Hur man spelar Max Payne på Linux

Max Payne är ett neo-noir tredjepersons shooter-videospel utvecklat av Remedy Entertainment och publicerat av Rockstar Games. I spelet spelar du som avhoppad DEA-agent Max Payne när han jagar dem som mördade hans familj. Så här får du det att fungera på Linux.

Få Max Payne att arbeta på Linux

Max Payne fungerar på Linux ganska bra, men bara med kraften från Steam Play och Proton. Tyvärr är dessa funktioner endast tillgängliga i den officiella Linux-versionen av Steam. Av denna anledning måste Steam-applikationen vara installerad för att spela spelet.

Installera Steam

För att installera Steam på Linux, öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet. Du kan öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på tangentbordet. Eller genom att söka efter ”Terminal” i appmenyn och starta den på det sättet.

När terminalfönstret på skrivbordet är öppet, följ installationsinstruktionerna nedan som motsvarar det Linux-operativsystem du använder för närvarande.

Ubuntu

För att installera Steam på Ubuntu, använd följande Apt-installationskommando nedan.

sudo apt install steam

Debian

På Debian Linux är det bästa sättet att installera Steam att ladda ner Steam DEB-paketet direkt. För att göra det, använd följande wget nedladdningskommando nedan. Det kommer att ta Steam DEB-paketet direkt från Steams webbplats och placera det i din hemmapp.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

När nedladdningsprocessen är klar kan installationen av Steam börja. Använd kommandot dpkg nedan och installera den senaste versionen av Steam på ditt Debiansystem.

sudo dpkg -i steam.deb

Efter installationen av Steam måste du ställa in de återstående beroenden på systemet. För att ställa in beroenden på din dator. Använd apt-get install -f.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

På Arch Linux kan du få den senaste versionen av Steam genom programvaruförrådet ”multilib”. För att göra det, öppna filen /etc/pacman.conf, leta reda på ”multilib”-sektionen, ta bort #-symbolen, samt raderna direkt under den.

När du är klar med att redigera filen, spara den och synkronisera Pacman igen med följande kommando.

sudo pacman -Syy

Med Pacman omsynkroniserad och det nya multilib-programvaruförrådet konfigurerat kan du installera Steam på ditt system med kommandot nedan.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

Om du är på Fedora eller OpenSUSE, kommer du att kunna installera Steam på dessa operativsystem med programvaruförråden som ingår i operativsystemet. Flatpak-versionen av Steam fungerar bättre på dessa operativsystem, och vi föreslår att du installerar den istället.

Flatpak

För att få Steam att fungera som en Flatpak måste du först aktivera Flatpak-runtime. För att göra det, installera ”flatpak”-paketet på din dator. Eller följ vår djupgående guide i ämnet.

När du har konfigurerat körtiden kan du installera Steam med de två kommandona nedan.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Spela Max Payne på Linux

Med Steam installerat öppnar du det och loggar in på ditt konto med dina användaruppgifter. Följ sedan steg-för-steg-instruktionerna nedan för att spela Max Payne på Linux.

Steg 1: Efter att ha loggat in på Steam, klicka på menyn ”Steam” och välj knappen ”Inställningar” inuti menyn. När du klickar på ”Inställningar”-knappen har du tillgång till Steam-inställningsområdet.

I Steam-inställningsområdet hittar du avsnittet ”Steam Play”. Kontrollera sedan både ”Aktivera Steam Play för titlar som stöds” och knappen ”Aktivera Steam Play för alla andra titlar”.

Klicka på ”OK” för att bekräfta dina ändringar.

Steg 2: Hitta knappen ”Butik” högst upp på sidan och klicka på den med musen. Hitta sedan sökknappen och klicka på den med musen. Efter det, skriv in ”Max Payne.”

Tryck på Enter för att se sökresultaten. Klicka sedan på ”Max Payne” i resultaten för att komma åt spelets butikssida.

Steg 3: På Max Paynes butikssida, leta reda på den gröna ”Lägg till i kundvagn”-knappen och klicka på den med musen. När du gör det lägger du till Max Payne i din Steam-vagn. Därifrån klickar du på din varukorg och köper spelet.

När du köper spelet, hitta knappen ”Library” i Steam och klicka på den för att komma åt ditt spelbibliotek.

Steg 4: I ditt Steam-spelbibliotek, leta efter ”Max Payne” och klicka på det. När du klickar på spelet kommer du till din spelsida på Steam. Därifrån letar du upp den blå ”INSTALLERA”-knappen och klickar på den.

När du klickar på knappen ”INSTALLERA” kommer Max Payne att ladda ner och installera. När nedladdningen är klar kommer den blå ”INSTALLERA”-knappen att bli en grön ”PLAY”-knapp.

Klicka på ”SPELA” för att starta spelet!