Hur man stänger av affärskonto på Instagram och flyttar till ett personligt konto

Spread the love

Instagram förväntas nå svindlande 1,35 miljarder användare världen över år 2023. Men av någon anledning, om du har bestämt dig för att stänga av ditt Instagram Business-konto, är du på rätt plats.

I den här artikeln går vi igenom en steg-för-steg-guide om hur du stänger av ett företagskonto på Instagram och flyttar till ett personligt konto.

Innan vi dyker in är det viktigt att veta att Instagram erbjuder två typer av professionella konton – Creator och Business.

Ett skaparkonto är idealiskt för offentliga personer, innehållsproducenter, artister och influencers. Det erbjuder några avgörande funktioner, men inte tillräckligt jämfört med ett företagskonto.

Instagram Business-konto

Ett Instagram Business-konto kommer med premiumfunktioner och andra tillägg som gör plattformen värd och fruktbar för varumärken och företag. Det är ett bra val för återförsäljare, lokala företag, varumärken, organisationer och tjänsteleverantörer.

Faktum är att toppmärken som Nike, Amazon och Apple har skapat Business-konton på Instagram.

I vissa fall öppnar varumärken flera Business-konton baserat på regionen i deras butiker. Som ett exempel, här är Apple Center Kenya Business-kontot.

De gör det för att få bättre kontakt med publiken. Det hjälper till att skapa bättre riktade marknadsföringsstrategier och tillgodose en stor publik på en gång.

Enligt Instagrams interna data följer 9 av 10 Instagram-användare minst en företagsprofil.

Instagram Business Account kontra vanligt Instagram-konto

Innan vi förklarar skillnaderna, låt oss vara tydliga att Instagram Business-konton har alla funktioner som ett vanligt Instagram-konto har; båda låter dig dela inlägg, berättelser och rullar på samma sätt.

Vissa funktioner skiljer dock företagskonton från vanliga Instagram-profiler. Låt oss se vad det är:

#1. Funktioner

Ett vanligt Instagram-konto kommer med grundläggande funktioner som:

 • Begränsa kommentarer och meddelanden
 • Dölj stötande ord
 • Blockera kommentarer från specifika personer
  Kan du gå tillbaka till gammal Instagram-layout?

Ett företagskonto har några premiumfunktioner som hjälper ditt företag att nå en stor publik och växa bättre.

Här är några av dem ⬇️

 • 💸 Märkesinnehåll: Skapa och dela varumärkesinnehåll med en betald partnerskapsetikett
 • 🤔 Svarsförslag: Autogenererade svarsförslag baserat på svar du skickar ofta
 • ❓ Vanliga frågor: Ställ in vanliga vanliga frågor som folk kan ställa och automatisera svar på dessa frågor
 • 📩 Välkomstmeddelande: Förmedla en mer personlig chattupplevelse genom att skicka ett välkomstmeddelande till folk
 • ⬆️ Svep upp-länkar: När du har över 10 000 följare kan du tillåta dem att svepa uppåt på Instagram-berättelser och dirigera dem till en produkt eller webbplats

#2. Analytics i appen

Instagram Business-konton erbjuder en professionell instrumentpanel som ger djupgående insikter om ditt publicerade innehåll. Du kan komma åt historisk data i upp till 90 dagar eller kontrollera ditt kontos insikt för anpassade datumintervall.

Business-kontot tillhandahåller huvudsakligen analyser relaterad till kontoräckvidd, engagemang, antal följare och individuellt innehållsprestanda. Det låter dig också jämföra två delar av innehåll för att analysera vilket som ger bättre resultat.

Medan du med ett vanligt Instagram-konto bara har någon analys. Du kan dock fortfarande använda ett tredjepartsverktyg för att skapa en centraliserad instrumentpanel för ditt personliga kontoprestanda.

#3. Kampanjer

Ett vanligt Instagram-konto tillåter dig inte att marknadsföra ditt innehåll, din produkt eller tjänst. Vad du än postar förblir mellan dig och dina följare (vars följningsförfrågningar du accepterar).

Å andra sidan låter ett Instagram Business-konto dig boosta eller marknadsföra ett inlägg med hjälp av annonsverktyg. När din analys hjälper dig att bestämma en fungerande strategi, använd den här funktionen för att ladda ditt inlägg på sociala medier för att få ännu fler visningar.

#4. Kontaktinformation

Både normala och Business Instagram-konton erbjuder en biosektion med en gräns på 150 tecken. Dessutom omdirigerar en extern länk användare till en webbplats, portfölj eller produkterbjudande.

Men bortsett från dessa vanliga funktioner låter ett företagskonto dig vara mer omfattande och detaljerad med din företagsinformation.

Det betyder att du kan:

 • Lägg till mer än en extern länk
 • Välj din företagskategori (visas under ditt varumärke)
 • Ange kontaktinformation (synlig för allmänheten): Företags-e-post, telefonnummer, adress, WhatsApp-nummer, etc.

Förutom kontaktinformation låter ett Instagram Business-konto dig också lägga till en åtgärdsknapp i din profil.

  Vad händer när du blockerar någon på Instagram (FULLSTÄNDIG GUIDE)

#5. On-Brand Shop

Instagrams företagsprofil erbjuder varumärkesbutiker och köpbara inlägg perfekta för återförsäljare och e-handelsföretag. Enligt Instagrams undersökning ser 70 % av kunderna till Instagram för sitt nästa köp.

