Hur man spelar Trine Enchanted Edition på Linux

Trine Enchanted Edition är den uppdaterade versionen av ”Trine”, ett 2009 års sidscrollande plattformsspel. Trine utspelar sig i en medeltida fantasymiljö och släpptes på Microsoft Windows, PS3, PS4, MacOS och Linux. Så här spelar du Trine Enchanted Edition på din Linux-dator.

Få Trine Enchanted Edition att fungera på Linux

Trine Enhanced Edition fungerar på Linux ganska bra, men bara med hjälp av Linux-utgåvan av Steam. Av denna anledning måste vi visa hur du ställer in den senaste versionen av Steam på din Linux-dator.

Installera Steam

Att installera Steam på Linux görs bäst med terminalen. Öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet för att starta installationen. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn och starta den på det sättet.

Med terminalfönstret öppet och klart att använda kan installationen börja. Använd instruktionerna nedan och konfigurera Steam enligt det Linux-operativsystem du använder för närvarande.

Ubuntu

Om du vill få den senaste Steam-versionen som fungerar på Ubuntu, använd lämplig installation kommandot nedan.

sudo apt install steam

Debian

Det är möjligt att installera Steam på Debian. Du måste dock ladda ner DEB-paketet till din dator. För att ladda ner den senaste Steam-versionen till din Debian-dator, använd wget nedladdningskommandot nedan.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

När DEB-paketet har laddats ner till din dator kan installationen av Steam börja. Använda dpkg kommandot nedan, ställ in Steam.

sudo dpkg -i steam.deb

När du har installerat Steam DEB-paketet på din dator måste du korrigera eventuella beroenden som inte kunde installeras under installationsprocessen. För att åtgärda felen, använd apt-get install -f kommando.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam är på Arch Linux. Om du vill ställa in det på din dator måste du aktivera ”mutlilib”-programvaran. För att göra det, öppna filen /etc/pacman.conf i din favorittextredigerare (som root).

När textredigeraren öppnar textfilen, scrolla ner och leta upp ”multilib”-avsnittet. Ta sedan bort #-symbolen direkt framför den. Ta också bort #-symbolerna från raderna direkt nedan. När du är klar sparar du ändringarna och kör kommandot nedan.

sudo pacman -Syy

Slutligen, installera den senaste versionen av Steam på din Arch Linux-dator med följande

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

De på Fedora eller OpenSUSE Linux har möjligheten att installera Steam från programvaruförråden som ingår i deras operativsystem. Men Flatpak-utgåvan av Steam fungerar mycket bättre på dessa operativsystem, så vi föreslår att du följer dessa instruktioner istället.

Flatpak

För att använda Flatpak-versionen av Steam måste du först aktivera Flatpak-runtime. Att aktivera Flatpak runtime är enkelt, men oroa dig inte om du inte vet hur du gör det. Vi kan hjälpa! Kolla in vår djupgående guide om hur du ställer in Flatpak på Linux.

Efter att ha ställt in Flatpak runtime på din dator kan installationen av Steam börja. Använd de två kommandona nedan för att få Steam att arbeta på din dator.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera Trine Enchanted Edition på Linux

När Steam-appen är installerad på din Linux-dator öppnar du appen. Logga sedan in på ditt konto med dina användaruppgifter. När du är inloggad följer du steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få Trine Enchanted Edition igång.

Steg 1: Öppna ”Steam”-menyn inuti Steam. Välj sedan knappen ”Inställningar” för att komma åt Steam-inställningsområdet. Därifrån hittar du avsnittet ”Steam Play” och markerar både rutan ”Aktivera Steam Play för titlar som stöds” och rutan ”Aktivera Steam Play för alla andra titlar”. Klicka på ”OK” när du är klar för att spara.

Steg 2: Inuti Steam, hitta knappen ”Store” och klicka på den med musen för att komma åt Steams butikssida. Väl på butikssidan, hitta sökrutan och klicka på den med musen. Skriv sedan in ” Trine Enchanted Edition” i textrutan. Tryck Stiga på för att se resultaten.

Steg 3: Klicka på ”Trine Enchanted Edition” i sökresultaten för att komma åt spelets butikssida. Titta sedan på Trine Enchanted Edition-sidan efter den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen. Välj det för att köpa spelet för ditt konto.

Steg 4: Klicka på knappen ”Bibliotek” inuti Steam. Titta sedan igenom ditt Steam-bibliotek efter ”Trine Enchanted Edition.” När du har hittat det, välj det för att komma åt spelets bibliotekssida.

På Trine Enchanted Edition-bibliotekssidan, hitta den blå ”INSTALLERA”-knappen och klicka på den för att installera spelet på din dator.

Steg 5: Installationsprocessen kommer att ta lite tid att slutföra. Den blå ”INSTALLERA”-knappen blir en grön ”PLAY”-knapp när processen är klar. Välj det för att starta spelet!

Njut och lycka till med spelandet!