Hur man skapar och redigerar en video med Clipchamps AI Creator

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • Clipchamp är en AI-driven videoredigerare som gör det enkelt att skapa videor genom att generera dem åt dig.
  • För att skapa en AI-genererad video med Clipchamp, samla dina mediefiler, ställ in en ton för videon och anpassa exportinställningarna.
  • Om du inte är nöjd med den AI-genererade videon kan du redigera den genom att ändra titelkortet, justera längden på media och ändra övergångsstilar och effekter.

Med AI som genomsyrar alla områden av kreativitet kan människor på alla nivåer skapa konst och media med minimal ansträngning. Clipchamp gör videoredigering enkel genom att låta AI ta tyglarna. Så här gör du en AI-video med Clipchamp.

Vad är Clipchamp?

Om det är första gången du hör talas om Clipchamp är det Microsofts officiella videoredigerare. Du kommer förmodligen att hitta det förinstallerat på en Windows 10 eller 11 PC; om det saknas kan du besöka Clipchamp nedladdningssida och ta den därifrån. Om du inte använder Windows kan du fortfarande använda Clipchamp online editor.

Clipchamp började inte sitt liv som en AI-app. Förut var det en videoredigerare som syftade till att ersätta den gamla Windows Movie Maker, och du kan använda Clipchamp för att skapa coola videor.

Clipchamp fick dock en uppdatering som låter dig generera videor med AI. Allt du behöver göra är att mata den med dina media, så kommer den att göra det hårda arbetet åt dig.

Hur man gör en AI-genererad video med Clipchamp

Om du vill komma igång med att göra en AI-genererad video med Clipchamp kan du använda antingen skrivbordsversionen eller onlineversionen. Stegen är desamma mellan de två, så det spelar ingen roll vilken du använder för den här handledningen.

1. Samla dina mediefiler

Innan du börjar måste du hitta alla mediefiler du vill lägga till i din video. Du kan inkludera både videor och bilder i ditt projekt. Det är en bra idé att samla alla dina filer i en mapp för enkel åtkomst.

När du är redo att gå, öppna Clipchamp och klicka på Skapa en video med AI.

Clipchamp kommer nu att be dig om en videotitel. Detta kommer att användas för din videos introduktionskort, så ge den en titel som passar dina tittare (till exempel ”Min resa till Spanien”).

Under namnet kan du lägga till media du vill använda i din video. Om du har alla dina media i en mapp kan du välja dem alla och dra dem till uppladdningsfönstret. När alla dina filer har laddats upp klickar du på Kom igång.

2. Ställ in en ton för videon

När alla dina media har lagts till i Clipchamp går du vidare till stilsektionen. I den här fasen berättar du för AI vilken stämning du vill att din video ska representera. Semester- och familjevideor fungerar bäst med ett roligt tema, medan professionella videor passar mer seriösa teman.

Clipchamp kommer att visa dig ett temakort till vänster i fönstret. Taggarna längst ner till vänster på temakortet beskriver vad temat representerar, och färgerna längst ner till höger visar de primära färgerna som används i temat.

Om temakortet matchar den stämning du vill ha i din video klickar du på tummen upp-ikonen. Annars klickar du på tummen ned-ikonen. Clipchamp kommer sedan att ge dig ytterligare ett temakort, och processen fortsätter tills Clipchamp vet vilken typ av stämning du vill ha för din video. Om du känner dig vilsen kan du klicka på Välj åt mig så att Clipchamp automatiskt väljer temat åt dig.

När du har valt de teman du vill ha kommer Clipchamp att fråga dig om du vill att din video ska vara liggande eller stående. Landskap är bäst för att visa på TV-apparater, datorskärmar och ladda upp din video till en webbplats som YouTube. Porträtt är bäst om du planerar att ladda upp din video till YouTube Shorts eller TikTok.

Du kan också välja längden på din video. Om du vill att det ska vara en kort och snabb video väljer du Mindre än 30 sekunder. Annars klickar du på Full längd.

Nästa är fönstret Exportera. Här kan du välja en låt och ett typsnitt som passar de teman du valt tidigare. Du kan trycka på Play-knappen på videospelaren till höger för att se hur din video kommer att se ut med din valda låt och typsnitt.

Om du gillar det du ser klickar du på Exportera för att göra det till en video. Om du vill göra justeringar av din video klickar du på Redigera på tidslinjen.

Hur man redigerar en AI-genererad video i Clipchamp

Clipchamp kommer att göra sitt bästa för att göra en bra video. Det kommer dock inte att vara perfekt, och det finns en god chans att det kommer att fatta ett konstigt beslut när du arrangerar din media till en video. Om något ser konstigt ut i slutklippet kan du redigera tidslinjen och finjustera din video.

1. Ändra titelkortet

Om titelkortet inte är som du gillar klickar du på det på tidslinjen och klickar sedan på Text uppe till höger. Detta låter dig ändra vad den säger, välja ett nytt teckensnitt och justera dess storlek.

2. Justera längden på media

Ibland visar Clipchamp ett stycke media för bara en sekund av skärmtid innan det går vidare, och ibland kommer det att hänga på en video eller bild för länge. Om Clipchamps timing är lite off kan du justera klipptimingen själv.

För att justera ett klipp, klicka på det på tidslinjen. Ta sedan tag i en av kanterna och dra den åt vänster eller höger för att förlänga eller förkorta klippet.

Du kommer att märka att Clipchamp ibland lägger till två identiska videospår med samma media. Det andra spåret används för att skapa en reflektionseffekt som visas under den aktiva videon eller bilden. Se till att du justerar dessa reflektioner när du justerar dina media, annars kommer videon att se väldigt konstigt ut. Du kan också ta bort reflektionerna om de är för mycket krångliga.

3. Ändra övergångsstilar och effekter

För att justera tiden det tar för ett foto eller en video att tona in och ut, välj den och klicka sedan på Tona till höger. Justera reglagen här för att skapa den perfekta blekningstiden.

Med media fortfarande valt kan du även justera andra element på den högra sidofältet. Filter låter dig justera färgerna till olika stilar, och Effekter låter dig leka med några visuellt intressanta stilar. Du kan också använda alternativet Hastighet på videor för att justera uppspelningen.

När du är klar med redigeringen klickar du på Exportera längst upp till höger för att skapa din video.

Även om Clipchamps AI-drivna videoredigerare inte på något sätt är perfekt, är det fortfarande ett snabbt och enkelt sätt att skapa videor online eller på Windows, speciellt om du har många foton eller videor att gå igenom. Nästa gång du stirrar på ett tomt videoredigeringsspår och undrar var du ska börja, ge Clipchamps AI ett försök.