Inbound Marketing: The Future of Marketing

Allt du behöver veta om verktyg och strategier för inkommande marknadsföring.

Konceptet inbound marketing betonar värdet av att skapa innehåll för att locka besökare och guida dem genom försäljningstratten.

Det etablerar kundrelationer genom relevanta sociala nätverksinlägg, e-postmarknadsföring eller mobilanpassade annonser.

Inbound marketing bryter ner traditionella metoder genom att prata med kunder på de plattformar de redan använder, leverera olika budskap på olika plattformar och dirigera kunderna att göra ett köp när de är redo istället för att pressa dem att göra ett köp nu.

När allt kommer omkring visar kunderna mer betalningsvilja när de får tid att utforska erbjudanden och tror att de får det bästa alternativet. Således är inbound marketing ett subtilt sätt att omvandla leads till kunder. Kolla in den här praktiska tabellen för en lista över några fantastiska verktyg för inkommande marknadsföring!

Titel

Beskrivning

Utforska

HubSpot

Allt-i-ett-plattform för marknadsföring, försäljning, support.


Utforska

Surfare

SEO-verktyg för förstasidesresultat, automatiserad analys.

Utforska

SEMRush

SEO-verktyg för konkurrentanalys, sökordsforskning.

Utforska

Buffert

Social media marknadsföring med planering och analys.


Utforska

Vad är Inbound Marketing?

Inbound marketing är ett strategiskt tillvägagångssätt som fokuserar på att skapa värdefullt innehåll för ett företag för att locka kunder. Den digitala marknadsföringsmetoden är anpassad till organisationens långsiktiga mål, vilket innebär att dela information och skapa budskap.

Det anses vara en problemlösningsmetod för att skapa nyfikenhet för produkterna, snarare än att driva ut tjänster på marknaden. Ett bra exempel är en bra produktmålsida som är informativ såväl som försäljningsorienterad.

Tanken bakom en inbound marketing-strategi är att locka potentiella kunder till varumärket, och kunderna positionerar sig för att ta emot produkten efter att ha fått värdefull information.

Skillnaden mellan inkommande och utgående marknadsföring

Här är en tabell som diskuterar de kritiska skillnaderna mellan inkommande och utgående marknadsföring:

BeskrivningInboundOutboundDefinitionInbound marketing, även känd som content marketing, drar till sig kundernas uppmärksamhet. Outbound marketing är en traditionell metod för marknadsföring för att nå kunder för att sälja tjänster.FocusIt fokuserar på att skapa informativt innehåll för att locka kunders intresse. Den fokuserar på att skapa icke-digitalt innehåll för att öka cutsomers fokus på produkter. Sätt att kommunicera Inkommande marknadsföring innebär tvåvägskommunikation där kunder interagerar för att få adekvat produktinformation. Det innebär envägskommunikation där marknadsföraren delar all information om produkterna för att sälja dem. TeknikDess marknadsföringsteknik är utformad för att potentiella kunder. Utgående marknadsföringsinnehåll exponeras för olika typer av målgrupper varje dag. MetodDenna metod används för att skapa varumärkeskännedom eller synlighet på marknaden. Vid utgående marknadsföring introducerar marknadsföraren kunderna för specifika produkter. Tillvägagångssätt Varumärken söker kundernas tillåtelse innan de delar information från inbound marketing.Marknadsföraren avbryter kunder för att ge information om produkten.MålMålet med inbound marketing är att öka varumärkesengagemanget på marknaden.Dess syfte är att skapa engagemang med produkten bland publiken.

Hur fungerar Inbound Marketing?

CRM, ERP och spårningscookies används av inkommande marknadsföring för att samla in beteendedata online. Marknadsförare kan använda denna information för att få kontakt med publik som är intresserade av att höra från dem på olika plattformar. Med hjälp av data och strategi kan varumärken rikta in sig på kunder som redan överväger sina varor eller tjänster genom inkommande marknadsföring.

Det kan locka människor som är intresserade av verksamheten genom innehållsmarknadsföring, som genom att skriva blogginlägg och artiklar om branschtrender och annat innehåll riktat mot målmarknaden baserat på kundsegmentering.

Inbound marketing fokuserar på att ge information till kunderna utan att pressa dem att göra ett köp och tvinga dem att agera innan de är redo. De relationer som inbound marketing fortsätter att främja och underlätta långt efter det första köpet är gjort är dess största tillgångar.

