[Explained] Hur du tar bort ditt LinkedIn-konto i 7 enkla steg

Oavsett om du är en individ eller en organisation, påverkar ditt LinkedIn-konto avsevärt dina framtida karriärmöjligheter. Men ska du ta bort❌ din existens från den här professionella plattformen? Och om du tar bort din profil, kan den återställas igen? Det får vi reda på här!

Med förändrade tider och resurser lär yrkesverksamma över hela världen att använda sociala profiler för att visa upp sina färdigheter och yrken. LinkedIn är en av världens mest framstående professionella nätverksplattformar som tillhandahåller en direkt anslutningskanal mellan företag, rekryterare och arbetssökande.

Varför är LinkedIn fördelaktigt för de arbetande proffsen?

LinkedIn har också förändrat mönstret för jobbsökning🧑‍💻, rekrytering, jobbannonser och direktanställning. Även om det också är en likvärdig interaktiv social medieplattform för att skapa individuella kontakter, gå med i kamratgrupper, sidor och nyhetsbrev eller skapa inlägg och omröstningar om olika ämnen.

Dessutom kan användarna skapa en imponerande profil med fokus på olika parametrar som definierar deras yrkeskunskaper, certifieringar, utbildningsbakgrund och karriärerfarenheter. Du kan också göra färdighetstest och ansöka till industrikurser sponsrade av LinkedIn-plattformen som kan hjälpa till med kunskapsförbättring.

Du kan använda denna sociala nätverksplattform för att skapa ett nätverk med erfarna yrkesverksamma inom samma bransch i olika organisationer🏢. Dessutom kan du interagera med dem för att lära dig om deras arbetsmönster, expertis eller hur du kan växa inom detta område.

Den här plattformen är en utmärkt plats för rekryterare🧑‍💼. Det ger dem en plattform för att söka och lista potentiella arbetssökande med erforderliga kompetensnivåer och analysera deras prestationer i profiler. Så här kan du aktivera privat läge på LinkedIn och se någons profil utan att låta honom veta det.

Det finns mycket mer att göra på denna sociala sida för arbetande proffs, men situationer kan tvinga dig att ta bort eller inaktivera ditt konto.

Möjliga skäl till varför du vill ta bort ditt LinkedIn-konto

LinkedIn är över 930 miljoner globala användare och 58 miljoner listade varumärken som engagerar sig i marknadsförings- och rekryteringsaktiviteter. Plattformen registrerar 16,2 % av användarna som loggar in dagligen, medan 61 miljoner utför veckovisa jobbsökningar för karriäruppgradering.

Det är tillräckligt med data för att tro på äktheten och genomförbarheten av denna sociala webbplats för att nätverka och få professionell körsträcka. Men det är en individs preferens och krav att stanna som aktiv medlem eller avaktivera kontot antingen tillfälligt eller permanent.

Här är en kort analys av situationerna när du måste radera kontot.

 • Äg flera id: Om du av någon slump eller avsikt äger mer än ett konto🖥️ på LinkedIn, så är det uppenbart att båda inte kan gynna dig samtidigt. Tvärtom, potentiella kunder som stöter på två eller flera profiler av en individ kommer att ifrågasätta dess trovärdighet.
 • Kan inte hantera: Om du regelbundet får meddelanden eller aviseringar från kunder och andra potentiella försäljningsprospekter men inte kan återställa dem i tid på grund av ett fullspäckat schema. I ett sådant fall är det bättre att avaktivera profilen under en tid än att visa en fientlig gest av undvikande.
 • Att avstå från sociala nätverk: Sociala medier har blivit ett beroende, och därför vill du ta bort kontot och minska din skärmtid⏱️.
 • Trött på aviseringar: Onödiga meddelanden om inlägg, evenemang, kommentarer, anställningar etc. hindrar dig från att koncentrera dig på lämpligt sätt på kunskapsvinning eller fysiska aktiviteter.
 • Orolig för framgångshistorier: Ditt LinkedIn-flöde översvämmas av framgångshistorier, framgångar, influencers och medkamrater. Dessa heroiska prestationer skapar ångest och demoraliserar dig att tappa självförtroende. Därför vill du vara realistisk ett tag.
 • Letar inte efter ett jobbbyte: Du skapade kontot specifikt för jobbsökning, och nu är målet uppnått. Du vill inte uppgradera på ett tag och fortsätta arbeta på avdelningen för att lära dig och utvecklas gradvis. Därför vill du avaktivera kontot tillfälligt⏳.

Detta var några av de vanligaste anledningarna som provocerade människor att gå vidare och ta bort sina LinkedIn-konton. Låt oss börja steg-för-steg-processen med att tillfälligt och permanent radera LinkedIn-kontot.

Faktorer att tänka på innan du tar bort LinkedIn-kontot

Det tar bara några få steg att ta bort LinkedIn-kontot. Men innan du tillämpar processen måste du noggrant analysera vissa faktorer.

