Hur man skriver längre inlägg på X (Twitter)

Spread the love

I slutet av 2017 fördubblade X (tidigare Twitter) antalet tillåtna tecken i inlägg från 140 till 280. För vissa användare räcker det dock fortfarande inte med 280 tecken. Så om du har något viktigt att säga måste du veta hur du skriver längre inlägg på X. Så här är några enkla sätt att göra just det.

1. Uppgradera till X Premium

Bland de andra fördelarna med att uppgradera till X Premium, gör prenumerationen det möjligt för USA-baserade användare att skriva längre inlägg. Genom att prenumerera på betalversionen ökar teckengränsen för dina inlägg från 280 till 25 000. Detta gäller även för svar och citatinlägg, så du behöver inte oroa dig för att överskrida gränsen på 280 tecken eller att behöva skapa trådar.

Du kommer dock inte att kunna schemalägga längre inlägg eller spara dem som utkast. Även om du måste betala för en X Premium-prenumeration, är det kanske det enklaste sättet att ha längre inlägg att använda det, eftersom du inte behöver hoppa fram och tillbaka mellan X och tredjepartswebbplatser.

2. Ta en skärmdump

Det här är en enkel men effektiv lösning för att lägga upp längre inlägg på X. Att använda skärmdumpar för att skriva längre meddelanden är en växande trend. Du har förmodligen sett människor använda ”fusket” i din egen tidslinje.

  Hur man tar bort alla tweets från Twitter

Principen är enkel. Använd någon av de bästa anteckningsapparna för Android eller iOS och skriv vad du vill säga. Se bara till att allt får plats på en skärm. Ta sedan en skärmdump av vad du har sagt och starta X-appen. Tryck på ikonen för nytt inlägg och bifoga skärmdumpen till ditt inlägg. Du behöver inte ens skriva någon text, men att lägga till alternativ text hjälper till med tillgängligheten. När du är klar trycker du på Lägg upp.

Den här metoden tillåter dig dock inte att redigera dina inlägg på X.

3. Skapa en tråd

Inte långt efter ökningen till 280 tecken lanserade X möjligheten att tråda inlägg. Funktionen låter dig skapa en serie anslutna inlägg som visar dem i ett kontinuerligt rullningsformat när de visas via appen. Det är ett sätt att lägga upp längre tankar och idéer utan att förlita sig på externa appar och verktyg.

För att skapa en tråd i appen, börja skriva ett inlägg på vanligt sätt. När du är redo att skriva det andra inlägget klickar du på +-knappen.

  3 sätt innehållsskapare kan tjäna pengar med X (Twitter)

Du kan posta en hel tråd samtidigt genom att klicka på knappen Lägg upp alla. Du kan också lägga till fler inlägg i en tråd vid ett senare tillfälle genom att välja inlägget och klicka på alternativet Lägg till ett annat inlägg under det. Klicka på ikonen Mer (tre horisontella punkter) för att fortsätta äldre trådar.

4. Använd ControlC

KontrollC är ett bra sätt att dela utökat innehåll med många människor online; det är inte X-specifikt. Som sagt, det är ett fantastiskt verktyg att använda för längre inlägg på X.

ControlC erbjuder textformatering, vilket innebär att du kan redigera teckenstorlek, textstil, textfärg och mer.

Som sådan är det ett utmärkt sätt att snabbt dela längre innehåll som sträcker sig längre än några enkla meningar. Till exempel kanske du vill dela med dig av några tekniska instruktioner eller detaljerade anvisningar och behöver markera vissa delar av texten.

För att använda appen, skriv och formatera din text i rutan på skärmen. När du är redo klickar du på Skicka så får du en länk att dela med andra. Tyvärr kan du inte skicka länken till X direkt från webbappen.

5. Använd Tweet Compressor

Vi har alla skrivit inlägg som är några tecken för långa och det slutade med att vi skannade in texten om och om igen för eventuella små besparingar som kan hittas.

  Hur man kontrollerar vem som blockerade dig på Twitter

Istället för att göra det hårda arbetet själv, bör du bara klistra in ditt inlägg i Tweet Compressor webbplats.

Den använder unicode för att ersätta specifika tvåbokstavskombinationer med enstaka tecken. De komprimerbara kombinationerna är:

 • cc
 • Fröken
 • ns
 • ps
 • i
 • ls
 • fi
 • fl
 • ffl
 • ffi
 • iv
 • ix
 • vi
 • oj
 • ii
 • xi
 • nj
 • period följt av ett mellanslag
 • komma följt av ett mellanslag

För den som inte vet är Unicode en IT-standard som möjliggör konsekvent kodning av alla världens skrivsystem. Den har nästan 150 000 tecken totalt. Tweet Compressor använder enstaka tecken unicode-ersättningar som romerska siffror och vetenskapliga förkortningar.

Lär dig mer om att använda X och bygga ditt rykte

Tack vare dessa enkla sätt kan du lägga upp långformat innehåll utan problem. Samtidigt som att prenumerera på X Premium kanske är det enklaste alternativet, kan du använda de andra metoderna om du inte vill betala för att skriva längre inlägg. Att lära sig att skriva längre inlägg är bara en liten del av att bli en avancerad X-användare. Men det finns massor av andra tips för nybörjare som hjälper dig att få ut mer av appen för sociala medier och bygga upp ditt rykte.