Typer av inkommande marknadsföring

Följande är fyra populära typer av inkommande marknadsföring:

#1. Innehållsskrivning

Innehållsledningar är det primära sättet att presentera varumärkesinformation för kunder. Varumärken skapar artiklar, bloggskrivande, medieinlägg, målsidor för produkter och mer för att nå publiken. Att omfamna inkommande marknadsföring med högkvalitativt innehåll kan ge den idealiska strategin för att representera ett företag.

Genom artiklar kan varumärken ge värdefull information till sina potentiella kunder och göra dem medvetna om hur produkten eller tjänsterna kommer att gynna dem.

#2. E-post marknadsföring

E-postmarknadsföring gör att varumärken kan nå specifika kunder med sina budskap. Det är ett perfekt sätt att marknadsföra varumärket och hålla kontakten med kunder för långsiktig tillväxt. Eftersom den intresserade kunden har angett sin e-postadress kan varumärken använda den för att skapa engagemang med potentiella kunder genom att erbjuda kampanjer, innehåll, påminnelser och personliga meddelanden.

#3. Marknadsföring i sociala medier

Sociala medier blir alltmer ett medium för inkommande marknadsföring, vilket gör att företag kan hålla kontakten med sina kunder och göra dem medvetna om nya tjänster eller produkter. Det är ett viktigt sätt att upprätthålla varumärkesexponering bland potentiella målgrupper som regelbundet engagerar sig i verksamheten genom att gilla och dela inlägg.

#4. Online-kampanj

Onlineannonsering är ett effektivt sätt att nå potentiella kunder, och varumärken används för att marknadsföra sina tjänster genom betald reklam. Den väsentliga delen av annonser är att företag använder betala-per-klick-modellen för att öka sitt varumärkes försäljning. Det som skiljer sig från traditionell marknadsföring är att varumärket delar information om sina tjänster för att skapa kundintresse.

Hur man utför Inbound Marketing

Här är steg-för-steg-processer för att utföra inkommande marknadsföring:

#1. Definiera köparen

Att identifiera köpare är grunden för framtida marknadsföringsresultat. Varumärken måste titta på vem de representerar, vad de är intresserade av och hur deras kommunikation ska vara för att locka dem. Att kommunicera på detta sätt påverkar idealkunderna.

Köpare har sina speciella gränssnitt, behov och mål. Att förstå och fånga varje köpares beteende hjälper till att fokusera sammanfattningsskapandet på de punkter som lockar rätt kunder för bättre riktad annonsering.

#2. Sätt in inkommande marknadsföringsmål

Att specificera mål och tidsramen inom vilken varumärkena förväntar sig att se resultat är det första steget i att beräkna avkastningen på investeringen av deras inkommande marknadsföringsaktivitet. Målen bör vara exakta, mätbara, uppnåbara, relevanta och lägliga.

Innan du ställer in mål för inkommande marknadsföring, utvärdera webbplatsens förmåga att ta in besökare, konvertera potentiella kunder och avsluta affärer. Nyckelprestandaindikatorer kan inkludera följande: Unika månatliga webbplatsbesök, antal månatliga potentiella kunder, SEO, blogging, sociala medier och e-post är alla trafikkällor.

#3. Beskriv innehållsstrategi

Processen att attrahera kunder går igenom tre olika stadier:

 • Top-of-funnel-medvetenhet hänvisar till det inledande skedet av kundresan, där de söker primär och allmän information om ett specifikt ämne. Huvudsyftet med innehåll i toppen av tratten är att låta fler människor veta om varumärket och omvandla dessa personer till potentiella kunder. Sociala medier, bloggar, videor, bilder och presentationer med information är alla exempel på innehåll som många enkelt kan komma åt.
 • Utvärdering i mitten av tratten syftar på att introducera potentiella kunder till varumärket och hjälpa dem att förstå hur det är att göra affärer med dig. Innehållet i mitten av tratten börjar marknadsföra och introducera produkten eller tjänsten. Varumärken kan använda webbseminarier, fallstudier, gratisprover, kataloger, vanliga frågor, specifikationer. ark eller broschyrer för att introducera sitt varumärke och för att ge publiken något värdefullt.
 • Den nedre delen av tratten används av varumärken när kunden söker information som förklarar hur produkten eller tjänsten fungerar och dess fördelar. Personer som är nära att göra ett köp visar tecken på att de överväger produkten/tjänsten. Ibland behöver potentiella kunder uppleva vad du kan erbjuda. Det kan vara en gratis provperiod, en demonstration av produkten, en rabatt eller en kostnadsfri utvärdering, konsultation eller prisuppskattning.

