Hur man skrapar text från en bild i Chrome

Vanligtvis använder du programvaran Optical Character Recognition (OCR) för att extrahera text från en bild. Men från och med Google Chrome 76 kan du använda en experimentell funktion för att skrapa text från bilder utan ytterligare programvara.

När du använder OCR för att upptäcka text är det beräkningsmässigt dyrt. Men hårdvarutillverkare har stött formdetektering ganska länge.

Stiga på, Shape Detection API. Den förlitar sig på hårdvaruacceleration från enheten den körs på. API kan identifiera streckkoder, såsom QR-koder, och ansikts- och textdetektering. Du kan läsa mer om projektet på utvecklarens webbplats, där han går in i detalj om hur API fungerar. För mer om textidentifiering, kolla in Web Incubator Community Groups webbplats.

För att använda den här funktionen måste du aktivera en experimentflagga i Chrome. När du aktiverar allt från chrome://flags, använder du ofullbordade funktioner som inte har testats på alla enheter och som kan fungera fel. Du kommer potentiellt att stöta på några buggar, så var försiktig när du leker med några av de tillgängliga flaggorna.

För den här guiden använder vi en Windows-dator, men allt ska fungera identiskt på alla andra plattformar, inklusive mobila enheter.

För att komma igång, starta Chrome, skriv chrome://flags i adressfältet, tryck på Retur och skriv sedan ”Experimentell webbplattform” i sökfältet.

Typ

Alternativt kan du klistra in chrome://flags/#enable-experimental-web-platform-features i adressfältet och sedan trycka på Retur för att gå direkt till flaggan.

Klicka sedan på rullgardinsmenyn bredvid flaggan ”Experimentell webbplattform” och klicka sedan på ”Aktiverad”.

För att ändringarna ska träda i kraft måste du starta om Chrome. Klicka på den blå knappen ”Starta om nu” längst ned på sidan.

Klick

När Chrome startar om, gå till https://copy-image-text.glitch.me/ för att ladda upp bilden med texten du vill extrahera. Klicka på ”Välj fil.”

Klick

Välj bildfilen från din dator och klicka på ”Öppna”.

Klick

Även om du ”laddar upp” en bild till webbplatsen, kan du använda det här verktyget offline också. Så fort du navigerar till webbplatsen sparas alla resurser i cachen.

När filen har laddats upp klickar du på ”Skicka”.

Klick

Sidan laddas om med den extraherade texten. Du kan nu kopiera texten från webbsidan och klistra in den i valfri textredigerare eller ordbehandlare.

Funktionen är något buggig när den här skrivs. Som du kan se på bilden ovan var det bara ungefär hälften av dokumentet som laddades upp och skannades. Dessa frågor bör dock lösas i tid.