Hur man skickar krypterad e-post (Outlook, Gmail iOS, Android, OSX eller Webmail)

E-post är fortfarande en av de mest populära formerna av kommunikation under 2000-talet, trots tekniska framsteg som gör att vi kan skicka och ta emot meddelanden och mediafiler i realtid, samt chatta med video via VoIP-tjänster.

E-post kan mestadels användas av företag för att meddela dig om viktiga händelser, skicka nyhetsbrev till dig eller be dig bekräfta skapandet av ett nytt konto, men de används också av privatpersoner om ett omedelbart svar inte krävs från mottagaren.

Men eftersom de är vana vid att transportera så mycket information till och från olika individer eller företag, är e-postmeddelanden också perfekta mål för hackare, som använder olika sårbarhetsexploater, social ingenjörskonst och olika andra tekniker för att få tag på dem.

På den ljusa sidan finns det flera metoder du kan använda för att skydda dina e-postmeddelanden från att hamna i fel händer. Ett av de vanligaste sätten att göra det är genom kryptering, eftersom det gör innehållet i dina e-postmeddelanden oläsligt om du inte har dekrypteringsnyckeln.

Krypterad e-post (betyder)

Kryptering är ett sätt att skydda information genom att koda den och låsa den med en nyckel. På så sätt kan bara de som har eller känner till nyckeln dekryptera informationen och se den i sin ursprungliga form. Du kan förmodligen förstå varför kryptering kan och spelar en stor roll för att skicka eller ta emot privata e-postmeddelanden som ingen annan än avsändaren och mottagaren kan läsa.

Således, om du vill skicka ett e-postmeddelande som inte kan tydas av någon mellan dig och mottagaren, behöver du en krypteringsnyckel. Det säger sig självt att avsändaren behöver nyckeln för att kryptera innehållet i e-postmeddelandet, medan mottagaren behöver samma nyckel för att avkoda det.

Utan förkunskaper om kryptering och hur det fungerar kan kryptering av din e-post verka onödigt komplicerat, men lita på oss, när du väl fått kläm på det är det ingen stor sak. Föreställ dig att du och en vän har två identiska nycklar som öppnar samma lås. Nu skickar du en låda med saker till deras plats och låser den med din nyckel. När du tar emot lådan använder din vän nyckeln som var identisk med din för att öppna lådan och njuta av dess innehåll.

E-postkryptering fungerar på samma sätt, bara rutan är e-posten, och dina identiska nycklar är faktiskt virtuella och gjorda av komplexa koder. Så, hur kan du veta att ni båda har samma nyckel, och ännu mer än så, hur kan du vara säker på att ingen annan har den?

Hur fungerar e-postkryptering?

Som vi nämnde precis ovan är e-postkryptering baserad på nycklar gjorda av kod som genereras av datorer, för att undvika mänskliga misstag och för att lägga till en slumpmässig faktor som människor inte är precis utmärkta på (aka undvika att bilda mönster). Denna kod som datorn genererar för e-postkryptering är baserad på en teknik som kallas public-key kryptografi.

Varje e-postanvändare kan ha ett par nycklar, varav den ena hålls på en offentlig server (offentlig nyckel) och den andra lagras privat på den valda enheten (den som används för att ta emot e-post). Om du vill skicka ett krypterat e-postmeddelande till en mottagare måste du leta upp dennes identitet på den offentliga servern (även kallad nyckelserver), som kommer att kopplas till en offentlig nyckel och deras e-postadress.

Du använder sedan mottagarens publika nyckel för att kryptera e-postmeddelandet. Nu vet vi att det kan kännas lite förvirrande att alla dessa nycklar är offentligt tillgängliga, vilket kanske inte ger dig den känsla av integritet och hemlighet du letade efter. Det är dock värt att notera att du inte kan använda en offentlig nyckel för att dekryptera ett e-postmeddelande eftersom dekrypteringsdelen sker på mottagarens enhet som har den andra hälften av nyckeln (aka den privata), som används för dekryptering.