#4. Konverteringsfokus marknadsföringsstrategi

Konverteringsfokuserade strategier är utformade för att locka ett stort antal riktade besökare till webbplatsen för att omvandla den trafiken till kvalificerade potentiella kunder. Genom att adressera köparpersonas frekventa förfrågningar och motivera dem att komma åt det unika innehållet, stödjer varje marknadsföringssteg ett specifikt innehållsförslag.

#5. Designa Lead Nurturing Process

Det finns många anledningar till att kunder misslyckas med att köpa en produkt; Behovet av mer information är ofta den främsta orsaken till att säljprocessen hindras. Om en potentiell kund har olösta problem kommer de sannolikt att behöva mer tid för att göra sig redo att gå längre ned i marknadsföringstratten. Automatiserade e-postsekvenser är den mest effektiva tekniken för att kontakta potentiella kunder och svara på deras förfrågningar.

Via e-post påminns eller uppmanas automatiskt potentiella kunder att varumärket har värdefullt innehåll. Det motiverar potentiella kunder att återvända till innehållet och gå igenom den inkommande tratten. Taktik som push-meddelanden för att hjälpa till att konvertera leads till köpare.

#6. Anställ ett Inbound Marketing Team

Inbound marketing kräver en omfattande men fokuserad kompetensuppsättning. Beroende på intern erfarenhet, kapacitet för ytterligare arbete och budgetstorlek, kan det vara klokt att anställa för specifika befattningar eller lägga ut vissa delar av implementeringen av inkommande marknadsföring.

Strategier för inkommande marknadsföring

Här är några av de populära och effektiva strategierna som används av företag för inkommande marknadsföring:

Skapa bra innehåll

Att skapa innehåll av hög kvalitet borde utan tvekan vara en av de bästa strategierna för inbound marketing eftersom vi lever i en värld där innehåll är kung. Varumärken kan åstadkomma detta genom sin webbplats och sociala medier. Att leva i en content-first-värld bör skapa högkvalitativt innehåll vara en av de första inbound marketing-strategierna som kan göras på webbplatsen och sociala medier.

Kunder kan lära sig mer om varumärket genom att titta på eller lyssna på poddar, läsa bloggartiklar eller titta på internetvideor som kopplar deras intressen till de produkter de erbjuder.

Till exempel, om kvaliteten på aktuellt innehåll inte uppfyller marknadsföringsstandarder, kommer publiken inte att ägna någon uppmärksamhet åt det. Ett varumärke måste veta var målgruppen engagerar sig och vad de fokuserar på. Om ditt företag är mycket effektivt på webbsida marknadsföring och konkurrenter hämtar inspiration från sociala medier, måste du också fokusera på sociala medier.

Optimera forskning

Målet med en SEO-strategi är att naturligt leda kunder till ett företags webbplats, med början på webbplatsens primära målsidor. Ett varumärkes sida kan rankas bättre i sökningar på webbplatser som Google, den främsta sökmotorn och Bing, tvåan, om dessa sidor är fyllda med sökord som potentiella köpare använder för att se varorna eller tjänsterna.

Förutom att optimera webbplatsen för sökord måste vi också se till att titlarna på alla dess målsidor är relevanta för måldemografin och att webbplatsen är fylld med metadatafraser som matchar dem. Mer framgång med att locka potentiella kunder till webbplatsen kan uppnås genom att optimera innehållet ur ett SEO-perspektiv.

Till exempel kan företaget använda SEO-forskningsverktyg som Google Search Console, Keyword Surfer och SEMrush, som visar aktuella trendiga sökord och ämnen på Googles webbsidor. Dessutom kan du använda denna information för att utföra inkommande marknadsföringsaktiviteter genom att lägga till optimerade sökord till innehållet.

Enligt BrightEdgeB2B-företag genererar dubbelt så mycket intäkter från organisk sökning än någon annan kanal, där de får 76 % av söktarifferna från webben.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrev via e-post är standardpraxis för att engagera sig i målgruppen genom att e-posta intresserade prenumeranter dagligen. Genom att uppmuntra läsarna att klicka på innehåll eller länkar fungerar dessa nyhetsbrev som ett marknadsföringsverktyg för att locka läsare till företagets webbplats.

