Hur man skapar din egen PNGtuber-avatar

Om du föredrar att hålla din identitet privat på internet är det förståeligt. Det är dock sant att streamar med webbkameror som låter tittarna sätta ett ansikte mot streamern är mer engagerande. Tack och lov, men det finns fortfarande alternativ; du kan fortfarande ha en interaktiv stream, även utan din webbkamera på.

VTubers har blivit allt mer populära på senare tid, men det är inte ditt enda alternativ. Du kan också bli en PNGtuber om det är mer din stil.

Vad är en PNGtuber?

En PNGtuber är väldigt lik en VTuber, men istället för att använda en animerad modell som spårar alla dina rörelser och tal har du 2D-bilder. Detta gör PNGTubers mer statiska än VTubers, men det är ett mycket enklare och lättsmält sätt att ge dina tittare ett ansikte samtidigt som du håller din identitet privat.

Att ha statiska bilder kan låta mindre engagerande än en kamera eller en VTuber-installation, men de kan vara mycket slående. Och i slutet av dagen är det din personlighet som verkligen får din stream att lysa. Du kan alltid komma med några bra idéer för inlösen av Channel Point eller använda några av de bästa botarna för Twitch-streamers för att hålla din stream engagerande om du är orolig för det.

Vad behöver du för att skapa en PNGtuber-avatar?

Det första och viktigaste du behöver för att bli en PNGtuber är din avatar. Din avatar kommer i princip att bli din nya persona, så du kommer att vilja tänka mycket på vad det betyder för dig.

Att skapa en PNGtuber-avatar är lika enkelt som att göra två olika PNG-bilder. En för att simulera dig själv när du pratar och den andra för när du är tyst eller mellan orden. I huvudsak betyder det en PNG-bild med din avatars mun öppen och en stängd. Även om du kan piffa upp din avatar genom att lägga till blinkande PNG-filer eller till och med sådana som återspeglar ett känslomässigt tillstånd, är två bilder allt du behöver.

Dessa bilder kan ändras storlek i din streamingprogramvara senare, men en bra utgångspunkt är någonstans mellan 1000x1000px och 2000x2000px. Det ger dig flexibiliteten att göra din avatar större eller mindre utan att förlora kvalitet.

Att bli en PNGtuber kräver viss streamingutrustning för Twitch, som en bra mikrofon, till exempel. Men du kan oroa dig för det när du har skapat din PNGtuber-avatar.

Hur man gör en PNGtuber-avatar

Så allt du behöver för att göra din PNGtuber-avatar är två bilder. Men hur går du tillväga för att leverera eller tillverka dessa? Du kan ge en konstnär i uppdrag att rita dina två bilder åt dig, du kan rita dem själv, eller så kan du använda ett onlineverktyg för att skapa bilder eller en webbplats för att skapa avatarer för att göra dina bilder gratis.

1. Ge en artist i uppdrag att skapa din PNGtuber-avatar

De flesta PNGTubers tar den här vägen och ger en artist i uppdrag att rita sin PNGTuber-avatar åt dem. Detta gör att du kan ha en unik och professionell avatar att arbeta med, i motsats till en från en avatartillverkares webbplats som kan sluta replikeras av någon annan.

Att beställa artister kostar dock pengar. Priset kommer att variera beroende på artist men kan variera allt mellan $20 – $100+ för en midja upp avatar, och möjligen mer om du funderar på att få några extra klockor och visselpipor. Det är viktigt att notera när man budgeterar för ett artistuppdrag att artisternas priser varierar kraftigt beroende på deras skicklighet och hur länge de har varit i fältet.

Om du vill ta vägen att beställa en artist för din PNGTuber-avatar men inte vet var du kan hitta en, kan du alltid söka efter termen PNGTuber-kommission på Etsy eller Fiverr. Om det finns en artist du redan känner eller har sett online kan du också kontakta dem på Instagram eller en annan webbplats för sociala medier och fråga om de gör PNGtuber-uppdrag.

2. Rita din PNGtuber-avatar själv

Bildkredit: Fortplanta sig

Om du inte har budgeten att ge en konstnär i uppdrag att skapa din PNGtuber-avatar kan du alltid ta saken i egna händer och rita en själv med ett digitalt ritverktyg som Procreate. Den här metoden kräver en viss nivå av ritfärdighet, men om du markerar den rutan skulle detta vara det bästa alternativet för dig.

Starta helt enkelt ditt valbara ritverktyg och börja rita din avatar. De flesta PNGtuber-avatarer illustreras från midjan och upp, men valet är ditt. När du har dina två bilder, spara dem som PNG-filer, och din avatar är redo att ställas in.

3. Skapa din PNGtuber-avatar med ett onlineverktyg för bildskapande

Vi har inte alla pengar att betala en konstnär eller den skicklighet som krävs för att själva rita vacker konst, men det betyder inte att din PNGtuber-resa måste vara över innan den ens har börjat. Det finns fortfarande ett par alternativ kvar för dig. En av dessa är att använda ett onlineverktyg för att skapa bilder som Canva för att skapa de två PNG-filer du behöver.

För att göra det, gå till canva.com och skapa ditt projekt. Canva har oändliga mängder bilder att välja mellan på fliken Element på menyn till vänster. Du kan söka efter allt ditt hjärta önskar och bläddra tills en bild talar till dig. Det kan vara en kanin, en djävulsbild eller en älvabild i vårt exempel.

Spara en PNG-bild av din avatar som den står och lägg sedan till en öppen mun genom att söka efter termen i Canvas Elements. När du har hittat en som du gillar, placera den på din avatar och spara din andra bild som en PNG-fil.

4. Använd en Avatar-Maker-webbplats för att skapa din PNG-avatar

Det sista alternativet du kan använda för att skapa din PNGtuber-avatar är en webbplats för att skapa avatarer. Det här är sajter som är dedikerade till att skapa avatarer och har en uppsjö av tillgångar att välja mellan så att du kan skapa något som passar din personlighet.

Dessa webbplatser erbjuder mer unikhet än Canva, där du väljer från en basbild som redan finns. Även om det fortfarande finns en chans att någon kan skapa samma avatar med hjälp av en avatartillverkare, är chanserna mindre med tanke på det stora antalet tillgängliga tillgångar.

Det finns gott om avatartillverkare tillgängliga online som du kan välja mellan, men ett bra förslag är charat.me. Charat är enkelt och gratis att använda och laddar automatiskt ner bilder i PNG-format, så du behöver inte oroa dig för att av misstag ladda ner fel filtyp.

Skydda din integritet samtidigt som du håller din ström intressant

Att bli en PNGtuber är ett perfekt alternativ för alla som vill streama samtidigt som de håller sin identitet privat eller vill testa vattnet innan de dyker in och köper en dyr webbkamera. Streaming är tillräckligt nervkittlande som det är, och att oroa sig för ditt utseende är en extra stress som du inte behöver.

Att göra en PNGtuber-avatar är snabbt, enkelt och, viktigast av allt, en rolig upplevelse. Om din kamerainställning hade hindrat dig från att streama, förhoppningsvis kunde den här guiden hjälpa dig över det hindret och du kan börja din PNGtuber-karriär.