Hur skickar man krypterad e-post?

Så, för att sammanfatta, har du ett par nycklar, en offentlig och en privat. Det förra används av andra för att skicka krypterade e-postmeddelanden till dig, medan det senare används av dig för att dekryptera e-postmeddelanden som har krypterats med det förra. Ganska enkelt, eller hur?

Men, och här är när saker och ting börjar kännas lite mer komplicerade, det finns flera typer av e-postkryptering som används flitigt, men vi kommer bara att diskutera tre av dem: PGP/Inline, PGP/MIME och S/MIME. Förutom att ha rätt uppsättning nycklar (offentliga/privata), måste både avsändaren och mottagaren använda samma typ av kryptering för att skicka/ta emot krypterade e-postmeddelanden för att fungera.

Typer av e-postkryptering

1. PGP/Inline

PGP/Inline är en metod för e-postkryptering som används för att kryptera varje komponent i meddelandet separat. Detta innebär att e-posttexten och bilagorna är var och en krypterad och signerad individuellt när du använder PGP/Inline. Även om detta tillvägagångssätt kan verka lite onödigt komplicerat, har det sin beskärda del av ljusa sidor.

Till exempel kan mottagaren använda en e-postklient som inte stöder PGP-e-postkryptering. Men med PGP/Inline kan mottagaren bara kopiera eller ladda ner innehållet i e-postmeddelandet (e-posttexten och bilagorna) och dekryptera dessa med hjälp av tredjeparts mjukvarulösningar.

På nackdelen innebär det faktum att varje komponent är krypterad separat att typen och namnet på varje bilaga kommer att läcka innan den dekrypteras, vilket inte är en önskvärd egenskap från ett krypteringsschema.

Sist men inte minst är det värt att nämna att PGP/Inline inte stöder att skicka HTML-meddelanden. Därför kommer alla meddelanden som skickas med denna krypteringsmetod att skickas i vanlig text.

2. PGP/MIME

PGP/MIME-krypteringsschemat är ett nyare tillvägagångssätt som är något motsatsen till PGP/Inline, eftersom det samlar ihop allt, krypterar det och signerar det som en helhet. Som du kanske förväntar dig är den största fördelen med PGP/MIME framför sin Inline-motsvarighet att meddelandestrukturen inte läcker, så alla som kanske kan fånga upp meddelandet kommer inte att kunna ta reda på detaljer som bifogade metadata.

Dessutom är PGP/MIME e-postsignaturer lite mer subtila för klienter som inte stöder PGP. På nackdelen, om mottagarens klient inte stöder PGP, måste de ladda ner hela meddelandet (inklusive bilagor) för att kunna dekryptera det med ett tredjepartsverktyg eftersom, som vi nämnde ovan, PGP/MIME paketerar allt och krypterar dem som helhet.

3. S/MIME

Den tredje och sista typen av kryptering vi kommer att fokusera på i vår artikel är S/MIME. Även om det inte är proprietärt, är detta krypteringsschema inbyggt på de flesta iOS- och OSX-enheter. Du har säkert märkt att när du tar emot ett e-postmeddelande från en iPhone eller ett Mac-system kommer e-postmeddelandet också med en liten bilaga som kallas ”smime.p7s.”

Den här bilagan som vi har nämnt ovan är bara ett sätt att verifiera mottagarens identitet, för att säkerställa att de är de enda som kan dekryptera och läsa e-postmeddelandet, när det väl anländer till destinationen. Även om detta verkar vara ett ganska effektivt krypteringssystem (vilket det är), är det också svårare att implementera och inte direkt gratis.

Till skillnad från de andra två krypteringsteknikerna som vi kort beskrev ovan (PGP/Inline och PGP/MIME), kommer S/MIME inte gratis, såvida du inte äger en Apple-enhet. Om du inte gör det måste du köpa ett S/MIME-certifikat för att kunna skicka och ta emot e-postmeddelanden som har krypterats med denna teknik. Dessutom är S/MIME också svårare att ställa in på populära e-postklienter som Gmail, till exempel.