Småföretagare kan också använda samma strategi genom att bygga en e-postlista och distribuera nyhetsbrev till sina dedikerade prenumeranter då och då. Skicka till exempel regelbundna erbjudanden om produkter eller tjänster till befintliga kunder eftersom de delar sin e-post. Du kan skapa en speciell plats i kundernas sinnen genom att ge regelbundna uppdateringar om verksamheten och framtida mål. Zomato, en ledande leverantör av matleveranser, använder nyhetsbrev effektivt för att marknadsföra företag.

Det startar e-postmeddelandet med en rader om ämnet och inkluderar sedan relaterade verb i brödtexten. Alla som har anslutit sig till detta företag via e-post måste ha sett de roliga och relaterbara fraserna som Zomato använder för att locka kunder.

Förbättra inflytande på sociala medier

Även om sociala medier kan påverka konsumentkommunikationen avsevärt, strävar traditionella marknadsförare efter att öka varumärkesexponeringen där. Sociala medier är värdefulla för småföretagare utan en dedikerad annonsbudget. Att bygga en profil ökar varumärkets inflytande men kräver att man spenderar pengar på reklam i sociala medier för att förbättra resultaten.

Använd till exempel sociala medieplattformar som Instagram, Facebook eller X (tidigare Twitter) för att få kontakt med dina kunder. Enligt Statista, Facebook och Instagram är marknadsförares mest använda sociala medieplattformar. En global undersökning visar att 89 % använder Facebook och 80 % använder Instagram för att marknadsföra sin verksamhet.

Fördelar och utmaningar

Fördelar

Hållbarhet – Inkommande marknadsföring påverkar publiken avsevärt, eftersom informationssökande alltid kommer att ha tillgång till innehåll, formulär och arbetsflöde/vårdande e-postmeddelanden via olika kanaler, särskilt webbplatser. Flera faktorer, inklusive konkurrenter och prissättning, etablerar ett varumärkes positionering. Det påverkas också av hur kunder interagerar med varumärket och hur de uppfattar det.

Kärnan i inbound marketing är att erbjuda innehåll som löser eller åtminstone hjälper till att lösa en potentiell kunds problem. Att ge hjälp och vägledning till en potentiell kund på detta sätt stärker varumärkets rykte som en auktoritativ, kunnig och erfaren enhet.

Ökad synlighet – Att synliggöra varumärket, produkterna och tjänsterna är ofta oerhört viktigt. Målkonsumenter hålls ständigt i kontakt med varumärken genom deras innehållsskapande och pågående interaktion via e-post och sociala medier. Exponeringen som leverantör kommer att begränsas om innehållet inte publiceras och marknadsförs på kanaler publiken använder för att hitta information, till exempel sökmotorer. I processen ökar SEO-värdet och resulterande organiska besökare, och varumärket kommer också att nå en helt ny målgrupp.

Ökat förtroende – Som organisation främja en relation och öka förtroendet med framtidsutsikter genom att vara tillgänglig för att hjälpa till att lösa vanliga problem. Förtroende är hörnstenen i alla affärspartnerskap. Människor som besöker webbplatser organiskt, utan någon press från något varumärke, litar mer på dem på grund av inkommande marknadsföring. Eftersom inbound främjar tvåvägskommunikation är det fördelaktigt i detta avseende eftersom det gör det möjligt att etablera en koppling baserad på förtroende.

Utmaningar

 • Kräver färdigheter- För att genomföra inbound marketing framgångsrikt måste ett varumärke vara skickligt inom digital marknadsföring, webbplatsbyggande, bloggande, socialt nätverkande, innehållsproduktion och sourcing, SEO och andra relevanta områden. De måste antingen anställa eller utbilda individer för att uppfylla dessa kriterier. Ibland krävs outsourcing eller automatisering för att uppnå önskat resultat.
 • Effektivt utnyttjande av verktyg- Att investera i skalbara resurser och framgångsrikt implementera inbound-strategin kan vara svårt. Med så många verktyg bör marknadsförare undersöka alternativen för att välja den bästa tekniken för sin kampanj. Att välja den bästa mjukvaran och verktygen och implementera dem i en företagsmiljö kan vara svårt.
 • Kreativt innehåll – Skapande av innehåll är den mest utmanande uppgiften inom inkommande marknadsföring. Vissa områden som kräver frekvent uppdatering är skapande av originalinnehåll, korrekt formatering och konstant utgivning av nytt innehåll. Leveransvägar för innehåll måste också övervägas noggrant och konstrueras med målgruppen i åtanke. Rekryterbarhet kräver ibland ytterligare resurser. Det kan ta lite tid att anpassa sig till och implementera en ny plan.

