Hur man stänger av Google SafeSearch för vuxna

Google SafeSearch är användbart för att spara oönskat innehåll från din dator eller smartphone. Men vad händer om du behöver söka efter mer kontroversiella ämnen och Google SafeSearch blockerar resultaten?

Sedan måste du stänga av SafeSearch-funktionen. Så här kan du göra det.

Att stänga av Google SafeSearch innebär att explicita och NSFW-resultat kan visas i din webbläsare. Glöm inte att aktivera den igen efter din sökning för att undvika att oönskade webbplatser visas i framtida sökresultat.

Så här stänger du av Google SafeSearch på din skrivbordswebbläsare

Du behöver inte ha ett Google-konto för att stänga av SafeSearch. Dessutom är det relativt enkelt att stänga av funktionen i inställningarna för Google Sök från din dator. Det här är stegen du måste följa:

  • Gå vidare till den webbläsare du föredrar Google sök hemsida.
  • Klicka på Inställningar > Sökinställningar i det nedre högra hörnet på sidan.
  • Under Google Search-inställningar klickar du på SafeSearch under Innehåll.
  • I SafeSearch-fönstret väljer du alternativknappen Av.
  • Klicka på Google i det övre högra hörnet på sidan för att återgå till startsidan för Google Sök.
  • Med det kan du börja söka på Google med SafeSearch avstängt i din webbläsare. Dessa steg fungerar med Google Chrome, Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Safari eller någon annan webbläsare.

    Så här stänger du av Google SafeSearch på din smartphone

    Det är också enkelt att stänga av Google SafeSearch om du surfar från din telefon. Dessa steg kommer att gälla, oavsett vilken webbläsare du använder, och fungerar på både Android- och iOS-enheter. Dessutom behöver du inte logga in på ditt Google-konto för att inställningen ska träda i kraft.

  • Öppna din föredragna webbläsare och besök Google.
  • Tryck på hamburgermenyn i det övre vänstra hörnet på sidan.
  • Tryck på SafeSearch under Sökinställningar och välj Av.
  • Tryck på bakåtpilen i det övre vänstra hörnet för att återgå till Googles startsida.
  • Du kan nu börja söka på Google utan dess SafeSearch-filter. Detta kommer dock inte att påverka sökresultaten om du söker direkt med Googles sökapp eller Googles sökwidget från din startskärm.

    Så här stänger du av Google SafeSearch på Google-appen för Android och iOS

    Precis som de andra sätten att stänga av Google SafeSearch behöver du inte logga in på ditt konto för att stänga av funktionen. Så här är för att stänga av SafeSearch från Google-appen på Android och iOS.

  • Öppna Google Sök-appen, tryck på profilikonen i det övre högra hörnet på skärmen och tryck sedan på Inställningar.
  • Tryck på SafeSearch och välj sedan Av.
  • Tryck på bakåtpilen i det övre vänstra hörnet av skärmen för att gå tillbaka till menyn Inställningar. Stäng menyn för att gå tillbaka till sökstartsidan.
  • Dessa steg stänger av SafeSearch i Google-appen, så att du kan få ofiltrerade resultat när du använder den för sökning. Om du vill aktivera SafeSearch igen följer du bara stegen ovan, men väljer Blur eller Filter på SafeSearch-sidan.

    Anledningar till att du inte kan stänga av Google SafeSearch

    Även om det vanligtvis är enkelt att stänga av Google SafeSearch på din telefon eller enhet, kan du inte alltid ändra den här inställningen. Om du ser en låsikon längst upp till höger i SafeSearch-inställningarna betyder det att den är låst och att du inte kan ändra den.

    Så här är några anledningar till varför du inte kan ändra dina inställningar för Google SafeSearch.

    1. SafeSearch är inbyggt i nätverket du använder

    Om du använder offentligt Wi-Fi eller ett nätverk som kontrolleras av en organisation kan deras system tvinga Google att aktivera SafeSearch. Om så är fallet kommer du inte att kunna stänga av den här funktionen om du inte använder ett annat nätverk som inte tillämpar den.

    2. Din antivirus- eller säkerhetssvit har aktiverat Google SafeSearch

    Några av de bästa antivirusprogrammen för Windows tvingar Google SafeSearch att aktiveras för ytterligare säkerhet. Så om du behöver justera den här inställningen, stäng av den först i din antivirus- eller säkerhetssvit-app.

    Du kan konfigurera och använda Google SafeSearch för att skydda dina barn online med Google Family Link. Så om du försöker stänga av den och finner den låst bör du kontrollera ditt konto. Du kanske har använt ditt barns konto av misstag, eller så måste ditt konto också ha ställts in under föräldrakontroll.

    Om du vill stänga av Google SafeSearch använder du ett annat konto eller kontrollerar dina länkinställningar för Google Family för att säkerställa att ditt konto inte är inställt som ett barnkonto.

    4. SafeSearch är aktiverat som standard av din skola eller organisation

    Företag och skolor kan låsa Google SafeSearch-inställningar på de enheter de tillhandahåller. Om så är fallet kan du inte ändra den här inställningen om du inte pratar med din IT-administratör för att ta bort låset. Om du behöver söka med SafeSearch avstängt, be din företagsadministratör att ändra inställningen eller använda en personlig enhet och internetanslutning.

    5. Ett webbläsartillägg aktiverar SafeSearch

    Vissa webbläsartillägg, särskilt de som är relaterade till integritet och säkerhet, kan aktivera SafeSearch som standard. Om du inte kan stänga av SafeSearch i din webbläsare, aktivera privat surfning i din webbläsare, vilket tillfälligt bör stänga av alla tillägg.

    Lås upp internet genom att stänga av Google SafeSearch

    Google SafeSearch är en användbar funktion som skyddar dig från oönskade explicita sökresultat och NSFW-sökresultat. Men det finns tillfällen då det är för kraftfullt och tar bort legitima resultat som du behöver.

    Eller så kanske du måste stänga av den i forskningssyfte, som när du behöver lära dig om historiska krigsförbrytelser, intim konst, medicinska foton och videor och annan känslig information.

    Men när du har slutfört din forskning, kom ihåg att aktivera Google SafeSearch igen. På så sätt får du inte oönskade sökresultat, särskilt om du använder din bärbara dator offentligt, på kontoret eller i närheten av dina barn. På så sätt kan du undvika obekväma ögonblick när du och människorna i din omgivning blir skrämda av chockerande bilder från dina sökresultat på Google.