Hur skickar man ett säkert e-postmeddelande?

1. Hur man krypterar e-post i Outlook

Outlook stöder bara två krypteringsalternativ, nämligen S/MIME och Microsoft 365 Message Encryption (Information Rights Management). För S/MIME måste både avsändaren och mottagaren ha en e-postklient som stödjer denna standard, och lyckligtvis är Outlook bland de som har det.

Microsoft 365 Message Encryption ingår i Office 365 Enterprise E3-licensen. Det är dock bara avsändaren som behöver ha Microsoft 365 Message Encryption i det här fallet, vilket kan förenkla lite.

Det är värt att nämna att de senaste ändringarna av Outlook gjorde att knappen Behörigheter till synes försvann, när den i själva verket ersattes av en Kryptera-knapp. Du hittar det i menyn Alternativ, men vi kommer till det på bara några ögonblick.

Den nyligen tillagda Kryptera-knappen innehåller båda krypteringsalternativen som vi har diskuterat ovan, S/MIME och IRM (Information Rights Management), men den förra är bara synlig om du redan har konfigurerat den i Outlook.

Med det sagt, låt oss se hur du konfigurerar S/MIME i Outlook och ställer in det som din valfria krypteringsmetod.

Skapa digitalt certifikat

I Outlook, gå till Arkiv-menyn
Välj inställningar
Klicka på Trust Center
Välj Trust Center Settings
Gå till E-postsäkerhet
Klicka på knappen Skaffa ett digitalt ID
Välj en certifieringsmyndighet för att skapa ditt digitala ID (Comodo är ett vanligt val)
Kontrollera din e-post för digitalt ID

Lägger till S/MIME i Outlook

Starta Outlook
Öppna Arkiv-menyn
Välj inställningar
Gå till Trust Center
Välj Trust Center Settings
Gå till E-postsäkerhet i den vänstra rutan
Klicka på knappen Inställningar i avsnittet Krypterad e-post
Klicka på knappen Välj under avsnittet Certifikat och algoritmer
Välj det S/MIME-certifikat du begärde tidigare
Klicka på OK-knappen

Om du har en Microsoft 365-prenumeration kan du behöva utföra några olika åtgärder. Nämligen:

När du skriver ett e-postmeddelande klickar du på knappen Alternativ
Klicka på knappen Kryptera
Välj alternativet Kryptera med S/MIME från kombinationsmenyn
Slutför att skriva ditt e-postmeddelande och skicka det

Om du använder Outlook 2019 eller 2016 kan du utföra stegen ovan, men använd knappen Behörigheter istället för Kryptera.

Kryptera med IRM (Microsoft 365 Message Encryption)

Medan du skriver ett e-postmeddelande, gå till fliken Alternativ
Klicka på knappen Kryptera i avsnittet Alternativ
Välj det alternativ som upprätthåller de begränsningar du vill ha (t.ex. Vidarebefordra inte, Kryptera endast, etc)
Skriv din e-post och skicka den

Observera att för användare av Outlook 2019 och 2016 måste du använda knappen Behörigheter istället för Kryptering. Utöver det är processen exakt densamma som för Microsoft 365-användare.

Kryptera ett enda meddelande

Medan du är i meddelandet du vill skicka, gå till Arkiv-menyn
Välj Egenskaper
Välj alternativet Säkerhetsinställningar
Markera kryssrutan Kryptera meddelandeinnehåll och bilagor
Avsluta ditt meddelande och skicka det (det kommer att krypteras)

Kryptera alla utgående e-postmeddelanden

Navigera till fliken Arkiv
Välj inställningar
Gå till alternativet Trust Center
Välj Trust Center Settings
Gå till fliken E-postsäkerhet
Markera rutan Kryptera innehåll och bilagor för utgående meddelanden under Krypterad e-post
Du kan använda knappen Inställningar för att ändra ytterligare inställningar som att välja ett specifikt certifikat

Observera att om du väljer att kryptera alla utgående meddelanden som standard, behöver du inte längre kryptera dina meddelanden individuellt. Du bara komponerar dem som vanligt och skickar dem. Dina mottagare måste dock ha ditt digitala ID för att dechiffrera och kunna se innehållet i dina meddelanden.

