Hur man spelar Overlord på Linux

Overlord är ett action-RPG utvecklat av Triumph Studios och publicerat av Codemasters för Xbox 360, Microsoft Windows, PS3 och Linux. Spelet kom ut 2007. I den här guiden visar vi dig hur du spelar Overlord på Linux.

Få Overlord att arbeta på Linux

Overlord är ett inbyggt Linux-spel, och det kommer att fungera bra på Linux utan några problem. Med det sagt kan den bara köras på Linux via den officiella Steam för Linux-klienten. Av denna anledning måste vi gå igenom hur man installerar Steam Linux-klienten.

Installera Steam

För att starta installationen av Steam på din Linux-dator måste du öppna ett terminalfönster. För att öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet, tryck på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn och öppna den på det sättet.

När terminalfönstret är öppet och redo att användas, följ med installationsinstruktionerna nedan som motsvarar det Linux OS du använder för att få Steam igång.

Ubuntu

Steam kan installeras på Ubuntu via de officiella programvaruförråden. För att installera det, använd kommandot apt install nedan.

sudo apt install steam

Debian

Det snabbaste sättet att få igång Steam på Debian är att officiellt ladda ner den senaste versionen av Steam från Valves webbplats. För att göra det, använd följande wget nedladdningskommando nedan.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Efter att ha laddat ner den senaste versionen av Steam till din dator kan du starta installationsprocessen för Steam med dpkg-kommandot nedan. Detta kommando kommer att ställa in Steam DEB.

sudo dpkg -i steam.deb

Nu när Steam är konfigurerat på din Debian-dator, använd följande kommando apt-get install -f för att korrigera eventuella beroenden som maj har inträffat under installationsprocessen.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Det är möjligt att installera Steam på Arch Linux genom ”multilib” programvaruförvaret. För att aktivera ”multilib”-programvaran, börja med att öppna filen /etc/pacman.conf i din favorittextredigerare. Leta sedan upp ”multilib”-raden och ta bort #-symbolen från den, såväl som linjerna direkt under den.

Spara ändringarna och avsluta sedan textredigeraren. Efter det, synkronisera Arch till Linux-programvaran.

sudo pacman -Syy

När allt är uppdaterat kan du installera den senaste versionen av Steam på din dator med pacman.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Både Fedora och OpenSUSE kan ställa in Steam genom programvaruförråd som ingår i förpackningen. Med det sagt fungerar Flatpak-utgåvan av Steam mycket bättre på dessa operativsystem, och vi föreslår att du använder det istället.

Flatpak

För att få Steam att fungera via Flatpak, börja med att installera Flatpak runtime. För att göra det, installera ”flatpak”-paketet på din dator. Om du inte kan få Flatpak runtime att fungera, vänligen följ vår guide i ämnet.

Med körtiden igång, använd kommandona nedan för att få igång Steam-appen via Flatpak.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installera Overlord på Linux

Nu när Steam är installerat öppnar du appen med musen. När Steam är öppet använder du inloggningsskärmen för att logga in på Steam med dina kontouppgifter. När du har loggat in följer du steg-för-steg-instruktionerna nedan för att få Overlord att arbeta med Linux.

Steg 1: Öppna Steam-appen och hitta knappen ”Store”. Klicka på den här knappen med musen för att komma åt Steams skyltfönster. När du har kommit till Steams skyltfönster, leta reda på sökrutan och klicka på den med musen.

När du har valt sökrutan med musen, skriv in ”Overlord” i sökrutan och tryck på Enter för att se sökresultaten. Titta igenom sökresultaten och klicka på ”Overlord” i appmenyn.

Steg 2: När du klickar på ”Overlord”-sökresultatet kommer du till Overlord Steams skyltfönster. På den här sidan letar du dig runt efter den gröna ”lägg till i kundvagn”-knappen och klickar på den med musen.

När du klickar på ”lägg till i kundvagn”-knappen lägger du till Overlord i din Steam-vagn. Härifrån klickar du på kundvagnsikonen och följer processen för att köpa spelet för ditt Steam-konto.

Steg 3: Hitta knappen ”Bibliotek” och klicka på den med musen för att komma åt ditt Steam-spelbibliotek. Därifrån, sök efter ”Overlord” i din samling och välj den med musen.

Steg 4: När du har hittat Overlord i Steam-biblioteket, hitta den blå ”INSTALLERA”-knappen och välj den för att installera spelet på din Linux-dator. Installationsprocessen bör inte ta för lång tid.

När installationen är klar, hitta den gröna ”PLAY”-knappen och klicka på den för att starta Overlord för Linux. Njut och lycka till med spelandet!