13 bästa programvara för donatorhantering för insamlingar

Varje år i maj samlas kändisar, blivande artister och branschledare över hela världen för Met Gala. Men visste du att det är ett välgörenhetsevenemang för insamling?

Tusentals människor och hundratals kändisar deltar i evenemanget. Så hur tror du att det sköts? Min bästa gissning skulle vara programvara för donatorhantering.

De flesta välgörenhets- eller ideella organisationer, som Rädda Barnen och Rotary Foundation, är starkt beroende av givarnas generositet för att finansiera sitt uppdrag och göra en positiv inverkan i samhället. Men när dessa organisationer växer och attraherar fler givare kan det bli allt svårare att hålla reda på all information de behöver för att effektivt engagera sig med och förvalta dessa givare. Det är där mjukvaran för donatorhantering kommer in.

I den här artikeln kommer vi att undersöka vikten av programvara för donatorhantering, de olika typerna som finns tillgängliga, nyckelfunktioner att leta efter och några av de bästa mjukvarulösningarna på marknaden idag.

Vad är ett donatorhanteringsprogram?

Donator Management Software är ett specialiserat verktyg som hjälper ideella organisationer och arrangörer av insamlingar eller välgörenhetsevenemang att hantera sina donatorrelationer och ansträngningar utan problem.

Föreställ dig det som ett virtuellt nav där de kan hålla reda på alla sina donatordata, kommunikationshistorik och donationsregister på ett bekvämt ställe.

Ett donatorhanteringssystem fungerar som ryggraden i sådana evenemang och hjälper ideella organisationer att effektivt spåra och engagera sig med sina anhängare. Det tillåter arrangörer att upprätthålla omfattande register över varje givare, inklusive kontaktinformation, donationshistorik och preferenser.

Genom att centralisera denna information blir det lättare att hålla reda på vem som har bidragit, när och hur, vilket skapar en värdefull grund för meningsfulla interaktioner och framtida insamlingsinsatser.

Hur fungerar det?

Låt oss föreställa oss att en välgörenhetsorganisation organiserar en insamling för att främja sitt uppdrag. De kan skapa en evenemangssida i donatorhanteringsprogrammet och inkludera information om evenemanget, såsom datum, plats och mål. De kan snabbt distribuera evenemangssidan via e-post, sociala medier och deras hemsida, tack vare programvaran.

När potentiella givare uttrycker intresse eller OSA till evenemanget, fångar programvaran automatiskt deras information och skapar givarprofiler. Dessa profiler inkluderar kontaktuppgifter, donationshistorik, kommunikationspreferenser och eventuella anteckningar eller interaktioner relaterade till evenemanget. Denna centraliserade databas gör att organisationen kan spåra och hantera givarens engagemang effektivt.

Med hjälp av programvarans kommunikationsverktyg kan organisationen skicka personliga inbjudningar, uppdateringar och påminnelser till evenemangsdeltagarna. De kan också segmentera sin givarlista baserat på olika kriterier, såsom donationsbelopp eller tidigare deltagande i evenemang, för att skicka riktade meddelanden och maximera engagemanget.

Under evenemanget kan organisationen använda programvaran för att spåra deltagare, samla in donationer och behandla betalningar. Programvaran kan erbjuda mobil- eller surfplattaintegration, vilket gör det enkelt att mata in givarinformation och bearbeta transaktioner på plats.

Efter evenemanget ger donatorhanteringsmjukvaran omfattande rapporterings- och analysfunktioner. Organisationen kan bedöma evenemangets framgång, spåra mottagna donationer och analysera givarbeteende. Dessa data hjälper dem att identifiera sina mest engagerade givare, mäta evenemangets inverkan och lägga strategier för framtida insamlingsinsatser.

