Hur man tystar någon på Instagram och har ett rent och anpassat flöde

Sociala medier är nu en del av vår dagliga rutin. Den har tillräckligt med kraft för att påverka våra tankar, tänkesätt och handlingar. Det är här du måste stänga av vissa källor.

Runt 60 % av världens befolkning använder sociala medier, där Instagram är den 5:e mest besökta sociala medieplattformen. Att vara en så berömd och inflytelserik onlineplats blir det viktigt att kontrollera och hantera innehållet du ser. Instagram-flödet påverkar användarens beteende omedvetet. Det är där alternativet ”Mute” kommer till undsättning.

Mute är en uppskattande funktion i Instagram som låter dig anpassa innehållet du ser. Det hjälper dig att behålla positivitet och förbättra din upplevelse. Därför är den här bloggen helt för att bekanta dig med Mute-funktionen.

Här kommer vi att diskutera hur man använder mute-funktionen och förstår fördelarna med densamma. Så följ den här bloggen till slutet för att känna till mute-funktionen och scenarierna där du kan använda den. Låt oss dyka in.

Vad betyder att tysta någon på Instagram?

Innan du direkt går in i stegen för att tysta någon är det klokt nog att förstå konsekvenserna av att göra det. Så, vad betyder muting? Och hur påverkar det ditt Instagramflöde?

Att tysta någon på Instagram är som att artigt ta avstånd från någon utan att de är medvetna om det. Du kan hantera någons berättelser, kommentarer och mer genom tysta funktioner. När du stänger av någons Instagram-berättelser och inlägg sker specifika ändringar:

 • Deras berättelser och inlägg visas inte längre i ditt flöde, vilket ger dig en paus från deras innehåll.
 • Dina inlägg kommer dock fortfarande att vara synliga för dem på deras flöde, precis som tidigare.
 • Personen du stängde av kommer inte att meddelas om att de har stängts av av dig, vilket bibehåller en känsla av integritet.
 • Trots tystnad kan ni fortfarande kommunicera genom att skicka meddelanden och besöka varandras profiler.
 • Att stänga av ljudet innebär inte att du slutar följa eller blockera dem, vilket gör att du kan behålla en anslutning medan du hanterar innehållet.

Sammantaget är det en ensidig åtgärd att tysta någon på Instagram. När du tystar någon frikopplar du dig bara från deras innehåll utan att påverka eller ändra deras flöde och andra funktioner.

Tysta någon på Instagram

Eftersom du vet vad muting betyder, låt oss kolla stegen för att stänga av någon på Instagram.

#1. Stänga av någons inlägg

Steg 1 – Gå till profilen för personen du vill stänga av.

Steg 2 – Tryck på knappen ”Följer” (den kan vara märkt som ”Följ” om du inte följer dem).

Steg 3 – Välj ”Mute” från alternativen.

Steg 4 – Välj ”Inlägg” för att stänga av deras inlägg. Du kan också stänga av berättelser baserat på dina önskemål.

#2. Dämpa någons berättelser

Det finns två sätt att tysta någons berättelser. Den ena nämns ovan, medan den andra mutar direkt från flödet. Här är stegen för att stänga av någons berättelser direkt från flödet.

Steg 1 – Öppna Instagram och logga in (om det behövs).

Steg 2 – Leta reda på personens berättelse som du vill stänga av.

Steg 3 – Tryck på de tre prickarna i det övre högra hörnet medan du tittar på deras berättelse.

Steg 4 – Tryck nu på ”Ljud av”.

Steg 5 – Ett popup-fönster visas. Välj alternativet ”Stäng av berättelser”.

Genom att följa dessa steg kommer du inte längre att se deras berättelser i ditt flöde utan att meddela dem.

#3. Stänga av någons direktmeddelanden

Att stänga av meddelanden på Instagram är lika enkelt som att stänga av inlägg. Men när du tystar någons meddelanden på Instagram får du inte deras textavisering. Det finns inga andra ändringar som sker i den här funktionen. Här är stegen för att stänga av någons meddelanden.

Steg 1 – Gå till meddelanden och leta upp chatten för personen du vill stänga av.

