10 gratis onlinekurser av Google för att förbättra dig själv

Google är ett nav för många kostnadsfria onlinekurscertifieringar för IT-sektorn. Vem som helst kan komma åt dem för att lära sig olika yrkeskunskaper, förbättra sin kunskapsbas och nå högre höjder i sin karriär.

Det är uppenbart för proffs att uppgradera sig själva i sina respektive karriärer. Företagsvärlden fortsätter att expandera och är fast beslutna att leverera det bästa resultatet med kreativa och självsäkra medarbetares inkludering. Detta skapar en hög konkurrensnivå på arbetsmarknaden.

Oavsett om det är en produkt, tjänst, akademiker, yrke eller någon annan bransch kan man inte undvika sund konkurrens med diskarna. Därför är det viktigt att lära sig och växa genom autentiska lösningar samtidigt som du är relevant.

Google har utformat några onlinekurscertifieringar med hög industriellt erkännande för kvaliteten på färdigheter som förbereds hos en individ. Om du är proffs inom IT-sektorn eller planerar att börja inom detta område, kolla in hur Google kan hjälpa dig att konkurrera med dina kamrater.

Här är några av de bästa gratis onlinekurserna från Google för att förbättra dina kunskaper. Låt oss först förstå hur det fungerar.

Vad är Googles gratis onlinekurser?

Google erbjuder en möjlighet till kandidater som ser fram emot framsteg i sina karriärer genom att ta snabb onlineutbildning. Det är praktiskt för alla som söker en pålitlig lärmiljö utan att ta en paus från det vanliga schemat med jobb eller studier.

Den tillämpar de senaste teknikerna med exakt studiematerial för att upplysa om ämnet. Det finns korta videor för att förklara varje modul, och du kan återgå till innehållet flera gånger tills du förstår konceptet.

När du har slutfört den valda kursen kommer Google också att förse dig med ett onlinecertifikat för att verifiera din kompetensutveckling. Det är bland de bästa sätten att ta steget framåt i ditt yrke via trovärdig teknisk erfarenhet.

En av de stora fördelarna med dessa Google-certifikatkurser är att de är kostnadsfria. Nästan alla med ett Google-konto kan studera direkt och omedelbart genom panelen från var som helst i världen.

Mer än 100 sådana kurser finns tillgängliga på Google, för vilka du kan göra anspråk på ett certifikat efter avslutad kurs. Dessa certifikat är delbara på LinkedIn för att visa dina förmågor. Du kan registrera dig för någon av dem utan att oroa dig för behörighet när det gäller ålder, utbildningskvalifikationer eller yrkeserfarenhet.

Jag har listat de mest efterfrågade Googles gratis onlinekurser i den här artikeln för att göra dig medveten om dess funktioner och fördelar i det aktuella scenariot.

Google Cybersecurity Professional-certifikat

Du kan tjäna Google Cybersecurity Professional-certifikat genom att fullfölja alla åtta kurser i serien. Det tar ungefär sex månader att avsluta kursen genom att ägna 7 – 8 timmar i veckan och börja din karriär inom cybersäkerhet med en professionellt efterfrågad skicklighet.

Toppkvalificerande jobbroller: Cybersäkerhetsanalytiker, säkerhetsanalytiker, Security Operations Center Analyst (SOC)

Framstående färdigheter: Python, Linux, SQL, SIEM-verktyg (säkerhetsinformation och händelsehantering) IDS (Intrusion Detection Systems)

SpecifikationerNivåNybörjareLängd6 månader (7 timmar per vecka)Moduler8Stjärnbetyg4.9

Denna onlinekurs förklarar kortfattat dess roll i organisationer, med tanke på risken för potentiella hot eller svagheter. Med 170 timmars sessioner täcker du också praktisk träning med övningsuppgifter för att få insikter om verkliga frågor.

Du kommer att lära dig om många användbara färdigheter för att hantera enheter och nätverk för obehörig åtkomst. Det är ett utbildningscertifikat på nybörjarnivå som hjälper dig att kvalificera dig för många ansvarsfulla roller i en organisation för att upprätthålla cybersäkerhet.

En undersökning i USA 2022 visade att mer än 75 % av certifikatinnehavarna uppnådde positiva karriärresultat. Mer än 150 företag som Deloitte, Adobe, Walmart, etc., överväger individer med Googles certifikat för direkta öppningar inom cybersäkerhet.

Google Cybersecurity Action Team: Cybersecurity Essentials

De Google Cybersecurity Action Team certifikatkurs ger grundläggande kunskaper om området. Här kommer du att lära dig om grunderna, termerna, akronymerna eller kontrollsystemen, som är avgörande för att ingenjörer ska förstå kärndetaljerna.