HubSpot

amerikanska mjukvaruutvecklare och marknadsförare HubSpot skapar och marknadsför produkter för inbound marketing, försäljning och kundsupport.

Det är en enda plattform för allt som rör marknadsföring. HubSpot Marketing Hub innehåller flera nyckelelement för att förbättra alla marknadsföringsinitiativ.

Nyckelfunktioner

 • CRM-plattformen HubSpot är byggd för att möta företagets skalbarhet.
 • Programvaran innehåller alla funktioner som behövs för försäljning, marknadsföring, kundservice, drift och innehållshantering.
 • De primära funktionerna i detta marknadsföringsverktyg inkluderar CRM-integration, call-to-action, marknadsföringsautomation, lead management, webbplats SEO och mer.

Grunden för dess varumärke var inbound marketing, bästa praxis för små, medelstora och stora företag.

Surfare

Surfer är ett topp SEO-verktyg som lovar att hjälpa företag att nå den första sidan med sökmotorresultat.

Den primära processen för att nå dit är en automatiserad innehållsanalys för att kontrollera prestandan gentemot konkurrenterna.

Nyckelfunktioner

 • Surfer Content Editor ger textpoäng i realtid mot konkurrenter genom att föreslå innehåll, nyckelord och rubriker.
 • Det ger en bättre förståelse för ämnen och nyckelord som sökmotorer kan rangordna innehållet med hjälp av ett sökordsforskningsverktyg.
 • Med det automatiserade skrivverktyget Surfer AI kan du snabbt producera välrankade artiklar.

Surfer tillhandahåller också en realtidsredigerare som visar relevanta sökord när varumärket skriver innehåll för att förbättra det.

SEMRush

SEMRush är ett populärt SEO-verktyg för konkurrentanalys, sökordsforskning och Google AdWords-optimering.

Digitala marknadsförare kan använda detta allt-i-ett marknadsföringsrapporteringsverktyg för att optimera sina webbplatser för mer organisk söktrafik.

Nyckelfunktioner

 • Detta verktyg för inkommande marknadsföring hjälper dig också att se konkurrenternas data, som annonstext, sökord, trafikkällor, etc.
 • Programvaran används även för övervakning av sociala medier.
 • Den identifierar noggrant trender och mönster inom ett visst område. Det hjälper dig att bedöma SEO på sidan och peka ut områden som behöver förbättras för att generera potentiella kunder mer effektivt.

Dessutom kan du bedöma konkurrenspositionen och använda data för att informera beslutsfattandet när du väljer sökord för Google Ads-kampanjer och organisk sökmotoroptimering.

Buffert

Buffert är en multifunktionell mjukvarulösning designad för marknadsföring i sociala medier.

Nyckelfunktioner

 • Det gör att innehåll i sociala medier kan anpassas genom hela konsumentupplevelsen med hjälp av publicerings- och schemaläggningstekniker.
 • Avkastningen på investeringen (ROI) av kanalspecifika och omnikanalaktiviteter demonstreras genom analyser och rapportering i sociala medier.
 • En integrerad AI-assistent underlättar idégenerering, omskrivning av meningar och optimering av publiceringsdatum.

Bufferns primära funktion är förmågan att planera och komponera innehåll för publicering på olika sociala medieplattformar som Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn och Pinterest.

Slutord

Inbound marketing är ett mycket strategiskt sätt att få potentiella leads för verksamheten. Huvudmålet med inbound marketing är att skapa spännande och värdefullt innehåll.

När en lead uttrycker intresse för företaget kan du kommunicera med dem på olika sätt. Du kan öka deras förtroende för företaget genom att tillhandahålla utbildningsmaterial.

Inbound marketing kostar alltså mindre.

Rätt sorts kunder uppmuntras att upptäcka organisationen genom inkommande marknadsföring eftersom de tycker om innehållet du skapar. När leads når dig från inbound marketing, förbered dem för försäljningen och håll dem glada för att behålla kundlojaliteten.

Nästa upp, lär dig hur du samlar in Voice of Customer (VOC) för att förbättra din verksamhet.