2. Hur man krypterar e-post i Gmail (Webmail)

Webbaserade e-postklienter som Gmail accepterar kryptering, både S/MIME och PGP lyckligtvis, men vi tycker att S/MIME är lite för komplicerat för att motivera ansträngningen, så vi kommer att gå med PGP eftersom det kan implementeras mycket enklare än sin motsvarighet.

Å andra sidan är det värt att notera att du måste använda en tredjepartstjänst i form av en webbläsartillägg (Chrome) för att implementera PGP-kryptering till din Gmail-klient och e-postmeddelanden du skickar med denna plattform.

Med det sagt kan du välja vilken PGP-webbläsartillägg du föredrar, eftersom de flesta av dem fungerar likadant och det är liten eller ingen skillnad mellan dem. Om du behöver förslag påminner vi dig om FlowCrypt, Mailvelope, PrivateMail, Mymail-Crypt, Digify, PGP Anywhere, GPGTools, EnigMail och GNU Privacy Guard.

När du har installerat ditt favorittillägg från vår lista med förslag (eller inte), bör du komma åt dess konfigurationsmeny. Vi har ingen aning om vilket tillägg du har installerat, så vi kommer att erbjuda dig några allmänna riktlinjer som (förhoppningsvis) gäller för ditt val av tillägg. Om du tycker att hela processen är för svår, prova att använda ett annat tillägg.

Okej, så tillbaka till där vi var: gå till tilläggets konfigurationsmeny och generera sedan din nyckel genom att skriva ett namn, e-postadress och ett lösenord i de avsedda fälten. Om tillägget inte redan genererade din nyckel, kanske du måste trycka på en knapp (t.ex. Generera, Skicka, Bekräfta) för att bekräfta din inmatning, så titta noga och gör det om du hittar en.

Eftersom de flesta webbläsartillägg för e-postkryptering kommer med en nyckelring och en nyckelgenerator, borde det vara lätt att skapa dina PGP-nycklar och privata nycklar. Men du kan också skapa din nyckel med en annan tjänst och försöka importera den. Detta fungerar även om du redan har en nyckel ett tag nu och vill fortsätta använda den med Gmail.

Om du kommer ihåg, vi har redan förklarat att för att folk ska hitta din nyckel måste du antingen ge dem den manuellt eller helt enkelt ladda upp den till en nyckelserver, tillsammans med andra identifierbara detaljer om dig (som ditt namn och e-postadress). adress).

Som sagt, leta reda på din tilläggs exportfunktion och försök använda den för att hämta din publika nyckel i vanligt textformat. När du har det, kopiera det hela (inklusive rubrikerna) till ditt urklipp och försök hitta en nyckelserver som passar dina behov.

MIT erbjuder en av de mest populära nyckelservrarna, så du kan överväga att ladda upp din där. Allt du behöver göra är att besöka MIT PGP-nyckelserver, klistra in din nyckel (den du kopierade tidigare) i fältet Skicka och tryck sedan på knappen Skicka. Det är allt! Om du vill kontrollera om du gjorde det rätt, gå bara tillbaka till MIT PGP-nyckelserverns hemsida och gör en sökning med namnet du skrev i den publika nyckeln.

Om du gjorde allt rätt bör du kunna se din publika nyckel, ditt namn och din e-postadress i nyckelservern. Observera att det också finns en keyID-parameter på hemsidan, vilket är mycket användbart speciellt när flera användare delar samma namn. Det händer faktiskt mycket, varför du också skulle vilja dela ditt nyckel-ID med kontakter som du vill utbyta krypterade e-postmeddelanden med.

