Hur man tar bort och redigerar meddelanden på iPhone

Om du ofta gör stavfel eller skickar meddelanden utan att tänka två gånger, gör iMessage det enkelt att fixa dina misstag och rädda dig själv från pinsamheter. Här visar vi dig hur du redigerar och tar bort iMessage-texter på din iPhone eller iPad.

Hur man tar bort och redigerar meddelanden på en iPhone

iMessage ger dig två alternativ för att fixa dina misstag medan du skickar sms till någon. Tryck länge på en textbubbla för att hitta alternativen Redigera och Ångra skicka och välj sedan vad du vill göra. Det är så enkelt.

Du kan ångra ett skickat meddelande upp till två minuter efter att du har skickat det, medan alternativet att redigera ett meddelande visas i upp till 15 minuter efter att du skickat meddelandet. Observera att du bara kan redigera ett meddelande upp till fem gånger.

Medan du har tid att redigera eller radera, skickas meddelandena direkt och försenas inte, till skillnad från att inte skicka e-postmeddelanden i Mail-appen på din iPhone. Det betyder att alla som läser meddelandet direkt kan se vad du ursprungligen skickade. Det är också möjligt för mottagaren att läsa ett iMessage utan att meddela avsändaren att de har läst det. Så du kan aldrig vara säker på om någon såg ditt första meddelande.

Detta fungerar också bara för personer som också har iMessage. Du kan se om personen du sms:ar har iMessage från de blå textbubblorna. Funktionerna Ångra skicka och redigera fungerar inte för gröna meddelanden, som är vanliga SMS-texter.

Kan andra se om du redigerar eller tar bort ett meddelande?

Ja, mottagaren kan se om du redigerar eller tar bort ett meddelande, eftersom en liten anteckning kommer att dyka upp under det. De kommer dock inte att kunna se innehållet i det ursprungliga meddelandet som inte skickades.

De kommer dock att kunna se innehållet i det redigerade meddelandet. Det betyder att du inte kan gå tillbaka och redigera äldre meddelanden utan att alla vet.

När ska du redigera eller ta bort ett meddelande?

Det är viktigt att notera att även om den här funktionen är praktisk, bör du inte skicka meddelanden till andra som du inte vill att de ska läsa från början.

Möjligheten att redigera ett meddelande är utmärkt för att åtgärda stavfel, och är bättre än att skicka ytterligare en text (och därmed ytterligare en ping) som förtydligar vad du menade. Unsend-funktionen är användbar om du skickade ett meddelande till fel person, skickade ett onödigt sms överlag eller i fall där du trycker på ”skicka” för tidigt av misstag.

Innan du tar bort ett meddelande, kom ihåg att mottagaren kunde läsa det direkt. Det är också möjligt att de kan göra det utan att varna dig. Så var snabb med att ta bort iMessages på din iPhone om du vill undvika sådana situationer.