Toppkvalificerande jobbroller: Cybersäkerhetsproffs

Framstående kompetenser: kontroller, cybersäkerhetslösningar, cybersäkerhetskoncept, hot och riskhantering, hot och riskidentifiering.

SpecifikationerNivåNybörjareLängd3 veckor (3 timmar per vecka)Moduler6Stjärnbetyg4.6

Det är en kort certifikatkurs med 9 timmars teoretisk tidsram, och du kan avsluta den med fullständig konceptuell kunskap på mindre än tre veckor. Detta certifikat säkerställer att du har intellektet att vara beslutsam i ogynnsamma cyberattacker.

Efter avslutad kurs kommer du att kunna spåra sårbarheterna i brandväggar, krypteringar, antivirus, malware-detektorer, intrångsdetekteringssystem, etc.

Kursen är oerhört fördelaktig för affärsmän för att ge dem en grundläggande förståelse för de terminologier och metoder som är involverade i att skydda sig mot cyberattacker. De sex säkerhetsdomänerna inkluderar affärskontinuitet och katastrofinsatser, tillsammans med exempel på uppgiftshantering.

Google Advanced Data Analytics Professional Certificate

De Google Advanced Data Analytics Professional certifikat är en kurs på avancerad nivå för individer att uppgradera sina färdigheter inom datavetenskap och teknikområdet. Du får fullständig information om hur organisationer fungerar genom att undersöka datamodellerna med statistisk analys, regression och andra tekniker.

Toppkvalificerande jobbroller: Dataanalytiker, Junior Data Scientist, Data Science Analyst

Framstående färdigheter: Python, datavetenskap, regressionsmodeller, statistisk analys, Exploring Data Analysis (EDA) Machine Learning, Jupyter Notebook, Predictive Modelling, Tableau, DataViz, Kaggle

SpecifikationerNivåAvanceradLängd6 månader (10 timmar per vecka)Moduler7Stjärnbetyg4.7

Med certifikat i denna kurs kan du söka jobb som kräver analys och tolkning av stora datamängder. Du kommer att kunna använda de avancerade verktyg och tekniker som behandlas i denna certifikatkurs.

Den är designad av erfarna proffs som arbetar med Google i datavetenskapsströmmen och innehåller sju specifika moduler. Du kommer att gå igenom 200 timmars instruktioner, inklusive videor, bedömningar och praktiska labbsessioner.

Personer som arbetar inom området datavetenskap eller har examensbevis i Data Analytics kan anmäla sig till denna avancerade kurs och utveckla sig själva på mindre än sex månader.

Google Business Intelligence Professional-certifikat

De Google Business Intelligence Professional certifikat är en kortvarig kurs för att få avancerade kunskaper i datamodellering, datavisualisering, dashboarding och andra färdigheter.

Toppkvalificerande jobbroller: Business Intelligence-analytiker, Business Intelligence-ingenjör, Business Intelligence-utvecklare.

Framstående färdigheter: BigQuery, SQL, datamodellering, affärsanalys, ark, extraktion, transformation och laddning (ETL), Tableau-programvara, dataanalys, affärsprocess, datavisualisering, Business Intelligence, Dashboarding och rapportering

SpecifikationerNivåAvanceradLängd2 månader (10 timmar per vecka)Moduler3Stjärnbetyg4,7

Proffsen inom BI-området kommer att bättre förstå affärsfrågorna medan de övar på dataextrakt, transformation och laddning (ETL)-processen. De skulle lära sig att effektivt övervaka affärsframsteg, spåra intäkter och utgifter och organisera data i en instrumentpanel.

Företagens intressenter utnyttjar denna insamlade information för att fatta snabba beslut. Därför efterfrågas alltid certifierade proffs inom business intelligence av stora organisationer som Target, Verizon och andra.

Med detta certifikat kan du kvalificera dig för flera jobbroller inom business intelligence. Över 75 % av Google-certifierade yrkesverksamma har utmärkt sig i sina karriärer inom sex månader efter avslutad kurs.

De 70 timmarna med videoinstruktioner och 50+ övningsuppgifter hjälper dig att få insikter i verkliga problem inom området. Du kommer också att gå igenom ett portföljprojekt under denna tid som kan delas med arbetsgivarna.

Google Data Analytics Professional Certificate

De Google Data Analytics Professional certifikatet ger dig kunskaper på nybörjarnivå inom området och gör dig redo för jobbet inom sex månader efter avslutad kurs. Du kommer att få en djup förståelse för de procedurer som tillämpas av proffs inom dataanalys.

