Hur man skärminspelning TikTok-videor på Android, iOS och Windows

TikTok har blivit en sensation på sociala medier bland denna generation under en anmärkningsvärt kort period. Plattformen fick enorm popularitet på grund av dess kortformiga läppsynkroniserade videoinnehåll som återspeglar kreativitet, underhållning och interaktion med sociala medier.

TikTok överträffade till och med populariteten för några andra sociala medieplattformar, som Instagram. Den har uppnått en milstolpe av 1 miljard månatliga aktiva användare över hela världen, där de flesta av användarna är Gen Z.

När du surfar på TikTok kan du hitta spännande videoinnehåll som du vill ladda ner på din enhet. Tyvärr kan du inte alltid få det gjort eftersom det finns behörighetsproblem och anslutningsfel. Det är här skärminspelaren kommer väl till pass.

Den här artikeln kommer att leda dig genom processen för skärminspelning av TikTok-videor på olika plattformar – Android, iOS och Windows. Så låt oss utforska stegen för att fånga ditt favoritögonblick i TikTok.

Varför skärminspelning av en TikTok-video

Skärminspelning av något från TikTok handlar inte bara om att få innehållet på din enhet.
Det förbättrar din interaktion med appen för att öka dina möjligheter att skapa innehåll. Så låt oss ta reda på anledningarna till varför du kanske vill spela in TikTok-videor:

Innehållsbevarande: Genom att spela in innehåll på skärmen bevarar du det faktiskt eftersom det kan raderas tillfälligt eller till och med ändras av skaparen. Du kan använda dessa inspelade videor för framtida användning eller njutning.

Offlineåtkomst: Du kan komma åt ditt skärmfångade TikTok-innehåll när som helst från din enhet, även om du är offline. Detta är särskilt användbart om du vill spara dina data eller befinner dig i en region med dålig tillgång till internet.

Förbigå nedladdningsbegränsningar: Det kan finnas nedladdningsbegränsningar på vissa TikTok-videor. Således kan skärminspelning vara ett användbart verktyg i vissa situationer för att spela in videoinnehåll.

Omfördelning och delning: Skärminspelning gör det enkelt att dela TikTok-videor på olika sociala medieplattformar. Detta kan vara särskilt användbart om du är villig att dela en video på en webbplats eller plattform där TikToks standarddelningsfunktion inte fungerar.

Konstnärlig återanvändning och remixning: Om du är en innehållsskapare i TikTok, kommer skärminspelning definitivt att hjälpa dig att införliva TikTok-innehåll i ditt eget skapande. Så vi kan säga att det skapar nya möjligheter för innovation och kreativitet.

Forskning och analys: För sociala medier-entusiaster, forskare och utbildare kan skärminspelning vara ganska användbar. Det kommer att hjälpa dem att undersöka olika aspekter av TikTok-innehåll, trender och användarinteraktionsmönster.

Geografiska begränsningar: TikTok kommer ibland med regionala eller geografiska begränsningar när du tittar på visst innehåll. Men du kan se TikTok-videoinnehåll var som helst när som helst genom att använda alternativet för skärminspelning.

Så låt oss fokusera på sätt att fånga TikTok-videor på olika enheter.

Skärminspelning TikTok-videor på iPhone

Även om TikTok inte erbjuder något standardskärmat inspelningsalternativ för TikTok live. Men du kan använda det förbyggda skärminspelningsalternativet på iPhone för att spela in vilken video som helst. På så sätt använder du inte någon app från tredje part, men du kan inte redigera videon.

Här är stegen för att spela in TikTok-videor på din iPhone:

Steg 1: Öppna TikTok-appen på din iPhone och gå till videon som du vill spela in på skärmen.

Steg 2: Svep ner din iPhones kontrollcenter från den övre skärmen och tryck på inspelningsalternativet.

Steg 3: När de tre sekunderna av nedräkningen har visats, starta skärminspelning. Nu har ditt standardinspelningsalternativ för din iPhone startat.