Nu när du har fått en offentlig nyckel och laddat upp den till en nyckelserver kan du ta emot krypterade e-postmeddelanden från andra. Men vad händer om du vill skicka ett PGP-krypterat e-postmeddelande till någon? Tja, eftersom du fortfarande är på MITs nyckelserverwebbplats, sök gärna upp personen du vill utbyta krypterade e-postmeddelanden med.

Om du har turen att hitta den klickar du på nyckel-ID för den användare du är intresserad av. Om du gör det visas deras publika nyckel i vanlig textformat. Du kan kopiera hela den här publika nyckeln till ditt tangentbord och importera den i din förlängning för att lägga till den i din nyckelring. Beroende på ditt tillägg kan du nu börja utbyta krypterad e-post med din mottagare direkt från tillägget eller i ett annat fönster.

För de flesta tillägg kan du skriva in innehållet i din e-post i en del av tillägget, välja mottagaren från nyckelringen och sedan helt enkelt kopiera och klistra in den krypterade texten i din e-post. Kom ihåg att du bör klistra in den krypterade texten EXAKT som du kopierade den, eftersom manipulering av den kan leda till att den inte går att dekryptera, och allt detta arbete skulle vara förgäves.

Dechiffrering och läsning av krypterad e-post bör vara en bit av kakan om du har ett anständigt tillägg installerat, eftersom de flesta tillägg automatiskt upptäcker krypterade e-postmeddelanden och kommer att erbjuda dig att dechiffrera dem automatiskt. Men det finns också chansen att ditt tillägg har en manuell dekrypteringssektion där du måste klistra in hela innehållet i ditt meddelande och dechiffrera det manuellt.

Tyvärr ger inte alla tillägg stöd för att kryptera bilagor, men det kan enkelt lösas genom att använda ett filkrypteringsprogram eller söka efter ett tillägg som har stöd för kryptering av bilagor. Till exempel kan Gnu Privacy Guard hjälpa dig att kryptera bilagor innan du laddar upp dem så att du kan kryptera både e-posttexten och bilagorna med samma krypteringsnyckel.

3. Apple Mail (iOS)

Som vi har nämnt tidigare kommer iOS-enheter med inbyggt S/MIME-stöd. Närmare bestämt har standardappen för e-post (Apple Mail) inbyggt S/MIME-stöd, så du behöver inte göra mycket för att aktivera denna form av kryptering på din iOS-enhet och skicka privata, säkra e-postmeddelanden.

Så här kan du aktivera S/MIME på din iOS-enhet, eller se till att den har aktiverats korrekt:

Öppna Apple Mail på din iPhone
Gå till avsnittet för avancerade inställningar
Se till att S/MIME är på
Ändra alternativet Kryptera som standard till Ja

Det är allt. Nu när du skriver ett e-postmeddelande på din iPhone kommer du att kunna se en låsikon bredvid mottagarens namn. Som standard kommer det att visa ett olåst lås, men att bara trycka på det bör ställa in det till ”låst” läge och kryptera din e-post.

Observera att vissa mottagare kommer att ha en röd låsikon bredvid sina namn, vilket betyder att du antingen inte har installerat deras certifikat eller så finns de inte i din utbytesmiljö (till exempel arbetar på samma företag), så du kan t skicka krypterade meddelanden till dem i det här fallet. Oroa dig inte, men du kan fixa detta snabbt och smidigt.

För att kunna utbyta krypterade e-postmeddelanden med den personen måste du be dem att skicka ett e-postmeddelande med en bifogad digital signatur. Att bifoga din digitala signatur till e-postmeddelanden kräver att du växlar alternativet först, vilket kan göras i samma meny som krypteringsalternativen vi har förklarat ovan.