Genom att aktivera fliken Butik på din företagsprofil kan du visa upp dina produkter i en anpassningsbar butik och tillåta användare att köpa direkt från Instagram eller spara dem till senare.

#6. Kvalificering för intäktsgenerering

Om du vill tjäna pengar på Instagram måste du ha ett Business-konto. Eller åtminstone ett skaparkonto. Ett vanligt Instagram-konto ger dig inte möjligheten att tjäna pengar på ditt konto.

Stänger av Instagram Business-konto

Låt oss vara tydliga; att byta din företagsprofil till ett personligt konto är ingen raketvetenskap. Det här avsnittet hjälper dig att göra det utan ansträngning och inom fem minuter.

Den svåra delen kommer när du funderar på om du ska göra bytet i första hand (mer om det senare).

Men om du redan har bestämt dig, här är stegen för att byta tillbaka till din personliga Instagram-profil ⬇️

Steg 1. Besök din företagsprofil

Öppna Instagram-mobilappen > Besök din profil > Tryck på alternativikonen i det övre högra hörnet.

Steg 2. Öppna Inställning

En meny visas längst ned på skärmen. Tryck sedan på Inställningar (måste vara det första alternativet i listan).

Steg 3. Klicka på Konto

I inställningarna, sök och klicka på Konto.

Bläddra sedan till botten av kontosektionen och tryck på Byt kontotyp.

Steg #4. Byt kontotyp

Nu kommer du att få två alternativ, som visas nedan.

Tryck på ”Byt till personligt konto.”

Du kommer att se ett meddelande som ber dig bekräfta ditt beslut. Meddelandefliken kommer också att berätta vad som händer när du byter från ett företagskonto till ett personligt.

När du är redo, tryck på den rödfärgade texten som säger ”Byt till personligt konto.”

Skäl att stänga av Instagram Business-konto

 • Ändring i inställningar: Du kanske föredrar att ha ett personligt konto snarare än ett företagskonto för att hålla din närvaro på sociala medier mer avslappnad och mindre fokuserad på att marknadsföra ett varumärke eller en produkt.
 • Sekretessproblem: Vissa människor kan känna sig obekväma med mängden personlig information som krävs för att skapa ett företagskonto, som att länka till en Facebook-sida eller tillhandahålla kontaktinformation. Att stänga av ditt företagskonto kan hjälpa till att lindra vissa av dessa integritetsproblem.
 • Ännu ett företagskonto: Av någon anledning bestämde du dig för att inte fortsätta med just detta företagskonto. Antingen skapade ditt team ett nytt konto och du vill återta detta som ditt personliga konto.
 • Överbelastning av Analytics: Folk kan tycka att djupgående insikter är överväldigande eller onödiga. Anta att du inte använder analyserna för att fatta välgrundade beslut om din strategi för sociala medier. I så fall kan det vara värt att stänga av ditt Business-konto för att förenkla din Instagram-upplevelse.
 • Trial-and-error: Om du bara var nyfiken på hur företagskonton fungerar, men nu har du ingen aning om vad du ska göra med det? Det kan bli en anledning att stänga av ditt Instagram Business-konto.
  Hur man lägger till en länk till Instagram Stories [includes PC instructions]

Men återigen, innan du tar ditt sista samtal måste du ta en titt på avsnittet nedan.

Saker att tänka på innan du byter

Du kommer att förlora tillgång till Analytics och insikter

När du byter till ett personligt konto har du inte längre tillgång till några analyser och insikter från ditt företagskonto. De kommer att tas bort permanent.

Du kommer att förlora alla premiumfunktioner

Företagskonton kommer med en rad funktioner. Tyvärr kommer du att förlora dem alla när du byter till ett personligt konto. Vissa grundläggande funktioner som kommentarsbegränsningar, dölja engagemang och ta bort stötande kommentarer kommer dock fortfarande att vara aktiva.

Du kan inte marknadsföra eller nå en ny målgrupp

Personliga konton är begränsade till följande i din profil. Det tillåter dig inte att marknadsföra eller boosta innehåll för att nå en ny målgrupp. Även hashtags fungerar inte i ett personligt konto.

Kontaktalternativ blir begränsade

Även om du byter till ett personligt konto måste du ange personlig information, såsom e-post, kontaktnummer och födelsedatum. Men den här informationen kommer inte att vara en del av din offentliga profil.

Denna information tas som en försiktighetsåtgärd. Om du någon gång vill initiera en kontoåterställningsprocess kommer denna information att göra det enkelt för dig.

Och det är en Wrap

Att byta från Instagram Business till Personal är ingen stor sak, men att välja att byta är en större sak.

Och det är därför vi i den här artikeln har pratat om skillnaderna, orsakerna och faktorerna som kan få dig att tänka två gånger innan du byter från ett Instagram Business-konto till ett personligt konto.

Men om du är säker på ditt beslut, följ den enkla processen i fem steg för att få ditt företagskonto omvandlat till ett personligt konto utan att förlora mycket i processen.

Du kan också utforska några bästa repost-appar för Instagram för att enkelt dela vidare.