Steg 4: Gå till videon som du vill spela in och vänta tills videon tar slut. Stoppa inspelningen när du är nöjd med inspelningen.

Steg 5: Du kommer att få den inspelade videon i Photos-appen på din iPhone.

Obs: Om alternativet Skärminspelning inte är tillgängligt i din iPhones kontrollcenter, leta reda på formuläret Skärminspelning Fler kontroller och tryck på + för att inkludera det.

Om du använder en iPad kan processen vara lite annorlunda.

Skärminspelning TikTok-videor på iPad

Om du är en iPad- eller Mac-användare kan du skärminspelning av TikTok-videon med hjälp av en Quick Time-spelare. Det är ett praktiskt verktyg utvecklat av Apple Inc., vilket är vårt rekommenderade verktyg för skärminspelning. Det här verktyget kan hantera ett brett utbud av digitala filformat, inklusive video, bilder, ljud och interaktiva panoramabilder.

Om du kör en Mac OSX Yosemite eller senare versioner, är du bra att gå med följande process. Du kommer också att behöva en belysningskabel för att ansluta din iPad till

Här är stegen för att spela in TikTok-videor på iPad eller Mac:

Steg 1: Initiera en anslutning mellan din iPad och Mac med en blixtkabel.

Steg 2: Starta QuickTime-spelaren, navigera till menyn ”Arkiv” och välj ”Ny filminspelning.”

Steg 3: När inspelningsfönstret dyker upp, leta reda på rullgardinsmenyn bredvid inspelningsknappen, klicka på den lilla pilen och välj din iPad.

Steg 4: Om du vill fånga musik eller ljudeffekter, se till att välja din iPads Mic.

Steg 5: Navigera till TikTok-videon du vill spela in och tryck på ”Spela in” -knappen.

Steg 6: När du är klar med inspelningen klickar du på ”Stopp”-knappen för att avbryta inspelningen och spara din inspelade video.

Tyvärr spelar QuickTime inte in något internt ljud under en skärminspelningssession. Så ljudet från TikTok-videon kommer inte att fångas. Det är här tredjepartsverktyg kommer att komma väl till pass.

Skärminspelning TikTok-videor på Android

Precis som iPhone-användare kan Android-användare också skärminspelning TikTok-videor med det inbyggda skärminspelningsalternativet. För att få den här funktionen bör din smartphone ha Android 11 eller senare.

Här är stegen för att spela in TikTok-videor på Android:

Steg 1: Börja med att öppna TikTok och välj den video du vill spela in.

Steg 2: Svep nedåt från toppen av skärmen för att visa meddelandepanelen och gå sedan till menyn Snabbinställningar.

Steg 3: Leta efter ikonen Screen Recorder och tryck på den för att starta inspelningen. Du har också möjlighet att spela in medialjud, mikrofonljud eller inget ljud alls, beroende på dina behov. Se till att vara kvar på sidan för oavbruten inspelning.

Steg 4: Gå tillbaka till TikTok-videon som du ville spela in och fortsätt spela in videon tills den är klar. Du kan till och med stoppa inspelningen på önskad plats.

Steg 5: För att avsluta inspelningen, tryck helt enkelt på den röda knappen längst upp på skärmen. Din inspelade video finns i Galleri-appen på din enhet.

För att få bättre kvalitet på videon och anpassa den, rekommenderas att installera en tredjepartsapp.

Skärminspelning TikTok-videor på Windows

Du kommer att bli förvånad över att lära dig att Windows är packat med dolda funktioner att utforska, och skärminspelning är en av dem. Du kommer att få det här alternativet i Game Bar-funktionen i den förinstallerade Xbox-appen. Det här verktyget låter dig spela in TikTok-videor på skärmen med ditt skrivbord.