 • LinkedIn erbjuder en chans att öppna kontot igen inom 14 dagar🗓️ efter stängning genom att logga in igen med samma uppgifter.
 • I vilket fall som helst, när du äntligen stänger kontot kommer det att förlora rekommendationer, rekommendationer, inbjudningar, dina följare och gruppmedlemskap.
 • Efter att du har stängt kontot kan du inte ansluta till dina anslutningar på något sätt.
 • LinkedIn kommer att ta bort din profilsida, bild🙍, namn helt och hållet och platser, som meddelanden, där meddelandet har ditt namn eftersom avsändaren bara visar ”A LinkedIn Member.”
 • Om du äger en LinkedIn-grupp, stäng den innan du går vidare till stegen för att stänga ditt konto.
 • Om du har LinkedIns premiummedlemskap eller licens, avbryt det innan du tar bort kontot.

Framför allt, efter att ha raderat kontot, kommer du inte att hålla kontakten med regelbundna industriella uppdateringar som experter informerar om den här portalen.

Hur man tar bort ett LinkedIn-konto: Steg-för-steg

Här är stegen du kan använda i din dators webbläsare eller mobilapp för att stänga ditt LinkedIn-konto.

#1. Använda din dator för att ta bort LinkedIn-konto permanent

För att ta bort kontot permanent, följ stegen nedan.

Steg 1. Öppna webbläsaren på din PC och logga in på ditt LinkedIn-konto.

Steg 2. Från menyraden på toppen, tryck på ”Mig”-knappen som visar din profilbild.

Steg 3. Välj alternativet ”Inställningar och sekretess” för att omdirigera till en annan sida.

Steg 4. Du kommer förmodligen att hamna i avsnittet ”Kontopreferenser”, som visas i den vänstra kolumnen. Rulla ned till kategorin ”Kontohantering”, som visar alternativet ”Stäng konto”.

Steg 5. Klicka på alternativet ”Stäng konto”🆑 för att komma till nästa sida, som påminner dig om att förlora dina kontakter, rekommendationer och rekommendationer, om du tar bort det här kontot.

Steg 6. Klicka på knappen ”Fortsätt” och välj orsaken till borttagningen på nästa sida.

Steg 7. Tryck på knappen ”Nästa” och skriv lösenordet för LinkedIn-kontot på nästa sida. Du kan också avbryta ytterligare e-postkommunikation på kontot genom att markera kryssrutan nedan.

Klicka nu på ”Klar”-knappen för att ta bort kontot permanent.

#2. Använda din dator för att ta bort LinkedIn-konto tillfälligt

För att ta bort kontot tillfälligt, följ stegen nedan.

Steg 1. Logga in på din LinkedIn-profil i PC-webbläsaren och klicka på ”Mig”-knappen.

Steg 2. Välj alternativet ”Inställningar och sekretess” för att komma till avsnittet ”Kontoinställningar”.

Steg 3. Scrolla ner till botten av sidan för att hitta kategorin ”Kontohantering”.

Steg 4. Klicka på alternativet ”Hibernate account” för att gå till nästa sida.

Steg 5. Välj en anledning till att viloläge kontot och klicka på knappen ”Nästa” ⏩.

Steg 6. Skriv in lösenordet för LinkedIn-kontot på nästa sida. Sidan lägger till vanliga frågor om profilnamnet som ändras till ”En LinkedIn-medlem” för anslutningarna.

Steg 7. Tryck på ”Viloläge konto”-knappen för att ta bort kontot tillfälligt.

Nu tas kontot tillfälligt bort från plattformen. Du kan återställa det här kontot när det behövs genom att logga in med samma id och lösenord.

#3. Ta bort LinkedIn-konto med mobiltelefon (tillfälligt eller permanent)

En liknande process är inblandad om du använder din smartphone för att radera kontot.

Steg 1. Logga in på LinkedIn-appen på din mobil.

Steg 2. Gå till det övre högra hörnet av applikationen och klicka på din profilbild.

Steg 3. En panel glider till höger, med alternativet ”Inställningar”🔆 längst ner.

Steg 4. Klicka på alternativet ”Inställningar” och välj ”Kontoinställningar.”

Steg 5. Under avsnittet ”Kontopreferenser” rullar du nedåt på skärmen för att komma till ”Kontohantering”.

Steg 6a. För att ta bort kontot tillfälligt, tryck på alternativet ”Viloläge konto” och välj en anledning till borttagning.

Steg 6b. Klicka på knappen ”Nästa” 🔚 och på nästa sida anger du lösenordet och klickar sedan på knappen ”Viloläge” för att slutföra uppgiften.

Steg 7a. För att permanent ta bort kontot, tryck på alternativet ”Stäng konto” följt av knappen ”Fortsätt” på nästa sida, där du måste välja en lämplig orsak.

Steg 7b. Klicka på knappen ”Nästa”, skriv lösenordet på nästa sida och tryck på ”Klar”-knappen för att slutföra uppgiften. Klicka på kryssrutan för att avsluta prenumerationen på ytterligare LinkedIn-kommunikationsmeddelanden.

Ovanstående process kommer att radera ditt LinkedIn-konto permanent eller tillfälligt, enligt dina steg.

