Hur man slår en NFT på Cardano (ADA)

Att skapa en NFT-kollektion är inte längre ett förbehåll för blockchain-tekniker. Idag, tack vare många lättanvända plattformar, kan vem som helst skapa en NFT-samling, lista den på marknadsplatser och tjäna pengar på försäljning och royalties.

Cardano NFT är den perfekta NFT för nybörjare. Den använder en billigare, snabbare och effektivare blockkedja än Ethereum, den mest populära NFT-minting blockchain. Så, utan dröjsmål, låt oss prägla en Cardano NFT.

Förbereder att prägla Cardano NFT

För att prägla en Cardano NFT behöver du en Cardano-plånbok finansierad med lite ADA. Du kan använda vilken som helst av de bästa Cardano-plånböckerna på marknaden, men i det här fallet kommer vi att använda Typhon, en lätt plånbok, i illustrationssyfte.

 • Besök Typhon Wallet nedladdningssida och ladda ner tillägget för din föredragna webbläsare.
 • Installera tillägget och skapa en ny plånbok.
 • Skicka minst 5 ADA till den angivna mottagningsadressen.
 • Nedan är vår Typhon Wallet finansierad med 5 ADA.

  Vid det här laget är du redo att prägla Cardano NFT, och du kan använda vilken som helst av de NFT plattformar som vi kommer att gå igenom.

  Hur man myntar Cardano NFTS på NMKR Studio

  NMKR Studio, tidigare NFT-Maker, är en populär Cardano NFT-präglingsplattform. Det erbjuder ett bra gränssnitt för att slå NFT:er.

 • Besök NMKR Studio, skapa ett konto och logga in. Du kan först verifiera ditt konto om du vill tjäna pengar på att sälja din NFT-samling. Det behöver du dock inte om du mintar för skojs skull.
 • När du är på instrumentpanelen klickar du på fliken Plånböcker under inställningar och väljer sedan Ange ny plånboksadress.
 • Kopiera din Typhon Receive Address och klistra in den som din plånboksadress på NMKR Studio. Skicka in din nya plånbok.
 • Klicka på fliken NFT Minting och välj Skapa nytt projekt. Fyll i informationsformuläret, inklusive projektnamn, URL, beskrivning, tokennamnsprefix och Twitter-handtag. De flesta av dessa detaljer är valfria. Ladda också upp din projektbild, som kommer att användas som banner för ditt projekt. Klicka på Nästa.
 • På sidan Policyformulär kan du ändra datumet för policylåsning till det du föredrar. Om du präglar flera NFT i din samling, välj ett policylåsningsdatum som låter dig avsluta upsrc=”https://wilku.top/wp-content/uploads/2023/07/1690779248_955_How-to-Mint-an -NFT-on-Cardano-ADA.jpg”/> En policy är en unik identifierare som definierar samlingens ursprungliga ägare. Det försäkrar också dina köpare att du inte kommer att ändra något efter att det har låsts. När policy-skriptet låser sig kan du inte skicka in några nya NFT, bränna tokens eller göra några ändringar i samlingen. Klicka på Nästa.
 • Kontrollera dina metadata. Inga ändringar behövs på metadatasidan. Klicka på Nästa.
 • På sammanfattningssidan, bekräfta att dina uppgifter är okej och klicka på Spara projekt.
 • För att skapa din första royalty-token behöver du myntkrediter. Gå till profilikonen i det övre högra hörnet och välj Köp Mints. Ställ in mängden mints du behöver beroende på hur många NFTs du ska prägla och klicka på Köp mintkuponger.
 • NMKR kommer automatiskt att upptäcka din Typhon Wallet om den är aktiverad i din webbläsare. Klicka på Signera för att bekräfta betalning för att fortsätta. Om du använder en annan Cardano-plånbok, skicka den föreskrivna mängden ADA till den angivna adressen. När betalningen är klar, vänta några minuter för att transaktionen ska registreras på blockkedjan. Din NMKR-plånbok bör läsa den nya mängden myntverk som förvärvats.
 • Gå tillbaka till din NFT Project Dashboard och klicka på Hantera tokens under kolumnen Åtgärder.
 • Klicka på Ladda upp och fäst ny NFT.
 • Fyll i beskrivningsformuläret och klicka sedan på Nästa. Ladda upp din NFT-bild på sidan Filer. Filen läggs automatiskt till i IPFS-nätverket och tilldelas en adress. Klicka på Nästa och sedan på Spara NFT. Din NFT kommer att läggas till i samlingen. Det kommer dock att ställas in som en gratis NFT. Om du vill göra din NFT tillgänglig för köp, fortsätt med nästa steg.
 • Klicka på NFT Minting för att öppna din projektinstrumentpanel. Klicka på Hantera projekt i kolumnen Åtgärder och välj Ange NFT-priser.
 • Klicka på Skapa nytt pris och fyll i prisformuläret, dvs antalet NFT:er som ska säljas, priset och valutan (ADA). Slå på Pris aktiverat och klicka sedan på Spara. Du kan aktivera din inbetalningsadress, dit köpare skickar betalningar när de köper din NFT. Andra betalningsintegrationer inkluderar; Multi-Sig plånbok, Fiat/Eth/Sol och NMKR Pay. Välj den betalningsmetod du tycker är bekväm.
 • För att kolla in din präglade NFT, öppna ditt NFT-tokengränssnitt, klicka på Metadata från fliken Åtgärder och välj Visa metadata. Klicka på Visa på Pool.pm. Kopiera och klistra in din metadata på Pools kodgränssnitt så kommer din NFT att visas.
 • Efter att ha lyckats skapa din NFT kan du skicka den till din Cardano-plånbok eller lista den på Cardanos marknadsplatser.