Följ dessa steg för att spela in TikTok-videor på Windows:

Steg 1: Navigera till Inställningar > Spellägesinställningar > Xbox-spelfältet och aktivera alternativet ”Spela in spelklipp, skärmdumpar och sändningar med hjälp av spelfältet”.

Steg 2: Leta reda på TikTok-videon du vill spela in och använd kortkommandot Win + G för att öppna spelfältet.

Steg 3: Spelfältet visas på din skärm med knappar för olika överlägg, inklusive ljud, prestanda och fånga. Om Capture-överlägget inte visas som standard klickar du på webbkameraikonen i spelfältet.

Steg 4: Klicka på ”Starta inspelning” eller använd kortkommandot Win + Alt + R för att börja spela in din TikTok-video

Steg 5: När du är klar klickar du på Stopp-knappen (eller Win + Alt + R) för att avsluta inspelningen.

Som standard kommer din inspelade TikTok-video att sparas i mappen Videos/Capture.

Begränsningar för den inbyggda skärminspelningsfunktionen i Windows

Utan tvekan är Game Bar ett ovärderligt verktyg för att snabbt och enkelt fånga skärmen i Windows. Det finns dock vissa begränsningar för detta verktyg som kommer att få dig att leta efter alternativa alternativ.

Det här är begränsningarna som standardverktyget för Windows-skärmfångst saknar:

Områdesval: Verktyget låter dig inte välja en viss del av skärmen under skärminspelning. Den tar in allt av skärmmaterialet, även potentiellt oönskade element.

Ljudalternativ: Spelfältet saknar omfattande ljudinställningar och kapacitet att spela in internt ljud. Den kan dock spela in ljudet från systemet och mikrofonen.

Videoredigeringsalternativ: Standardvideo- eller skärminspelningsverktyget saknar videoredigeringsalternativ. Därför måste du använda ett verktyg från tredje part för att beskära, trimma eller lägga till filter till din video.

Prestandaproblem: Att använda spelfältet kan ha en negativ effekt på systemets prestanda, särskilt på äldre hårdvara. Så detta kan ha en inverkan på hur smidigt din skärmdump spelas upp.

Kompatibilitetsproblem: Spelfältet är inte kompatibelt med alla program eftersom det är tänkt att spela in spel.

Fördelar med att använda tredjepartsappar för skärminspelning

Även om Windows inbyggda skärminspelningsprogram har begränsningar kan du alltid söka efter en tredjepartsapp. Detta beror på det faktum att tredjeparts skärminspelningsapplikationer har ett antal fördelar:

 • Områdesval: Appar från tredje part låter dig välja önskat område på skärmen och sedan spela in det. Detta gör att du kan koncentrera dig på TikTok-videon istället för att ta bilder av andra saker.
 • Ljudförbättring: Vissa appar från tredje part ger avancerade ljudalternativ vid skärmfångst. Därför kan du ändra volymen på den ursprungliga TikTok-videon och få skarpt och tydligt ljud.
 • Videoredigering: De flesta skärminspelningsappar från tredje part har inbyggda videoredigeringsfunktioner. Därför behöver du inte en separat redigeringsapp för att klippa din video, lägga till kommentarer, lägga till eller ändra miniatyrer och till och med använda effekter.
 • Performance Tweaking: Även på mindre kraftfulla datorer innehåller tredjepartsappar ofta anpassningsbara alternativ. Detta kommer att maximera prestanda och garantera flytande skärminspelning.
 • Schemalagd inspelning: Vissa appar erbjuder till och med schemalagda videoinspelningsalternativ. Om du vill fånga en TikTok-live-sändning som sker när du inte är vid din dator, kan detta vara till hjälp.
 • Filformatering: Tredjepartsappar erbjuder vanligtvis en rad filformat för att spara den inspelade filen efter inspelning.

Även om appar från tredje part har ytterligare funktioner jämfört med standardskärminspelaren, bör du välja en app från en pålitlig källa för att garantera säkerheten och säkerheten för din enhet.

