Hur man tar bort ett Rakuten-konto

Rakuten är en japansk webbsida för marknadsföring och detaljhandel som säljer produkter från amerikanska märken. Det är en av de bästa e-handelssajterna i Japan och kallas ibland för Japans Amazonas. Rakuten fungerar precis som andra shoppingsajter på nätet, och till skillnad från andra nätbutiker erbjuder den sina medlemskunder en stor fet check eller cashback var tredje månad på sina inköp. Den har också en filmströmningsplattform som rymmer alla koreanska dramer, shower och filmer. På senare tid har dess tillväxt minskat på dagens marknad på grund av framväxten av rivaliserande företag som Amazon, Sephora, etc. Om du är medlem på Rakutens webbplats och vill ta bort Rakuten-kontot och avsluta Rakuten TV, så har du kommit till rätt plats! Den här artikeln hjälper dig med alla nödvändiga lösningar.

Hur man tar bort ett Rakuten-konto

Fortsätt läsa för att veta om sätten att ta bort ditt Rakuten-konto i detalj.

Är Rakuten ett amerikanskt företag?

Nej, Rakuten är inte ett amerikanskt företag utan en japansk webbsida för shopping eller e-handel. Det har sitt huvudkontor i Tokyo, Japan, och ligger i Rakuten, Ichiban. Även om det är ett japanskt e-handelsföretag, säljer det de flesta produkter som tillhör amerikanska varumärken som Macy’s, Bloomingdales, Walmart, etc.

Vad är ett Rakuten-konto?

Precis som andra e-handelswebbplatser eller applikationer som Myntra, Amazon, Flipkart, etc., behöver Rakuten också användare skapa ett konto för att använda det mer effektivt. De kan få flera rabatter, erbjudanden, cashbacks och andra förmåner. Därför är ett Rakuten-konto ett gratis medlemskonto som visar dig många fördelar och cashback.

Rakuten får provision från butikerna som säljer produkter på Rakuten-plattformen. I gengäld lånar Rakuten ut en del av denna provision som cashback eller kontantbonus på köp till kunder med sitt kostnadsfria medlemskonto. Medlemmar får enorma mängder cashback på sitt PayPal-konto under en period av var tredje månad.

Är det säkert att koppla ett kreditkort till Rakuten?

Ja, du kan koppla ditt kreditkort till ditt Rakuten-konto på ett säkert sätt. Om du fortfarande undrar om det är säkert att koppla ditt kreditkort till Rakuten, kan du vara säker eftersom dina kortuppgifter förvaras i en säker, säker och krypterad miljö. Det kommer aldrig att vara tillgängligt för utomstående eller korruption. Du kan länka vilket kort som helst till ditt Rakuten-konto, såsom kredit-, betal-, American Express-kort, etc.

En stor fördel med att köpa med kreditkort är att du endast får pengar tillbaka i butiken för dina kreditkortsköp på Rakuten. Detta skulle ha besvarat din fråga: är det säkert att koppla ett kreditkort till Rakuten?

Är Rakuten en Ripoff?

Nej, Rakuten är inte en ripoff av någon annan e-handelsplattform. Dessutom är det en av de största onlinemarknadsföringen och detaljhandeln. Med andra ord, e-handelswebbplatser i Japan. De kallar det också för Japans Amazonas.

Hur många Rakuten-konton kan du ha?

Du kan bara ha ett konto kopplat till Rakuten-banken. Om du har mer än ett konto kommer ditt konto att blockeras eller tas bort från Rakutens webbplats. Eftersom du bara kan ha en juridisk identifikation, kan du inte fejka eller skapa en duplicerad identitet för att driva flera konton på Rakuten och bryta mot lagarna som anges av Rakuten.

Hur avbryter du Rakuten TV?

Rakuten TV är en onlineplattform för japanska filmer, serier och videostreaming. Om du har ett konto på Rakuten TV och du vill ta bort Rakuten-kontot kan du följa stegen nedan.

1. Gå till Rakuten TV-appen.

2. Tryck på Mig.

3. Klicka på inställningsikonen.

4. Välj Ta bort konto.

5. Klicka på här.

6. Klicka på länken Prenumerationer och inställningar.

7. Klicka på alternativet Ta bort konto längst ned på sidan.

8. Ange din e-post och välj RADERA MITT KONTO.

Det här är några enkla steg för att avsluta ditt Rakuten TV-konto. Läs vidare för att lära dig hur du tar bort Rakuten-kontot.

Hur tar du bort ditt Rakuten Global-konto?

Rakuten globala konto skiljer sig från ett Rakuten-konto eftersom ditt globala konto är länkat till Rakuten Global Express, som tillhandahåller online shoppingtjänster för internationella användare genom att främja fri frakt till olika länder. Du kan följa samma steg som ovan för att ta bort ditt Rakuten Global-konto:

Hur tar man bort ett Rakuten-konto?

Du kan ta bort Rakuten-kontot med två metoder enligt listan nedan:

Metod 1: Via e-postförfrågan

Du bör skicka ett e-postmeddelande från ditt registrerade konto på Rakuten och begära att ta bort Rakuten-kontot och återställa all din information.

Ämnet för ditt e-postmeddelande bör vara begäran om borttagning av konto. Din mail ska skickas till [email protected]

Metod 2: Via hjälpcentersidan

Om du vill ta bort ditt konto genom att kontakta dem direkt med deras kontaktnummer, bör du gå igenom följande steg:

1. Gå till Rakuten hemsida.

2. Klicka på de tre horisontella linjerna.

3. Klicka på alternativet Hjälp.

4. Klicka på de tre horisontella linjerna (alternativ för Hjälpämnen).

5. Välj Kontakta oss under hjälpämnena.

6. Välj Det är något annat i rullgardinsmenyn.

7. Skriv ett brev och begär att ditt konto raderas och ange ditt namn och din e-postadress i rutan och tryck på Skicka förfrågan.

Hur återställer du ditt Rakuten-konto?

Om du redan har ett Rakuten-konto och du på något sätt har glömt dina kontouppgifter, bör du följa stegen nedan för att återställa ditt Rakuten-konto:

1. Gå till den officiella webbplatsen för Rakuten.

2. Klicka på alternativet Logga in.

3. Välj Glömt lösenord.

4. Ange din registrerade e-postadress och tryck på Återställ lösenord.

5. Ange den 6-siffriga koden du måste ha fått i din e-post och tryck på Verifiera mitt konto.

6. Ange det nya lösenordet och tryck på Spara och logga in.

Du kan återställa ditt konto genom att följa dessa enkla steg.

Varför försvann din Rakuten Cash Back?

Det finns flera anledningar relaterade till försvinnandet av din Rakuten cashback. Några av skälen ges nedan:

  • Du kan ha fått en rabatt eller cashback-kuponger från andra källor än Rakuten-webbplatsen som kanske inte är giltiga för att ansöka när du handlar på Rakuten.
  • Du kanske har köpt vissa kategorier av varor som inte är berättigade till cashback.
  • Du kan ha bytt till andra webbplatser under behandlingen av ditt köp.

Det kan finnas många andra orsaker utöver dessa tre orsaker, men de som nämns ovan är de tre huvudorsakerna som kan associeras med att din cashback försvinner.

***

Vi hoppas att den här artikeln var till hjälp för dig och vägledde dig genom att tillhandahålla nödvändig information om hur du tar bort ett Rakuten-konto. Om du fortfarande har ytterligare feedback eller tvivel, använd gärna kommentarsektionen nedan. Låt oss också veta vad du vill lära dig härnäst.