Säkerhetskopiera dina LinkedIn-kontodata innan du avaktiverar

Även om du har bestämt dig för att ta bort LinkedIn-kontot, är du inte orolig för att förlora viktig data eller information som artiklar, anslutningar, rekommendationer, etc?

Denna plattform gör det möjligt för medlemmarna att ta en säkerhetskopia av sina fullständiga eller partiella data på autentiska sätt. När du har slutfört säkerhetskopieringen av data skickar LinkedIn ett e-postmeddelande📩 till ditt registrerade e-postkonto.

Klicka på länken i e-postmeddelandet för att få en säkerhetskopia av dina LinkedIn-kontodata. Men plattformen ålägger några regler och föreskrifter under bearbetning för säkerhetskopiering. Låt oss ta reda på mer om dem.

Saker att veta när du säkerhetskopierar data på LinkedIn

LinkedIn påminner användarna om vissa tillämpliga villkor om funktionen för säkerhetskopiering av data.

 • Du kan begära fullständig data eller specifika segment som kontakter🧾, meddelanden, etc.
 • Den fullständiga informationen kommer att vara en större fil, och det kan ta cirka 24 timmar🕛 att generera ett e-postmeddelande angående länken för säkerhetskopiering.
 • Men om du begär specifik information kan portalen skicka nedladdningslänken till dig inom några minuter.
 • Se till att ladda ner säkerhetskopian innan 72 timmar efter att du tagit emot den, annars upphör länken.
 • Det finns kategorier i datasäkerhetskopieringsfilen📁, och säkerhetskopian kommer inte att inkludera segment med ingen eller noll data.
 • Du kommer inte att få en säkerhetskopia av dynamisk data som vem som har tittat på din profil eller personer du kanske känner.
 • Om någon av dina anslutningar behåller sekretessinställningar för att inte dela e-post för nedladdning, kommer din säkerhetskopia inte att innehålla e-postadressen för den anslutningen.

Funktionen för säkerhetskopiering av data är inte tillgänglig för mobilapplikationer. Så du måste använda en dator och begära LinkedIn för en säkerhetskopiering av data. Som ett allmänt råd, använd ditt eget system för säkerhetskopiering av LinkedIn-kontodata.

Datasäkerhetskopiering av ett LinkedIn-konto

Att be om en säkerhetskopia av data på ditt LinkedIn-konto tar enkla steg. Följ de givna stegen.

Steg 1. Logga in på ditt konto och gå till ”Mig”-ikonen i den övre raden.

Steg 2. Från de angivna alternativen, klicka på ”Inställningar och sekretess.”

Steg 3. Välj nu alternativet ”Dataskydd” från kolumnen ”Inställningar” i den vänstra panelen.

Steg 4. Den översta delen är, ”Hur LinkedIn använder din data.” Klicka på ”Hämta en kopia av dina uppgifter.”

Steg 5. Välj den stora datafilen för hela datasäkerhetskopieringen eller välj särskilda segment.

Steg 6. Klicka nu på knappen ”Begär arkiv”.

Steg 7. Du kommer att få en länk på din registrerade post om en tid.

Klicka på den angivna länken för att ladda ner säkerhetskopian av ditt LinkedIn-konto.

Hur lång tid tar det för sökmotorerna att glömma dina LinkedIn-kontouppgifter

Om du tror att ditt LinkedIn-konto innehåller konfidentiell eller kontroversiell information, och genom att radera den, kommer alla sådana detaljer att försvinna. Då måste du korrigeras här.

Att söka efter en raderad profil på Google eller någon annan sökmotor kanske inte ger resultat. Men informationen skulle fortfarande finnas i cacheminnet och kan ta lång tid att slutföra borttagningen.

En kopia av data skapas eftersom sökmotorernas algoritmer regelbundet genomsöker och indexerar webbplatsen för att hämta livedata. De behåller detaljerad information för bättre sökresultat med personlig upplevelse och ger laglighet.

Om din LinkedIn-profil är bakåtlänkad på någon annan webbplats, kan profildata förbli sparade med den gamla länken. Så det är svårt att beräkna den exakta tiden när informationen raderas helt från sökmotorns servrar.

Min uppfattning: Ska du ta bort ditt LinkedIn-konto

LinkedIn är en globalt erkänd professionell nätverksplattform. Det finns stora varumärken💲, marknadsförare, intellektuella, anställningschefer och erfarna arbetare som visar sin aktiva närvaro och delar med sig av värdefull information. Därför finns det flera skäl att stanna på plattformen, och det kan finnas bättre sätt att eliminera ditt problem än att ta bort det.

Om oreglerade e-postmeddelanden och aviseringar är dina bekymmer, försök sedan anpassa dem genom ”Kommunikationsinställningar” Du kan också kontrollera sekretessinställningarna, och om en person stör dig, blockera den profilen och rapportera det.

Ett lämpligare alternativ än att ta bort kontot permanent är att ta en paus och vila eller inaktivera det under en tid. På så sätt kan du återvända till plattformen och utnyttja fördelarna utan att försöka ta bort profilen och följare.

Du kan också utforska hur du döljer LinkedIn-profilen och sätter den i smygläge.