Hur man spelar spel med Itch.io på Linux

Itch.io är en webbplats som låter oberoende utvecklare vara värd för, sälja och distribuera sina videospel. Det är allmänt känt för att hjälpa till att få igång indiespel. Så här spelar du spel med Itch.io på Linux!

Installerar Itch på Linux

Itch är tillgängligt för alla Linux-användare via ett universellt installationsprogram som kan laddas ner från den officiella webbplatsen. Så, oavsett vilket Linux-operativsystem du använder, kommer du att kunna få den här appen att fungera.

För att starta installationsprocessen måste du ladda ner installationsprogrammet till din dator. För att ladda ner appinstallationsprogrammet måste du gå över till Itch hemsida. Efter att ha gått till webbplatsen, hitta knappen ”Starta nedladdning”.

När du klickar på ”Starta nedladdning”-knappen kommer din webbläsare att spara filen ”itch-setup” i din nedladdningsmapp. När processen är klar öppnar du ett terminalfönster på Linux-skrivbordet.

För att öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Alternativt kan du söka efter ”Terminal” i appmenyn och starta den på det sättet.

Med terminalfönstret öppet, använd CD-kommandot för att flytta terminalfönstret till mappen ”Nedladdningar”. Den här mappen har filen ”itch-setup” som du behöver köra för att få appen att fungera.

cd ~/Downloads

Inuti mappen ”Nedladdningar”, använd kommandot chmod för att ändra behörigheterna för installationsfilen ”itch-setup” så att den är körbar. Utan att ändra behörigheterna kommer den inte att köras.

sudo chmod +x itch-setup

Efter att ha uppdaterat installationsfilens behörigheter kommer filen ”itch-setup” att kunna köras som ett program. Härifrån kan du köra installationsfilen med kommandot nedan.

./itch-setup

När filen ”itch-setup” har körts som ett program på Linux-skrivbordet, kommer installationsverktyget för Itch att visas på skärmen. Detta installationsverktyg visar dig att det installerar spelklienten på ditt system. Det tar några minuter att slutföra.

När Itch-installationsprogrammet är klart stängs installationsprogrammet och du kommer tillbaka till Linux-skrivbordet. Härifrån öppnar du appmenyn och letar reda på ”Itch” i din appmeny och öppnar den på Linux-skrivbordet.

När Itch-programmet är öppet på Linux-skrivbordet ser du en inloggningsskärm. Om du inte har ett konto, klicka på ”Registrera”-knappen längst ner på kundens sida. Om du väljer den här knappen öppnas registreringssidan för Itch.

Skapa ett nytt konto på Itch-registreringssidan. Se till att använda ett säkert, minnesvärt lösenord så att du kan hålla ditt konto säkert.

Hur man spelar spel med Itch.io på Linux

För att spela spel på Itch.io, följ steg-för-steg-instruktionerna nedan.

Steg 1: Inuti Itch-applikationen på ditt Linux-skrivbord, hitta textrutan ”Användarnamn/E-post” och klicka på den med musen. När du har valt den här knappen med musen, skriv in ditt Itch-användarnamn eller e-postadress.

Steg 2: Efter att ha skrivit ditt användarnamn/e-postadress i den första rutan, klicka på den andra rutan och skriv in ditt lösenord. Tryck sedan på Enter för att logga in på ditt konto.

Steg 3: När du har loggat in på Itch, hitta knappen ”Utforska” och välj den med musen. När du väljer den här knappen kommer du att se Itch-spelbutiken. Härifrån letar du efter avsnittet ”Bläddra” på den högra sidofältet och klickar på knappen ”Spel” nedanför.

Steg 4: När du väljer avsnittet ”Spel” kommer du att presenteras med tillgängliga spel i Itch-butiken. Härifrån tittar du på sidofältet ”filterresultat”. Titta sedan i sidofältet och klicka på taggen ”Linux”.

Om du väljer ”Linux”-taggen filtreras Itch så att den bara visar dig tillgängliga spel på Linux.

Steg 5: Efter att ha valt din plattform är det dags att välja din prispunkt i Itch. Leta upp avsnittet ”Pris” på sidan. Avsnittet ”Pris” har ”Gratis”, ”Rea”, ”Betalt” och andra.

För gratisspel, klicka på knappen ”Gratis”. För att få spel till rea, klicka på knappen ”Rea”. För betalda spel, välj ”Betalt”.

Steg 6: När du har bestämt dig för vilket pris dina spel ska ha, titta igenom sökresultaten och hitta något att spela. När du har hittat ett spel du vill spela väljer du det i sökresultaten för att komma åt spelets Itch-sida.

Steg 7: På spelets Itch-sida hittar du nedladdningsknappen och klickar på den med musen. När du väljer den här knappen kommer spelet att laddas ner. Nedladdningen kan ta lite tid att slutföra, så luta dig tillbaka och ha tålamod.

Steg 8: När ditt spel har laddats ner, hitta knappen ”Bibliotek” och klicka på den med musen. Leta sedan upp ditt spel i Itch-klienten och välj det för att starta det!