Hur man genererar AI-bilder i Google Sök med en textbeskrivning

Dedikerade AI-bildgeneratorer som DALL-E och Midjourney populariserade idén att skapa bilder från textbeskrivningar. Och flera andra verktyg och plattformar har dykt upp sedan dess, som erbjuder olika sätt att skapa bilder med artificiell intelligens.

Men tänk om du kunde generera AI-bilder direkt i Google Sök? Det är precis vad Google experimenterar med med sin AI-drivna Search Generative Experience-funktion (SGE).

Google lanserade sin SGE-funktion i augusti 2023, som ger användarna svar på sina frågor direkt på söksidan. Google har nu utökat sina SGE-förmågor till att inkludera AI-bildgenerering.

Uppdateringen tillåter användare att skapa bilder med generativ AI genom att skriva en textbeskrivning i Google Sök. Du beskriver din idé och SGE kommer att tillhandahålla upp till fyra genererade bilder i sökresultaten. Du kan sedan trycka på någon av dessa bilder och redigera beskrivningen ytterligare för att lägga till fler detaljer och förfina din vision.

För att använda Googles sökgenerativa upplevelse måste du först välja funktionen. Du kan göra det på Google Search Labs-sida. SGE är för närvarande endast tillgängligt för invånare i USA över 18 år.

När du har anmält dig kan du börja skapa bilder med SGE genom att följa dessa steg:

1. Gå till Google.com och skriv in en beskrivning av vad du vill se i sökrutan. Till exempel, ”rita en bild av en flygande bil.”

2. Tryck på Enter eller klicka på sökikonen. Du kommer att se upp till fyra genererade bilder i resultaten.

3. Klicka på någon av bilderna för att se en utökad version av din fråga. Du kan också redigera frågan genom att klicka på knappen Redigera i den utökade bildvyn. Här kan du ändra eller lägga till fler detaljer i din fråga.

4. När du är nöjd med din bild kan du ladda ner den genom att trycka på Exportera > Ladda ner. Du kan också exportera den till din Google Drive genom att klicka på Exportera > Google Drive.

Några tips för att använda Googles SGE för att generera AI-bilder

För att få ut det mesta av den här funktionen, här är några tips att tänka på:

  • Strukturera din fråga som en uppmaning. Google fungerar fortfarande som en sökmotor och visar resultat på webben för din fråga. Strukturera din fråga som en uppmaning genom att börja med verb som ”skapa”, ”rita”, ”skapa”, ”generera” etc., för att aktivera Googles AI-bildgenerator.
  • Ha kul och var kreativ. SGE är inte bara ett användbart verktyg, utan också ett roligt sätt att utforska din fantasi och kreativitet. Du kan prova att skapa bilder som är roliga, overkliga eller omöjliga i verkligheten. Behöver du inspiration? Vår artikel om idéer om AI-konst kan hjälpa dig.
  • Visa respekt. SGE är ett roligt och användbart verktyg, men det är inte menat att generera skadligt eller stötande innehåll. Om din fråga är potentiellt skadlig, kommer SGE att vägra generera några bilder och be dig prova något annat.

Generera AI-bilder snabbt och enkelt

Googles SGE är bra för alla som behöver eller vill skapa bilder snabbt och enkelt. Oavsett om du behöver en bild för jobbet, skolan eller personligt bruk, eller om du bara vill ha lite kul och uttrycka dig själv, kan den här funktionen hjälpa dig att omvandla dina ord till bilder snabbt och enkelt.