Toppkvalificerande jobbroller: dataanalytiker, junior dataanalytiker, associerad dataanalytiker

Framstående färdigheter: Jobbportfölj, Datarensning, SQL, DataViz, Fallstudie, Kalkylblad, Metadata, Datainsamling, Dataetik, SQL, Dataaggregation, R-programmering, R Markdown, Rstudio, Tableau, Provstorleksbestämning, Dataintegritet, Ifrågasättande, Beslutsfattande, problemlösning

SpecifikationerNivåNybörjareLängd6 månader (10 timmar per vecka)Moduler8Stjärnbetyg4.8

Det förbereder dig för kritiska analytiska färdigheter tillsammans med verktyg för datarensning och visualisering, som du kan använda för att förutsäga och beslutsfattande processer. Du kommer att få förtroende för att använda SQL, R-programmering, kalkylblad eller Tableau och presentera dataresultaten på instrumentpaneler eller andra plattformar.

Uppsättningen av åtta moduler är utformad för att täcka 180 timmars lektioner tillsammans med praktiska bedömningar för att förbereda dig för nybörjarjobb. Du kommer också att arbeta med en fallstudie för realistiskt lärande, och du kan dela detaljerna med din potentiella arbetsgivare under en intervju.

Google Digital Marketing & E-commerce Professional Certificate

De Google Digital Marketing & E-commerce Professional certifikat är för personer som söker karriär inom digital marknadsföring. Du behöver inte ha en tidigare examen eller erfarenhet för registrering.

Toppkvalificerande jobbroller: Marknadskoordinator, e-handelsassistent, Paid Seach-specialist

Framstående färdigheter: marknadsföring, e-handel, displayannonsering, e-postmarknadsföring, sökmotoroptimering (SEO)

SpecifikationerNivåNybörjareLängd6 månader (10 timmar per vecka)Moduler7Stjärnbetyg4.8

Kursmaterialet är utformat för nybörjare för att få insikter i marknadsföringsresultat genom analys. Du kommer att kunna analysera dess prestanda när det gäller att attrahera onlinetrafik och kundkonverteringar via flera kanaler.

Färdigheterna som du lärt dig genom den här kursen hjälper dig att skapa e-handelsbutiker online. Du kommer också att lära dig att använda Canva, Constant Contact, Google Ads, Google Analytics, Hootsuite, HubSpot, Mailchimp, Shopify, X (Twitter) och andra verktyg.

Cirka 86 % av företagsledarna accepterar att digital marknadsföring har ett enormt utrymme för anställning, och det är därför många marknadsförare föredrar att få denna certifiering.

Google Project Management: Professionellt certifikat

De Google Project Management: Professionell certifikatkursen kommer att uppgradera dig i ett stort antal professionella färdigheter. Det är högt prioriterat bland arbetssökande, eftersom det kan utbilda dig professionellt på mindre än sex månader utan tvång❌ av utbildningskvalifikationer eller karriärerfarenheter.

Toppkvalificerande jobbroller: Projektledare, projektkoordinator, projektassistent

Framträdande kompetenser: Organisationskultur, Karriärutveckling, Strategiskt tänkande, Förändringsledning, Projektledning, Kvalitetsledning, Projektgenomförande, Riskhantering, Coaching, Inflytande, Agil Management, Problemlösning, Scrum, Intressenthantering, Effektiv kommunikation, Affärsskrivning, Projektstadga , Projektering, Uppgiftsuppskattning, Upphandling

SpecifikationerNivåNybörjareLängd6 månader (10 timmar per vecka)Moduler6Stjärnbetyg4.8

Det förbereder en individ för att hantera olika junior projektledningspositioner samtidigt som den förstår och skapar projektdokumentation med artefakter. Kursen innehåller även kritisk kunskap om Scrum och agila projektledningssystem.

Efter avslutat kursbevis blir du kvalificerad för 100 timmars projektledningsutbildning. Det gör dig lämplig för globalt erkända certifieringar som CAPM (Certified Associate in Project Management).

Det krävs 140 timmars undervisning och några hundra bedömningar för att bli certifierad inom området. De sex modulsessionerna kommer att ge dig en förståelse för team- och budgethantering också.

Google UX Design Professional-certifikat

De Google UX Design Professional certifikat låter dig bli en av de mest hända färdigheterna för att förstå användarupplevelsen i webbplatser och applikationer.

Toppkvalificerande jobbroller: User Experience (UX) Designer, UI Designer, Interaction Designer

Framstående färdigheter: Användarupplevelse (UX), UX Research, Wireframe, Prototyp, User Experience Design (UXD), Mockup, Figma, Usability Testing, Adobe XD, UX Design Jobs

SpecifikationerNivåNybörjareLängd6 månader (10 timmar per vecka)Moduler7Stjärnbetyg4.8

Du kommer att få grundläggande UX-forskningskunskap, inklusive flera aspekter som intervjuer eller studier. För att få optimerade resultat definierar den den mest effektiva designprocessen, som inkluderar produkten, lösningen, trådramen, prototypen etc.

