Killer hörlurar med öppen rygg på en budget

Nyckel takeaways

 • Sennheiser HD 599 SE är ett budgetvänligt alternativ med fantastisk ljudkvalitet och komfort för långa lyssningssessioner.
 • Hörlurarna har en elegant design med smakfulla silveraccenter och ett förenklat utseende.
 • Trots att den är gjord av plast är byggkvaliteten gedigen, även om silveraccenterna lätt kan flisas. De ger också en bred ljudbild och imponerande bildegenskaper.

Som ett stort fan av prisvärda hörlurar med öppen baksida var köpet av Sennheiser HD 599 SE kulmen på mycket forskning inom mitt budgetområde. En förnyelse av den ursprungliga beige och bruna HD 599, denna Amazon-special är en utmanare till topplaceringen när det kommer till budgetorienterade hörlurar.

Sennheiser har en lång historia av att skapa fantastiska ljudprodukter, och det syns med HD 599 SE. Dessa hörlurar är bekväma att bära och lyssna på i timmar – de kämpar till och med med hörlurar som är dubbelt så höga.

Jhet Borja / MakeUseOf Sennheiser HD 599 SE

Rekommenderad

Sennheiser HD 599 SE är en Amazon-special i svart och silver. De är hörlurar med öppen baksida med 38 mm dynamiska drivrutiner som erbjuder en tilltalande men ändå exakt lyssningsupplevelse. Till prisnivån på $129 med frekvent försäljning, slår de långt över sin liga.

Märke Sennheiser

Material Plast, konstläder

Bluetooth nr

Noise Cancellation Nr

Vattentät nr

Mikrofoner Inga

Färger Svart + Silver

Butikspris $129

Bärväska nr

Frekvensområde 12-38 500Hz

Hörlurstyp öppen baksida

Fördelar

 • Behagligt ljud för långa lyssningssessioner
 • Bred ljudscen
 • Bekväm
 • Vinklade förare
 • Lättvikt
 • Spännkraften är tät, men inte för hårt
 • Ingen hotspot med pannband

Nackdelar

 • Helt plastmaterial
 • Silver accenter chip lätt
 • Kan inte vikas och är inte särskilt bärbara

Vad finns i boxen?

HD 599 SE kommer i en återvunnen låda med kartongtejp för att försegla den, vilket är en fin hållbarhetskänsla. Det är lätt att återvinna; men inuti hittar du mycket plast. Själva hörlurarna är inslagna i ett plastfodral. Papper och kablar kommer i separata plastpåsar.

Jhet Borja / MakeUseOf

Jag är osäker på om detta är avsiktligt, men om du lyfter pappen som viftar över hörlurarna lutar föremålet uppåt och mot dig som på ett presentationssätt. Trots det blygsamma förpackningsmaterialet är jag förvånad över att de tänkte lägga till lite flärd till uppackningsupplevelsen.

Jhet Borja / MakeUseOf

Det medföljer förstås ett par hörlurar, men det kommer också med två kablar; en 3 m (~10ft) kabel som slutar i ett ¼ tums uttag och en kortare 1,2 m (~4ft) kabel som slutar i ett 3,5 mm hörlursuttag. Tyvärr är dessa löstagbara kablar proprietära eftersom änden som ansluts till hörlurarna är liten och har en låsmekanism.

Utseende

Sennheiser HD 599 SE är huvudsakligen svarta med silverdetaljer som är placerade smakfullt. Accenterna är inte överväldigande, men hela designen är lite diskret jämfört med sin icke-SE äldre bror i beige och brunt. Emellertid var beige och brunt/trä av icke-SE ganska polariserande; några älskade det och några hatade det. Sennheiser spelade det säkert med svart och silver, men jag önskar att det hade lite mer karaktär.

Jhet Borja / MakeUseOf

Jag gillar den flytande öronkåpans arm och hur den smälter in i öronkåpans ovala. Den silverovala accenten runt det något förskjutna metallnätet är också ganska vacker. Det finns en del märken i mitten av ovalen, men det är inte för mycket för att vara osmaklig.

Det är en väldigt förenklad design med inte mycket dramatik. Som någon som inte är ett fan av den typiska ”gamer”-estetiken, uppskattar jag att detta ligger på mitt skrivbord istället för något flashigt.

Bygg kvalité

För något som är så lågt prissatt bör du inte förvänta dig att hitta material av högsta kvalitet i sin konstruktion. Allt är av plast förutom metallgallren utanför öronkåpan.

Jhet Borja / MakeUseOf

Det betyder dock inte att den inte är välbyggd. Plasten är solid och reptålig och det är inte typen som blir klibbig efter att ha varit i solen. Det känns bara inte särskilt utsökt när du håller i det.

Jhet Borja / MakeUseOf

Mitt enda klagomål om dess konstruktion är färgen de använde på silveraccenterna. Även om plasten undertill är jättefin, sönderfaller silverfärgen ganska lätt, som du kan se på bilden ovan.

Silveraccenterna finns också i ett sårbart område, eftersom de delar som berör bordet mest och som är mest benägna att bli hackade av dina naglar.

Bekvämlighet

Innan jag hade HD 599 SE använde jag Philips SHP9500 och Hifiman HE400se. Jag bar dem i timmar i taget, men jag hade min beskärda del av klagomål om dem båda.

Jhet Borja / MakeUseOf

SHP9500-skummet var för grunt, så mina öron kunde nudda mellangärdet och bli ömma om jag inte justerade dem. HE400se öronkuddar var för kliande under varma dagar och gångjärnet drog ibland i håret.

HD 599 SE hade inga av dessa problem. Öronkåporna är tillräckligt djupa för att ge mina öron utrymme; de blir inte för varma och de drar inte heller i mitt hår.

