighet. Det kommer också att ta upp information om areal, värde, höjd och mer.

För att hitta ägaren behöver du bara trycka på paketet i LandGlide-appen. Detta kommer att ta fram deras information. Detta är också användbart för fastighetsmäklare och fastighetsinvesterare. LandGlide, tillsammans med dessa måste-ha-appar för fastighetsmäklare, kan hjälpa dig att öka ditt företag.

Förutom iOS- och Android-versionerna erbjuder LandGlide även en webbapp som är bra för att kontrollera ägarinformation.

Ladda ner: LandGlide för iOS | Android | webb ($9,99/månad eller $99/år, gratis provperiod tillgänglig)

Är lantmätare ett minne blott?

Med appar som LandGlide kan det vara lätt att tro att vi inte kommer att behöva lantmätare lika mycket i framtiden, men det är långt ifrån fallet. Även om GPS-paketdata hjälper dig att hitta ungefärliga fastighetslinjer utan att anlita en besiktningsman, säger LandGlide själv att dess korrekta linjer ”inte rekommenderas att använda för lagliga ändamål.”

Detta beror på att skatte- och paketkartor, som LandGlide förlitar sig på, kanske inte stämmer överens med fastighetsbrevet, som är den lagliga egendomslinjen. Trots detta är undersökningar dyra och tar veckor att slutföra, vilket innebär att LandGlide kan erbjuda en snabb och enkel lösning för triviala frågor. Men du ska inte lita på det för mycket mer än så.

Om du och din granne har en egendomstvist, accepteras inte LandGlides paketdata i rättsfall. För detta behöver du en riktig undersökning. LandGlide är också endast tillgängligt för de i USA. Medan 95 procent av den amerikanska befolkningen är täckt, om du är i de fem procent som inte är det, kommer det inte att vara till hjälp.

Hur som helst, LandGlide-appen är ett bra alternativ för vissa fall, och du kanske inte behöver en besiktningsman alls om du inte är i en juridisk tvist. Innan du lägger tid och pengar på en undersökning, prova LandGlide först.