I kursmaterialet ingår att göra ett projekt som består av att designa en webbplats, en mobil📱app och en cross-platform. Serien med sju moduler inkluderar tillverkning av papper samt digital design på Figma eller Adobe.

Således kommer kursavslutningarna dessutom att klara av tre betydande projekt med din UX-portfölj som du kan visa när du ansöker om jobbprofiler. De 200 timmarna av instruktioner, inklusive filmer med teori och praktiska lektioner, är tillräckliga för att lära dig om design och testlösningar.

Google IT Support Professional Certificate

De Google IT Support Professional Certifikatet är mycket lämpligt för att få ett nybörjarjobb i ett IT-företag. Du behöver inte uppvisa någon examen eller erfarenhet för att bli anmäld till denna kurs.

Toppkvalificerande jobbroller: IT-specialist, teknisk supportspecialist, IT-supportspecialist

Framstående färdigheter: felsökning, krypteringsalgoritmer och -tekniker, kundtjänst, nätverksprotokoll, molnberäkning, Windows, Linux, systemadministration

SpecifikationerNivåNybörjareLängd6 månader (10 timmar per vecka)Moduler5Stjärnbetyg4.8

Det kommer att ge dig djup kunskap om arbetsmönstret i uppgifter relaterade till IT-support som kan inkludera datormontering, trådlöst nätverk, programinstallation eller kundrelaterade tjänster.

Under den sex månader långa kursen kommer du att få kunskap om flera uppgifter, såsom kundsupport📞, genom att identifiera problem. Dessutom gynnar det dig att bli bekant med flera verktyg som Linux, domännamnssystem, kommandoradsgränssnitt eller binär kod.

Kursen är mycket föredragen bland nya arbetssökande för dess mycket positiva karriärresultat. De 100 timmarna av instruktioner och övningssessioner hjälper dig också att kvalificera dig för CompTIA A+-prov som är standard inom IT-certifieringar.

Efter avslutad kurs och tentamen ger den dubbla behörigheten dig femton högskolepoäng, vilket är lika bra som att ta fem kandidatexamenskurser.

Google IT Automation med Python Professional Certificate

De Google IT Automation med Python Professional certifikat är ytterligare en mycket efterfrågad grundkurs inom IT-segmentet. Det banar den framgångsrika vägen för karriäravancemang genom att möjliggöra kärnkunskaper om programmering i Python, Git och tillsammans med andra IT-automationsfärdigheter.

Toppkvalificerande jobbroller: Avancerad IT-supportspecialist, junior systemadministratör

Framstående färdigheter: Använda versionskontroll, felsökning och felsökning, Python-programmering, konfigurationshantering, automation, Git

SpecifikationerNivåNybörjareLängd6 månader (10 timmar per vecka)Moduler6Stjärnbetyg4.8

Du kommer att lära dig att skriva skript i Python för att automatisera vanliga systemadministrationsuppgifter eller använda GitHub för versionskontroll. Kandidaterna kommer att lära sig att felsöka problem och lösa dem strategiskt med skalautomatisering. Du kommer att lära dig att använda IT-resurser effektivt vid konfigurering av maskiner eller för molnhantering.

Denna kompletta kurs på 107 timmar⏲️ kommer att göra dig till en skicklig proffs inom Python-programmering. Du kan framgångsrikt slutföra alla sex moduler på mindre än sex månader, oavsett om du har förkunskaper om kodning.

Min uppfattning: När du ska registrera dig för Googles gratis onlinekurser

Det rekommenderas alltid att fortsätta uppgradera dina kunskaper från pålitliga lösningsleverantörer, och Google är utan tvekan den mest trovärdiga plattformen för lärande och uppfostran.

Oftast ignorerar studenter eller yrkesverksamma inom sina respektive områden att tänka utanför lådan för att studera och få nya färdigheter för sin karriär🤵‍♂️ framsteg. Det är det mest avgörande steget i dagens värld om man måste slå konkurrenterna genom att framstå som mer relevant för vilken position som helst.

Det bästa med att anmäla sig till Google-kurser är att de är gratis och kan nås från din dator online utan att fysiskt gå med i ett klassrum. Därför förlorar du ingenting på att gå med i dessa kurser. Efter slutförandet tillhandahåller Google ett onlinecertifikat som du kan bifoga till professionella webbplatser.

Universitet som Harvard, Stanford och MIT erbjuder också gratiskurser som du kan komma åt direkt på Coursera eller andra portaler. Kolla också in de kurser som listas av Harvard University som du kan ta gratis just nu.