Här är några appar som du kan lita på för att Screen Record TikTok-videor i en Windows-miljö:

TikTok Videos Skärminspelningsappar

#1. EaseUS-skärminspelare

TikTok-skärmfångning blir mycket enklare med EaseUS-inspelare verktyg, som är gratis att ladda ner. Du kan spela in TikTok-videor, tutorials på skärmen, webbseminarier, möten och mer med den. Verktyget fungerar även perfekt på MacBook eller iMac.

Nyckelfunktioner:

 • Fånga vilken del av skärmen som helst tillsammans med ljud eller webbkamera.
 • Spela in 2D/3D-spel samt videor utan fördröjning.
 • Inbäddad videoredigerare för att trimma eller lägga till element och mer.
 • Avancerad AI-driven brusborttagare och ljudextraktor.
 • Stöder MP4, MOV, AVI, MP3 och mer.
 • Integrerad mediaspelare.
 • Fungerar på billiga datorer.

Om du letar efter en utvald skärminspelningsapp med ett enkelt gränssnitt, bör du prova den här appen.

#2. iTop Skärminspelare

iTop Skärminspelare är ett användarvänligt verktyg som kommer att förbättra din TikTok-videoinspelningsupplevelse. Du kan använda det här verktyget utan tidigare erfarenhet eftersom det erbjuder ett enkelt användargränssnitt.

Nyckelfunktioner:

 • Helt gratis TikTok-videoskärmsinspelningsalternativ.
 • Felfritt skärminspelningsalternativ med noll fördröjning.
 • Alternativ för videoredigering i flera lager är tillgängliga.
 • Fånga hela skärmen eller önskad del.
 • Videor kan exporteras i många format, inklusive MP4, AVI, MKV och mer.
 • Förbyggd videoredigerare för att omdefiniera videon som du föredrar.

Detta verktyg har i princip fyra lägen som gör att du snabbt och effektivt kan spela in spelvideor, skärmar, webbkameror och ljud. Dessutom kan du skärmspela in vad som helst inom tre enkla steg.

#3. Aqua Demo

Tidigare känd som Screen Grabber, Aqua Demo är en enkel men robust app för skärminspelning. Detta funktionsspäckade verktyg låter dig fånga demos, spel, videochatt, poddsändningar, strömmande videor, spel, webbseminarier och annat. Om du letar efter ett idealiskt verktyg för att spela in Live TikTok-videor på din enhet är det här.

Huvudfunktion:

 • Spelar in video från en mängd olika live-videoströmmande och värdplattformar.
 • Lägg till olika effektminiatyrer och ändra kvaliteten.
 • Inspelningsområden kan anpassas (hela skärmen eller valt område)
 • Sparar video i flera utdataformat som AVI, WMA, MOV, MP4, etc.
 • Fångar ljud från PC, mikrofon, röst och båda.
 • Annotera videon med hjälp av element som pilar, texter, linjer etc.

Funktionen för uppgiftsschemaläggning skiljer den från andra verktyg eftersom den kan spela in skärmar på en fördefinierad tid. Dessutom låter den dig screencasta din smartphone på en PC och sedan spela in skärmen för att spara din favoritvideo.

Slutgiltiga tankar

Detta avslutar vår diskussion om hur du kan skärminspelning av TikTok-videor på Android, iOS och Windows. Nu är det din tur att helt enkelt gå igenom processen och spara din föredragna TikTok-video. Du kan också redigera och återanvända videon när det passar dig med de sofistikerade verktyg som vi har nämnt.

Tänk på att skärminspelning kan vara väldigt användbar för dig, men glöm inte att respektera skaparnas rättigheter.

Sök tillstånd från videoskaparna innan du använder deras innehåll eftersom de har investerat mycket i att skapa något som skapar värde. För att använda någon annans innehåll för otillåten distribution eller kommersiella syften kan få dig i trubbel.

Du kan också utforska några sökverktyg för TikTok Influencer för att öka ditt varumärkes räckvidd.