Olika typer av programvara för donatorhantering

Det finns flera olika typer av mjukvara för donatorhantering, var och en med sin egen uppsättning funktioner och fördelar. Vissa programvarualternativ är utformade specifikt för små ideella organisationer, medan andra är bättre lämpade för större organisationer med mer komplexa behov. Här är några av de vanligaste typerna av programvara för donatorhantering:

 • Programvara för lokal donatorhantering ställs in direkt på en organisations datorer. Även om den vanligtvis kräver större initiala utgifter, kan den här typen av programvara vara mer konfigurerbar och ge större kontroll över dataskyddet.
 • Molnbaserad programvara för donatorhantering finns på en fjärrserver och nås via Internet. Denna typ av programvara är vanligtvis billigare och enklare att implementera än alternativ på plats och kan nås från var som helst med en internetanslutning.
 • Allt-i-ett programvara för donatorhantering innehåller ett brett utbud av funktioner, såsom donationsbearbetning, evenemangshantering och kommunikationsverktyg. Den är idealisk för organisationer som vill ha en heltäckande lösning för alla deras donatorhanteringsbehov.
 • Fundraising-specifika donatorhanteringsprogram, som namnet antyder, är designad speciellt för att hantera insamlingskampanjer. Den innehåller funktioner som donationshantering online, peer-to-peer-insamling och e-postmarknadsföringsverktyg.

Fördelar med donatorhantering

Nu när vi förstår hur ett donatorhanteringssystem hjälper till att hålla reda på donatorer, låt oss utforska fördelarna med det för ideella organisationer:

✅ Förbättrat donatorengagemang: Ideella organisationer kan skräddarsy sina interaktioner beroende på donatorernas preferenser och tidigare givna vanor tack vare ett starkt donatorhanteringssystem. Genom att använda denna information kan organisationer anpassa sin kommunikation och uttrycka sin uppriktiga tacksamhet, stärka banden och locka till ytterligare stöd.

✅ Strömlinjeformade insamlingsinsatser: Effektiv givarhantering gör det möjligt för icke-statliga organisationer att spåra trender i donationer, erkänna toppgivare och kategorisera givare efter olika faktorer. Med hjälp av denna insiktsfulla information kan organisationer maximera sin effekt genom att utforma mer fokuserade kampanjer, förbättra resursallokeringen och optimera sin insamlingstaktik.

✅ Förbättrad kommunikation: Dagarna med tråling genom kalkylblad och försök att återkalla givarinformation är sedan länge förbi. Med hjälp av ett givarhanteringssystem kan icke-statliga organisationer helt enkelt leverera personliga meddelanden, nyhetsuppdateringar och inbjudningar till evenemang till vissa givarsegment. Snabb och lämplig kommunikation uppmuntrar långsiktigt engagemang, bygger förtroende och fördjupar relationer.

✅ Effektiv rapportering och analys: Ett givarhanteringssystem förenklar uppgiften att generera omfattande rapporter om insamlingsframsteg, givarretentionsgrader och kampanjframgångar. Med realtidsdata till hands kan organisationer fatta välgrundade beslut, identifiera förbättringsområden och visa upp effekten av givarnas bidrag på ett transparent sätt.

✅ Ökat bibehållande av givar: Att upprätthålla givarlojalitet är avgörande för ideell hållbarhet. Ett donatorhanteringssystem hjälper till att identifiera givare i riskzonen och utveckla skräddarsydda strategier för att vårda deras fortsatta engagemang. Genom att proaktivt engagera sig med supportrar och erkänna deras inverkan kan ideella organisationer odla varaktiga relationer och inspirera till fortsatt generositet.

Nyckelfunktioner att leta efter i programvara för donatorhantering

När du väljer programvara för donatorhantering finns det flera viktiga funktioner att ta hänsyn till. Här är några av de viktigaste:

 • Givarprofiler: Givarprofilerna är utformade för att omfatta all viktig information om varje donator. Detta inkluderar deras kontaktuppgifter, donationshistorik och kommunikationspreferenser, vilket säkerställer en heltäckande förståelse för givarna.
 • Donationsbehandling: För att göra donationsprocessen enkel och säker bör donatorer kunna välja att göra donationer online eller offline, skapa återkommande gåvor och ta emot skattekvitton utan problem.
 • Kommunikationsverktyg: Plattformen måste utrusta välgörenhetsorganisationer med kraftfulla kommunikationsverktyg. Från att skicka riktade meddelanden som nyhetsbrev, evenemangsinbjudningar och insamlingsappeller, möjliggör de ett effektivt engagemang med dina givare och håller dem informerade om NGO:s uppdrag.
 • Rapportering och analys: Programvaran måste erbjuda värdefulla insikter om givarbeteende och kampanjresultat genom robusta rapporterings- och analysfunktioner. Dessa verktyg ger organisationer möjlighet att fatta datadrivna beslut och justera strategier efter behov för maximal effekt.
 • Integration med andra verktyg: Systemet måste sömlöst integreras med olika verktyg och plattformar för att effektivisera verksamheten. Interna team måste ansluta utan ansträngning med programvara för e-postmarknadsföring, sociala medieplattformar och bokföringsprogram, vilket säkerställer smidig samordning över alla aspekter.