Spännkraften är inte heller för hårt. Det är tajtare än de andra hörlurarna jag nämnde, men de där hörlurarna var så lösa att bara titta ner för att plocka upp något från golvet skulle få dem att ramla av mitt huvud. HD 599 SE är lätta, och bandets täthet är precis tillräckligt för att inte ramla av mitt huvud.

Du kan böja pannbandet lite hårdare eller lösare om du vill justera spännkraften, men gör detta på egen risk. Jag tror dock att detta är osannolikt med tanke på hur flexibelt det är.

Ljudkvalitet

HD 599 SE är inte det dyraste paret av hörlurar som finns, och priset placerar dem i den lägre mellanklassen tillsammans med burkarna som jag har nämnt tidigare – SHP9500 och HE400se, som båda är öppna – bakre hörlurar.

Jhet Borja / MakeUseOf

HE400se har dock plana magnetiska drivrutiner, vilket är otroligt imponerande för något i prisklassen $120-ish. Det är svårt att slå hastigheten och noggrannheten som HE400se levererar ljud med, men HD 599 SE är mycket bekvämare att lyssna på jämfört med HE400se, med ett lite varmare och roligare ljud, som jag kommer att gå in på i detalj nedan. :

Lågnivåerna höjs en aning och är bra för ett par mellanklassiga hörlurar med öppen baksida. Lägsta dalarna är vanligtvis där öppna backar är svaga. Jag är inget bashuvud, men jag uppskattar kraftfull bas där det är lämpligt.

Basen är faktiskt mer närvarande på HD 599 SE än HE400se med plana magnetiska drivrutiner, som är kända för att ha bättre basrespons. Så länge du inte lyssnar på den utomhus med mycket störande ljud är de lägre frekvenserna utmärkta.

Mellanerna är välbalanserade på HD 599 SE, men på samma sätt som HE400se tenderar de att falla av runt 1,2-2kHz-intervallet, men inte alls lika mycket. Jag antar att detta görs med avsikt för att minska de ”skrikande” frekvenserna som tenderar att göra lyssningsupplevelsen lite hårdare.

Sången är tydlig för det mesta om det inte finns många instrument strax före 1kHz-märket som kan övermanna kvinnlig sång som gitarrer.

Topparna är tydliga och glittrande utan att det gör ont att lyssna på. Jag uppskattar bra högfrekvensrespons och HD 599 SE tillfredsställer mig där. Jag tycker om mycket detaljer i de högre frekvenserna i min musik, vilket är anledningen till att mitt första par hörlurar med öppen baksida var SHP9500 på grund av det ”ljusa” frekvenssvaret. Men med tiden upptäckte jag att det bara var lite för mycket.

HD599 är välbalanserad i de högre frekvenserna, ger massor av detaljer som du inte behöver lyssna på så noga för att identifiera men är inte hård. Det här är definitivt de öppna hörlurarna jag har letat efter i min strävan efter att hitta hörlurar som passar min smak.

Ljudscenen

Ljudscenen är ganska bra på dessa. Jag kommer inte att prata om det när det gäller att lyssna på musik, eftersom det sällan någonsin spelas in på ett sätt som gör att du uppskattar ljudscenen i hörlurar.

Men jag vill prata om ljudscenen när det kommer till media där positionering spelar roll, som i spel och filmer. Dessa lyser i det avseendet. Jag brukar köra simracing i Assetto Corsa Competitizione och spela FPS-spel som Valorant och Counter-Strike.

Assetto Corsa Competitizione har en fantastisk ljuddesign, och du kan verkligen uppskatta den med dessa hörlurar, speciellt med utsikten i bilen. Det känns som att du är i bilen och du kan höra trottoarkanterna, andra bilar och till och med hur det går för dina däck baserat på bara ljudet. Granater som exploderar i fjärran, fotspår och skott runt dig i Counter-Strike är gåshudsframkallande med hur brett ljudscenen låter på dessa hörlurar.

Avbildning

Jag har blivit bortskämd med HE400se med dess plana magnetiska drivrutiner, så övergången till HD 599 SE var inte så spännande när det kom till bildbehandling.

Plana magnetiska drivenheter är bara på en annan nivå när det gäller att skilja mellan olika instrument och placera dem i ljudutrymmet. Men HD 599 SE är inte heller slarviga.

Lyssnar på Frank Sinatras Fly Me To The Moon, kan du fortfarande identifiera alla instrument som omger dig. Den djupa basen till höger, flöjten till vänster, trumpeterna, saxofonerna, tromboner – allt medan Frank Sinatras röst är kristallklar trots andra instrument inom samma frekvensområde som hans röst.

Det kanske inte är lika snabbt som plana magnetiska drivrutiner, men de dynamiska drivrutinerna på HD 599 SE kan fortfarande leverera utmärkt separation.

Ska du köpa HD 599 SE?

HD 599 SE ger otroligt mycket för pengarna. Jag skulle till och med säga att de fortfarande skulle vara värda det för $200 med hur fantastisk hela upplevelsen av att äga detta par är.

Jhet Borja / MakeUseOf

Dessa är ofta till försäljning för bara $119-129 på Amazon, och till det priset är de en av de bästa hörlurarna du kan få för pengarna.

Jhet Borja / MakeUseOf Sennheiser HD 599 SE

Rekommenderad

Sennheiser HD 599 SE är en Amazon-special i svart och silver. De är hörlurar med öppen baksida med 38 mm dynamiska drivrutiner som erbjuder en tilltalande men ändå exakt lyssningsupplevelse. Till prisnivån på $129 med frekvent försäljning, slår de långt över sin liga.