Steg 2 – Tryck länge på chatten, och en popup kommer att visas.

Steg 3 – Välj ”Stäng av meddelanden”; ytterligare en meny visas.

Steg 4 – Välj önskad varaktighet.

Genom att följa dessa steg kommer du inte längre att få textaviseringar från personen du stängde av. Chatten kommer dock fortfarande att visas i listan över dina direktmeddelanden.

Det finns inget sätt att stänga av någons kommentarer på Instagram. Men du kan permanent blockera vem som helst från att kommentera dina inlägg. När du blockerar någon från att kommentera kan de fortfarande se dina foton och videor.

Den enda förändringen efter att ha blockerat dem från att kommentera är att deras nya kommentarer inte kommer att vara synliga för någon annan än dem själva. Så här är stegen för att blockera någon från att kommentera dina inlägg på Instagram.

Steg 1 – Tryck på din profilbild i det nedre högra hörnet.

Steg 2 – Tryck nu på tre rader i det övre högra hörnet och välj sedan ”Inställningar och sekretess”.

Steg 3 – Under rubriken ”Hur andra kan interagera med dig” trycker du på ”Kommentarer”.

Steg 4 – Välj sedan ”Blockera kommentarer från” och tryck på ”Personer”.

Steg 5 – I sökfältet ovan skriver du namnet på personen du vill blockera och trycker sedan på knappen ”Blockera” bredvid personens namn.

Du kan också avblockera personen genom att följa samma steg till steg 4. I steg 5 måste du söka efter den person du vill avblockera och trycka på knappen ”Avblockera” bredvid personens namn.

Positiva effekter av muting på Instagram

Du är bekant med mute-funktionen och hur du använder den. Låt oss nu förstå vad som är fördelarna med att använda den här funktionen. Mute-funktionen ger dig kontroll över ditt flöde. Du kan specifikt undvika det innehåll du inte vill ha. Här är några positiva effekter av att använda Mute-funktionen på Instagram.

Minska negativitet och irrelevant innehåll

Ibland kan Instagram-algoritmer störa och föra irrelevant eller skadligt innehåll till ditt flöde. Utöver detta kan du också märka konton som sprider negativitet och publicerar utlösande eller stötande innehåll. Genom att stänga av sådana konton kan du skydda ditt flöde från onödig stress och behålla positivitet medan du använder plattformen.

Främja en hälsosammare onlinemiljö

När du selektivt följer och stänger av konton på Instagram skapar du ett bekvämt onlineutrymme för dig själv. Du kan anpassa ditt flöde baserat på dina intressen och värderingar. Tystningsfunktionen hjälper till att skapa en stödjande och uppmuntrande community på Instagram.

Förbättra mental hälsa

Konstant exponering för skadligt eller frustrerande innehåll kan påverka din mentala hälsa negativt. Tystningsfunktionen ger ett enkelt, effektivt sätt att skydda dig från innehåll som utlöser eller skadar din mentala frid.

Skapa ett bättre flöde

Instagram-algoritmen håller ett öga på alla dina åtgärder för att få fram det bästa. Så när du tystar ett konto tar Instagram-algoritmen automatiskt tipset och undviker att ta med liknande innehåll till ditt flöde. Som ett resultat upplever du relevant och roligt innehåll.

Oönskade distraktioner

Instagram är inte bara för underhållning. Det kan hjälpa dig inom utbildning, affärer och mer. Därför låter tystnadsfunktionen dig koppla bort konton som lägger upp irrelevant innehåll och förbrukar din tid.

Bevara relationer

Ibland kan du följa vänner eller någon släkting vars inlägg inte resonerar med dig eller ger dig stress och osäkerhet. Det är där mute-funktionen hjälper dig. Genom att tysta dem kan du frigöra dig från deras innehåll utan att skada och skapa social spänning.

Ger dig kontroll

Tystningsfunktionen ger dig möjlighet att styra din Instagram-upplevelse. Det låter dig hantera innehållet du ser utan att kompromissa med sociala relationer och ha fullständig kontroll över ditt flöde.