Nu kommer vi att utforska den bästa mjukvaran för donatorhantering för insamlingar.

Nätverk för gott

Nätverk för gott erbjuder kraftfull mjukvara för donatorhantering som gör det möjligt för organisationer att spåra och se detaljerad information om enskilda donatorer.

Funktioner:

 • Inbyggda filter för att gruppera supportrar baserat på historik, demografi och kommunikationspreferenser.
 • Möjliggör personlig kommunikation och en djupare förståelse för givartrender.
 • Tar automatiskt bort inaktuella och dubbletter av kontaktuppgifter, vilket sparar värdefull tid.
 • Onboarding-specialister finns tillgängliga för att hjälpa till med rengöring och import av gammal donatordata utan extra kostnad.
 • Rekommendationer belyser programvarans effektivitet när det gäller att öka insamlingen, organisera givare och förenkla administrativa processer.
 • Hjälper ideella organisationer att optimera sina insamlingar och bygga starkare relationer med supportrar.

Bloomerang

Bloomerang är en förstklassig programvara för givarhantering som är designad speciellt för ideella organisationer. Det syftar till att förbättra givandets upplevelse samtidigt som det hjälper organisationer att blomstra.

Funktioner:

 • Omfattande funktioner och användarvänligt gränssnitt
 • En sömlös upplevelse för insamlingar och givare
 • Spårar och hanterar givarinformation för starkare relationer
 • Robust e-postmarknadsföringsfunktion för effektiv kommunikation
 • Olika prissättningsplaner för att tillgodose olika behov och budgetar
 • Den officiella webbplatsen ger prisalternativ och kostnadsjämförelser
 • Gratis alternativ är tillgängliga för mindre organisationer med begränsade resurser.

Zeffy

Zeffy är en 100 % gratis plattform för insamling av pengar online som har fått förtroende från över 10 000 ideella organisationer över hela Nordamerika.

Funktioner:

 • Unik utbetalningsmetod för betydande donationer, vilket resulterar i att över $100 000 samlats in på ett år
 • Användarvänligt gränssnitt och anpassningsbara alternativ för donationer och biljettförsäljning vid förmånsevenemang
 • Inga transaktionsavgifter, vilket gör det möjligt för organisationer att prioritera sitt uppdrag
 • Gratis givarhanteringssystem samlar all givarinformation på ett ställe
 • Engagera supportrar vid rätt tidpunkt för en sömlös givarupplevelse
 • Bygg starkare relationer och öka andelen givarretention

Eleo online

Med hjälp av donatorhanteringsverktyget Eleo onlinekan välgörenhetsorganisationer förbättra effektiviteten i sina insamlingsinitiativ och deras interaktion med bidragsgivare.

Funktioner:

 • Donationshantering
 • Spårning av givarinformation
 • Effektiv supporterinteraktion
 • Användarvänligt gränssnitt
 • Förenklad uppföljning av insamlingsinsatser och givarmedverkan
 • Viktigt för att hantera insamlingstillväxt online (23 % ökning under det senaste året)
 • Gör det möjligt för välgörenhetsorganisationer att nå fler potentiella givare
 • Förbättrar deras inflytande på understödda frågor genom teknik

Zoho

Zoho CRM:s lösning för givarhantering är en spelomvandlare för ideella organisationer, med verktyg för att hantera donator- och intressentrelationer, driva insamlingskampanjer och spåra donationer.

