iTunes-dator ej auktoriserad fel

Apple har många outtalade restriktioner för att hålla sina användare säkra. Dessa begränsningar ligger inom förnuftets område, dvs. de hindrar inte hur en användare använder en enhet eller app, utan kommer att slå in när det finns ovanlig aktivitet.

Fix Computer är inte auktoriserad att köra iTunes

Om du äger en iPhone och du säkerhetskopierar den på ett Windows 10-system, är chansen stor att du använder iTunes för att få jobbet gjort. Andra iPhone-hanteringsappar från tredje part ger sällan samma säkerhetskopia som iTunes gör.

iTunes är viktigt för de flesta iPhone- eller iPad-användare men som alla Apple-produkter måste du logga in med ett Apple-ID för att använda det.

Hur man auktoriserar en dator på iTunes

Om du försöker logga in på iTunes och du ser felet ”Datorn är inte auktoriserad att köra iTunes” är korrigeringen ganska enkel.

1. Kontrollera Apple-ID

Se till att du använder rätt Apple-ID för att logga in på iTunes. Helst bör du använda samma Apple-ID för att logga in på iTunes som du använder på din iPhone.

För att kontrollera det Apple-ID du använder på din iPhone, följ dessa steg.

Öppna appen Inställningar på din iPhone.
Tryck på din profil högst upp.
Titta på e-postadressen under ditt namn på Apple ID-skärmen.
Logga in med kontot på iTunes.

2. Ta bort auktoriserade datorer

Apple tillåter att ett Apple-ID loggar in på iTunes på olika system, men du kan bara logga in på fem olika system. Efter det, om du försöker logga in på iTunes installerad på en sjätte dator, kommer du att se meddelandet Datorn är inte auktoriserad att köra iTunes. Det enda sättet att bli av med det är att ta bort en av de auktoriserade datorerna.

Besök Apple och logga in med det Apple-ID du försöker använda i iTunes.
Rulla ned till avsnittet Enheter.
Välj en enhet och klicka på Ta bort från konto.
Logga in på iTunes.

3. Avinstallera och installera om iTunes

iTunes är generellt sett en stabil app men det betyder inte att den inte kan stöta på problem då och då. En uppdatering av appen eller till Windows 10 kan orsaka problem med den. Testa att avinstallera och installera om iTunes.

För att avinstallera skrivbordsversionen av iTunes;

Öppna Kontrollpanelen.
Gå till Program>Avinstallera ett program.
Välj iTunes och klicka på Avinstallera högst upp.
Starta om systemet.

För att avinstallera Microsoft Store-versionen av iTunes;

Öppna Start-menyn.
Gå till applistan.
Högerklicka på iTunes och välj alternativet Avinstallera.
Starta om systemet.

Installera iTunes igen och logga in med ditt Apple-ID.

Slutsats

Felet ”Datorn är inte auktoriserad att köra iTunes” orsakas oftast av för många datorer som är anslutna till samma Apple-ID. Håll antalet auktoriserade stationära datorer på 5 eller under 5 för att undvika att se detta fel. Om du har en enhet som är auktoriserad att använda ditt Apple-ID men du inte längre använder eller äger den, ta bort den och frigör en plats för ditt system.