  Alternativa Cardano NFT Minting Platforms

  NMKR, samtidigt som det tillhandahåller en fantastisk plattform för Cardano NFT-prägling, är inte den enda webbplatsen du kan använda. Andra plattformar erbjuder samma tjänster mitt i den ökade populariteten för Cardano NFT. Denna mångfald i plattformar gör det möjligt för skapare och samlare att välja mellan.

 • JPG Store: Förutom att vara en ledande Cardano NFT-marknad, erbjuder den ett enkelt gränssnitt för myntning. För att mynta, besök JPG Store myntsida, anslut din plånbok, klicka på Start Express Minting och följ den välplanerade processen. Noterbart är att JPG Stores präglingsprocess är enklare än NMKR:s.
 • Cardahub: Denna plattform utmärker sig genom sitt användarvänliga gränssnitt och stödjande community. Präglingsprocessen är också enkel. Besök Mintingsida för Cardahub, fyll i NFT-uppgifterna och ladda upp bilden. Du måste ansluta din plånbok och betala till mint. Cardahub stöder för närvarande bara Nami-, Gero-, Flint- och Yoroi-plånböcker.
 • Cardano kub. Detta är en annan bra plattform som erbjuder ett ekosystem för att bygga Cardano-projekt. Den har en mer restriktiv präglingsprocess där du först måste skicka in ditt projekt för manuell granskning. Om den uppfyller de högkvalitativa standarder som krävs, är den listad på marknadsplatsen. För att mynta, besök Cardano Cube-projektets inlämningssida och fyll i onlineformuläret.
 • Var och en av dessa plattformar erbjuder unika funktioner och fördelar. Använd den du föredrar. Andra anmärkningsvärda omnämnanden inkluderar Buffy Bot och Tango Crypto.

  Att prägla Cardano NFT är enkelt och prisvärt

  De låga transaktionsavgifterna och miljövänligheten, som härrör från Cardanos energieffektiva proof-of-stake konsensusalgoritm, ger många fördelar med NFT minting jämfört med Ethereums dyrare och mer energikrävande proof-of-work-modell.

  Som kreatör eller artist kan du enkelt och snabbt gå från noll till att ha en hel NFT-samling listad på toppmarknadsplatser utan att gräva djupt i fickorna. Så varför inte ge det ett försök?