Funktioner:

 • Anpassningsbar och integrerad lösning för migrering från kalkylblad
 • Automatiserar processer och skapar ett kraftfullt fondförvaltningssystem
 • Stöder hantering av intressentrelationer
 • Tillhandahåller verktyg för att skaffa givare, behålla volontärer och engagera sig med intressenter
 • Tillåter spårning genom anpassningsbara instrumentpaneler
 • Erbjuder en sömlös och säker betalningsupplevelse
 • Transparenta kontrakt och betal-i-för-många-priser för överkomliga priser
 • Tillgång till olika appar och tillägg
 • Offline datainspelningsförmåga
 • Förmåga att konsolidera betalningsgateways
 • En helhetslösning som uppfyller alla krav från ideella organisationer.

Funraise

Funraise erbjuder programvara för donationshantering skräddarsydd för ideella organisationer.

Funktioner:

 • Donator CRM med robust supporterdatalagring
 • Personlig segmentering för riktad kommunikation
 • Hemhantering och interaktionsspårning
 • Givarportföljer för omfattande givarinformation
 • Donatorportal-app för åtkomst till presentinformation och instrumentpaneler
 • Förenklad donationshantering med dataöverföring, relationsspårning, dokumentbilaga, anteckningar, mjuka krediter och supportertaggar
 • Centraliserat tillvägagångssätt som förbättrar kommunikation, insamling och tillväxt
 • Sjustegsprocess som ökar givarretentionen och effektiviteten
 • Essential Donor Management Solution från Funraise för ideella organisationer som vill öka insamlingsaktiviteter.

Dygdig

Dygdig är en kraftfull och anpassningsbar mjukvaruplattform som gör det möjligt för ideella organisationer att hantera sina givare mer effektivt. Det är engagerat i att hjälpa ideella organisationer att få kontakt med och inspirera sina givare.

Funktioner:

 • Ideellt CRM
 • Händelsehantering
 • Marknadsföring och e-postkampanjer
 • Automatisering
 • Ge upplevelser online
 • Datarika insikter
 • Effektiviserad givarhantering
 • Present- och pipelinehantering
 • Projekt- och kampanjrapportering
 • Intuitiv rapportering för smartare beslutsfattande
 • Ökad påverkan på ideella organisationer
 • Rekrytera, engagera och koppla supportrar med ett uppdrag
 • Att driva engagemang och ekonomiskt stöd

Företaget värdesätter att bygga djärva idéer, visa radikal generositet och förbli ödmjuk medan man njuter av resan. De tror på kraften i generositet och strävar efter att skapa en kultur där extraordinära människor kan göra skillnad i den ideella sektorn.

Höjligt

Höjligt är en topprankad insamlingsplattform som har valts ut av ideella organisationer och välgörenhetsorganisationer över hela världen. Om du vill bygga en effektiv och användarvänlig välgörenhetswebbplats som lockar besökare och förbättrar din organisations profil, är Raisely plattformen att välja mellan.

Funktioner:

 • Förenklar att driva donationsformulär och insamlingskampanjer via din webbplats
 • Det gör det lättare för givare att ge och för dig att spåra bidrag
 • Hanterar givare, volontärer och insamlingar i ett enkelt att förstå system
 • Skapar viktiga sidor som hemsida, om oss, donation och kontakta oss
 • Inkluderar sidhuvud/sidfotssektion
 • Lägger till valfria sidor för insamlingsprofiler och lagprofiler för insamling av insamlingar
 • Understryker vikten av tydligt och koncist berättande
 • Förbättrar webbplatsens tilltalande med engagerande bilder och enkel navigering
 • Erbjuder personalisering för att bygga en relation med givare
 • Ger ett praktiskt CRM-verktyg för sömlös donatorhantering
 • Underlättar donationer, evenemangshantering, biljettförsäljning och strömlinjeformade insamlingar.

GiveHub

GiveHub är en komplett donationsproduktsvit med olika funktioner som kiosker, textutdelning, mobilappar och onlineutdelning.

Funktioner:

 • Fjärrstyrd backoffice för hantering av donationer, evenemang, rapporter och mer
 • Textgivningstjänst för sprängsms, e-postmeddelanden, uppdateringar av sociala medier och röstsändningar
 • Allt-i-ett marknadsföringsplattform för att nå fler givare
 • Förenklar donationshanteringsprocessen
 • Sparar tid på administration
 • Det låter dig fokusera på din sak
 • Flera alternativ tillgängliga på marknaden

Donera

Donera är en utmärkt donationsplattform online som skapades exklusivt för insamling av pengar online.