När du får det meddelandet måste du utföra följande åtgärder:

Klicka på avsändarens e-postadress
Kontrollera om ett rött frågetecken visas som talar om att signaturen inte är betrodd
Tryck på alternativet Visa certifikat
Tryck på knappen Installera
Tryck på knappen Klar i det övre högra hörnet

När du har utfört dessa steg kommer låsikonen bredvid mottagarens namn att vara blå och du kan trycka på den för att ställa in ikonen på ”låst” position och skicka krypterade meddelanden med den här kontakten.

4. Mail-app (Mac/OSX)

Om du vill skicka krypterade e-postmeddelanden från din standardpostapplikation på din Mac (OSX) måste du uppfylla samma krav som för iOS- och Outlook-versionerna ovan: mottagarens digitala signatur måste lagras på din enhet i förväg.

När du har hämtat mottagarens digitala ID, när du skriver ett meddelande och skriver in kontaktens e-postadress, kommer du att kunna se en bock som informerar dig om att meddelandet kommer att signeras. Nu ska du inte blanda ihop denna bock med låsikonen som vi diskuterade i iOS-avsnittet, med tanke på att signering och kryptering av ett e-postmeddelande är två helt olika saker.

Nu bör du också kunna se låsikonen bredvid signaturbocken. Men till skillnad från iOS, där du helt enkelt kan bestämma vilken kontakt som får krypterade e-postmeddelanden och vilka som inte gör det, medan du använder Mac måste du ha de digitala certifikaten för alla kontakter du inkluderar som mottagare i din e-post.

Annars kommer e-postmeddelandet inte att krypteras, även om du hade digitala certifikat för några av dina kontakter redo och tillgängliga på din enhet. En sista sak; se till att signera e-postmeddelanden först efter att du har skrivit klart dem. Om du utför någon ändring innan kommer certifikatet att visas som opålitligt.

5. Android (S/MIME)

Android-enheter har lite mer armbågsutrymme än iOS- eller Mac-enheter, så du kan lita på verktyg från tredje part som kan hjälpa dig att kryptera din e-post innan du skickar den. Ett sådant exempel är CipherMail, som kan användas i kombination med Gmail-appen, men som också fungerar med andra tredjepartsalternativ som Outlook, Thunderbird, K-9 och andra befintliga S/MIME-klienter.

CipherMail hjälper dig att kryptera både meddelanden och bilagor, har HTML-e-poststöd, säkerställer att certifikat extraheras automatiskt, stöder CRL:er, inkluderar CTL:er (Certificate Trust Lists) för svartlistning eller vitlistning av certifikat och kan till och med generera självsignerade certifikat som ska användas för privat PKI.

6. Android (PGP)

Som vi har nämnt tidigare kan S/MIME vara säkrare (i vissa avseenden) än PGP, men PGP är mycket lättare att implementera, är helt gratis och ger dig mer flexibilitet när det gäller vem du kan/inte kan skicka krypterad e-postmeddelanden till. Men på Android är PGP inte naturligt förekommande, så du måste hjälpa den med ett verktyg.

OpenKeychain, till exempel, är ett lättviktigt verktyg som är 100 % gratis att använda och som kan hjälpa dig att lagra certifikat och PGP-nycklar åt andra. Du kan använda den med e-postklienter som stöder PGP som K-9 utan större ansträngningar.

Det är väldigt enkelt att använda OpenKeychain på din Android-enhet, eftersom det gör att du kan skapa dina egna nycklar, både offentliga och privata. Du behöver bara skriva in din e-postadress, tillsammans med ditt namn och ett lösenord, och OpenKeychain kommer att generera nycklarna åt dig. Du kan också använda OpenKeychain för att importera en befintlig nyckel om du har en.

Efter att ha genererat en nyckel kan du exportera den från appen så att du kan använda den med andra applikationer och enheter om du vill. Om du behöver hitta en offentlig nyckel för en viss kontakt kan du använda OpenKeychain för att leta upp den personen och försöka hitta deras offentliga nyckel, så att du kan skicka krypterade e-postmeddelanden till dem. OpenKeychain sparar också offentliga nycklar som du har lagt till i din nyckelring så att du kan använda dem igen senare utan att spendera för mycket tid på att leta dig omkring.