Situationer där muting kan vara till hjälp

Du skulle redan vara tydlig med hur kraftfullt och effektivt Mute-alternativet är. Men nu kommer frågan när man ska använda den. Var annars kan du använda den här funktionen förutom att ignorera irrelevant, giftigt eller psykiskt skadligt innehåll? Här är några vardagliga situationer där du kan använda den här funktionen.

 • Hantera troll och nätmobbning – Om du är en innehållsskapare eller en som alltid kommer med fet stil på Instagram, kan tysta funktioner vara din bästa vän. Du kan tysta individer som ägnar sig åt trolling eller nätmobbning, och det låter dig också koppla bort negativa interaktioner utan att tillfredsställa dem med ett svar.
 • Hantera överväldigande innehåll – Vissa konton kan lägga upp spännande innehåll i berättelser men irrelevant i inlägg eller vice versa. Det enda sättet att hantera detta är genom att stänga av det kontos innehåll, helst.
 • Undvika spoilers eller oönskat innehåll – Under evenemang, lanseringar av serier eller filmer kan du hitta flera användare som översvämmer ditt flöde med spoilers eller irrelevant innehåll som du helst vill undvika. Det är då du kan stänga av dessa konton för att uppdatera ditt Instagram-flöde och återuppliva det.
 • Minska distraktioner – Många använder Instagram för att få studie- eller affärstips. Det slutar dock med att de följer personliga kontakter som kommer med distraherande innehåll. Således kan du stänga av personliga kontakter för att hålla din Instagram värdefull källa utan att skada någons känslor.
 • Hur slå på ljudet för någon på Instagram?

  Mute är en reversibel funktion. Du kan alltid stänga av ljudet för inlägg, berättelser och kommentarer på kontot som du ignorerade tidigare. Att stänga av ljudet för någon är lika enkelt som att stänga av dem. Här är två sätt att stänga av ljudet för den avstängda profilen.

  Metod 1 – Genom din profil

  Steg 1 – Öppna Instagram och tryck på profilbilden i det nedre högra hörnet.

  Steg 2 – Tryck nu på tre linjer i det övre högra hörnet.

  Steg 3 – Välj ”Inställningar och sekretess”.

  Steg 4 – Klicka på alternativet ”Dysta konton”.

  Steg 5 – Nu kommer du att se listan över personer du har stängt av. Leta reda på kontot du vill stänga av.

  Steg 6 – Tryck på knappen för att stänga av ljudet bredvid kontonamnet.

  Steg 7 – Du kommer att märka ett popup-fönster med olika alternativ. Växla nu växeln enligt dina önskemål.

  Metod 2 – Genom deras profil

  Steg 1 – Sök efter profilen du vill stänga av ljudet.

  Steg 2 – Öppna profilen för det avstängda kontot.

  Steg 3 – Tryck på knappen ”Följer”.

  Steg 4 – Välj alternativet ”Ljud av”.

  Steg 5 – Tryck på knappen ”Slå på ljud” enligt dina önskemål.

  När du har följt dessa steg kommer inläggen och berättelserna om avstängda konton vanligtvis att synas i ditt flöde. Men när du har aktiverat ljudet för profilerna ska du alltid vara uppmärksam på dem. Om de skadar din mentala hälsa eller ger negativitet till ditt flöde igen, kan du alltid stänga av dem eller använda till och med djärva funktioner som att begränsa eller blockera dem.

  Slutsats

  Instagram prioriterar alltid användarupplevelse framför allt; mute-funktionen är ett exempel på det. Denna mångsidiga och vändbara Instagram-funktion låter dig forma ditt flöde till ett positivt, inspirerande, relevant och njutbart utrymme samtidigt som du skyddar ditt välbefinnande.

  Den här bloggen diskuterade noggrant stegen för att använda mute-funktionen. Genom att läsa den här bloggen till slutet kommer du att bli tydlig med hur, när och varför du ska använda den här funktionen. Så, få ut det mesta av Instagram-funktioner och förbättra din upplevelse!

  Därefter kan du också läsa hur du gör Instagram-rullar och ökar engagemanget för en bättre närvaro på sociala medier.