Funktioner:

 • Mobilanpassade donationsformulär
 • Peer-to-peer insamlingsverktyg
 • Textmeddelandefunktioner
 • Analys- och rapporteringsverktyg
 • Integration med andra donationsverktyg
 • Gratis kontoalternativ
 • Intuitiv online-donationsprogramvara
 • Anpassningsbara donationsformulär
 • Integrerad betalningshantering
 • Peer-to-peer insamlingsstöd
 • Mobila möjligheter

Donatorbox

DonorBox är en exceptionell mjukvara för donatorhantering som har revolutionerat hur ideella organisationer hanterar sina insamlingar. DonorBox engagemang för transparens och prisvärdhet gör det till ett ovärderligt verktyg för ideella organisationer som vill optimera sina donatorhanteringsprocesser.

Funktioner:

 • Användarvänligt gränssnitt och robusta funktioner
 • Passar sömlöst organisationer av alla storlekar
 • Enkelt skapande och anpassning av donationsformulär
 • Enkel donatorspårning
 • Automatiserade återkommande donationer
 • Integration med populära betalningsgateways för säkra transaktioner
 • Omfattande rapporteringsverktyg för värdefulla fundraising-insikter
 • Optimerar givarhanteringsprocesser för ideella organisationer

GivingFuel

GivingFuel är en enastående programvara för donationshantering som har visat sig vara en ovärderlig resurs för organisationer av alla storlekar. Det förenklar insamlingsprocessen och hjälper till att öka donationerna tack vare dess användarvänliga layout och omfattande möjligheter.

Funktioner:

 • Varumärkeskontroll, återkommande donationer, Text to Give och Peer to Peer-insamling för effektivt donatorengagemang
 • Biljettprocessen och funktioner för volontärhantering förbättrar den övergripande insamlingsupplevelsen
 • Prisvärdhet, enkelhet och förmåga att påskynda insamlingen av pengar framhävs i verifierade användarrecensioner.
 • Sömlös integration med populära betalningsportar för enkel donationshantering
 • Omfattande rapporteringsmöjligheter för värdefulla insikter och kampanjutvärdering
 • Anpassningsalternativ för skräddarsydda strategier för donatorengagemang
 • Responsiv kundsupport för snabb hjälp

Donatorverktyg

Donatorverktyg är en molnbaserad mjukvara för donatorhantering med funktioner som givarprofiler, donationshantering online och kommunikationsverktyg. Den är designad för små till medelstora ideella organisationer och erbjuder överkomliga prisalternativ.

Funktioner:

 • Hantera och organisera givarinformation effektivt
 • Håll koll på donationer och givarbidrag enkelt
 • Generera rapporter för att analysera och utvärdera insamlingsinsatser
 • Förenkla och optimera ideella organisationers processer
 • Förbättra insamlingsstrategier för att öka donationsbeloppen
 • Anpassa programvaran med varumärkes- och kommunikationspreferenser
 • Bibehåll ett enhetligt och polerat utseende
 • Högt betygsatt för sin användarvänlighet av verifierade användare
 • Ger kostnadseffektiva lösningar för ideella organisationer
 • Pålitlig hjälp och vägledning för användare
 • Förbättra effektiviteten i att hantera och vårda givarrelationer

Jämförelse av mjukvarulösningar för donatorhantering

För att hjälpa dig välja rätt mjukvara för donatorhantering för din organisation är det viktigt att jämföra funktionerna och prissättningen för olika lösningar. Här är en jämförelse av några av de bästa mjukvarulösningarna för givarhantering på marknaden:

SoftwareTypeFeaturesPricingNetwork för GoodAll-in-OneDonor-profiler, insamlingsverktyg, kommunikationsverktygBörjar på $100/månadBloomerang Cloud-BasedDonor-profiler, onlinedonationsbearbetning, kommunikationsverktyg, rapportering och analysBörjar på $99/månad OnlineCloud-Based Fundraising-verktyg, evenemangshantering, kommunikationsverktygBörjar på $49/månadZohoAll-in-OneDonor-profiler, onlinedonationsbearbetning, kommunikationsverktygBörjar på $30/månadFunraiseCloud-BasedOnline-donationsbearbetning, peer-to-peer-insamling, kommunikationsverktygBörjar på $150ous-donation online, , kommunikationsverktyg, rapportering och analysKontakta för prissättningRaiselyCloud-BasedOnline-donationsbearbetning, peer-to-peer-insamling, kommunikationsverktygBörjar på $49/månadGivehubCloud-BasedOnline-donationsbearbetning, evenemangshantering, kommunikationsverktygBörjar på $49/månadDonatelyCloud-don-B-verktyg för kommunikationsbearbetning på $0 ​​avgifter tillkommer)DonorboxCloud-BasedOnline-donationsbearbetning, återkommande gåvor, kommunikationsverktyg Börjar på $0/månad (transaktionsavgifter tillkommer)Giving FuelCloud-BasedOnline-donationsbearbetning, peer-to-peer-insamling, kommunikationsverktygBörjar på $99/månadDonorToolsDonormon-process, onlinedonationsprocess, $9th

Tips för att välja rätt programvara för donatorhantering för din organisation

När du väljer programvara för donatorhantering är det viktigt att ta hänsyn till din organisations specifika behov och mål. Här är några tips som hjälper dig att välja rätt mjukvarulösning:

Definiera dina krav

Definiera din organisations särskilda krav innan du tittar på mjukvarulösningar. Vilka funktioner behöver du? Vad är din ekonomiska situation? Vilka är dina mål för insamling och donatorengagemang?

Undersök dina alternativ

Undersök olika mjukvarulösningar och jämför deras funktioner och prissättning. Leta efter recensioner från andra ideella organisationer för att få en känsla av hur olika programvarualternativ fungerar i verkliga scenarier.

Dra fördel av gratis provperioder

Många mjukvarupaket för donationshantering inkluderar gratis testversioner. Använd dessa tester för att prova olika programvaruval och upptäck hur de fungerar för ditt företag.

Överväg implementering och utbildning

Innan du väljer en mjukvarulösning, överväg implementeringen och utbildningsprocessen. Behöver du anlita extern hjälp för att installera programvaran? Kommer din personal att behöva utbildning för att använda programvaran effektivt?

Planera för framtiden

Dina krav på givarhantering kan variera allteftersom ditt företag utvecklas och utvecklas. Tänk på hur plattformen kommer att skalas med din organisation över tiden när du väljer programvara för givarehantering.

Slutord

Framgången för den lösning du väljer beror också på att du etablerar och utbildar personal i programvara för donationshantering för optimala resultat. Till att börja med, om du konverterar från ett annat donatorhanteringssystem, är det viktigt att planera för en smidig övergång genom att ta itu med datamigrering. Detta garanterar att all relevant information levereras sömlöst. Dessutom kan det vara användbart att skapa anpassade fält för att få särskild information om bidragsgivare som kanske inte täcks av konventionella profiler.

Personalmedlemmar bör få adekvat utbildning för att säkerställa att de förstår hur man använder programvaran framgångsrikt. Det är också en bra idé att ge regelbunden utbildning för att hålla dem uppdaterade om nya funktioner och bästa praxis.

Att ställa in datasäkerhetsstandarder är avgörande för att skydda givarinformation och upprätthålla dess konfidentialitet. Att regelbundet övervaka och granska effektiviteten av mjukvaran för givarhantering är avgörande för att säkerställa att den matchar din organisations behov och mål. Genom att följa dessa bästa praxis kan du förbättra installationen och utbildningsprocessen för donatorhanteringsprogramvaran.

Givarhanteringssystem är avgörande för att förändra sättet som icke-statliga organisationer kommunicerar med sina anhängare när det gäller att ge. Dessa tekniker gör det möjligt för organisationer att utveckla närmare kontakter, öka deras inverkan och odla en gemenskap av lojala supportrar genom att utnyttja kraften i data och effektivisera kommunikation och insamlingsaktiviteter.

Så oavsett om du är värd för ett välkänt årligt välgörenhetsevenemang eller driver en liten stad ideell, använd kraften hos givarhantering för att öppna dörren till en värld av oändliga möjligheter.

Kolla sedan in den bästa icke-vinstdrivande bokföringsprogramvaran att prova.