Om du vill använda OpenKeychain med din e-postklient kan du behöva gå till den appens konfigurationsmeny, hitta krypteringsinställningar och prova att ställa in OpenKeychain som din föredragna eller standard-PGP- eller OpenPGP-leverantör. Det finns flera appar som stöder PGP-kryptering, men konfigurationsmenyer är olika från en app till en annan. Det är värt att nämna att inte alla Android-e-postklienter stöder kryptering.

7. ProtonMail

Om alla procedurer vi har diskuterat ovan låter som trams för dig och du gillar att ha saker rakt och enkelt, finns det ytterligare en lösning för dig: att använda en e-posttjänst som erbjuder stark kryptering som standard.

Lyckligtvis är ProtonMail inte bara en e-postklient som använder end-to-end-kryptering och noll-åtkomst-kryptering för att säkra dina e-postmeddelanden, utan det är också gratis att använda. Sanningen att säga erbjuder ProtonMail både betalda och gratisplaner, men gratisplanen inkluderar 500 MB lagringsutrymme och en gräns på upp till 150 meddelanden per dag, vilket vi tror är mer än tillräckligt för att tillfredsställa dina behov av krypterad, säker post.

Om inte, ger Plus (betald) versionen av ProtonMail dig 5 GB lagringsutrymme, låter dig skicka upp till 1000 meddelanden per dag, har etiketter, mappar och anpassade filter, kan skicka krypterade meddelanden till externa (icke-ProtonMail) mottagare, låter dig använda din egen domän och ger dig upp till 5 e-postalias för endast €4,00 per månad.

Den enda nackdelen med att använda gratisversionen av ProtonMail är att du inte kommer att kunna skicka krypterade meddelanden till mottagare som inte använder samma e-postklient. Men om du behöver ett snabbt e-postutbyte kan du övertala din mottagare att skapa ett gratis ProtonMail-konto så att du kan ha sinnesfrid angående kränkningar av e-postsekretess.

8. E-postadresser för engångsbruk (brännare)

Du kanske har hört termen brännare förknippad med olika skumma affärer, men när det gäller att skydda din integritet finns det ingen längd du inte bör gå för att skydda den. Att skapa en engångs-e-postadress, även kallad brännare eller en temp, är ett av de bästa sätten att hålla din säkerhet och integritet på optimala nivåer.

Det bästa med en disponibel e-postadress är att den förstör sig själv efter en viss tid. Därför kan du använda en sådan e-postadress för att skicka privata meddelanden till din mottagare, logga ut från den och det är slutet på historien.

Alternativt, om du måste få ett privat meddelande, bara få det levererat till en brännares e-postadress som du kan komma åt, se till att du har tillräckligt med tid att läsa meddelandet, radera det och sluta oroa dig för det, eftersom adressen snart kommer att vara förvandlas till virtuellt damm.

Det finns några e-posttjänster för brännare som du säkert kan använda, inklusive Zmail och Guerilla Mail. Den senare innehåller också en lösenordshanterare, så att du inte behöver komma ihåg lösenorden för varje tillfällig e-postadress du kan skapa.

Skicka krypterad e-post – SLUTSATS

Sammantaget, om du misstänker att någon avlyssnar dina e-postutbyten med olika mottagare, är ett utmärkt sätt att förhindra det genom att kryptera dina e-postmeddelanden och deras bilagor.

Som vi har diskuterat tidigare finns det många sätt att gå tillväga, och dessa metoder skiljer sig vanligtvis från en enhet/app till en annan. Men när du väl förstår hur kryptering fungerar och vilka krav du måste uppfylla för att implementera den, bör kryptering för att skydda dina e-postmeddelanden kännas som en promenad i parken, oavsett om du använder S/MIME, PGP/Inline eller PGP/MIME.