Hur man säkrar Twitter-konto från hackare (8 tips) -2023

Förra gången postade vi brev till våra släktingar och vänner; det var så tidskrävande. Men nu, med hjälp av internet, kan vi e-posta dem inom några sekunder, med användning av internetanvändning av sociala nätverkssajter som Facebook, Twitter och Instagram.

Sociala nätverkssajter blir ett sätt att dela våra tankar och rörelser med andra. Dessa webbplatser innehåller även vår personliga information. Med användningen av internet ökade också cyberbrottsligheten på internet.

Cyberbrottslighet inkluderar hackning av kontoinformation för sociala nätverk, e-post, e-banklösenord och information som hämtas genom att använda sidnätfiske och mycket mer. Så att surfa på internet har blivit en kritisk dag idag.

Twitterkonton för kändisar och andra kända personer har blivit ett sätt att få information om allt fler människor. Så vi måste skydda vårt Twitter-konto från skadliga användare.

Om du också vill skydda och säkra Twitter-konton från hackare är den här artikeln verkligen för dig. I den här artikeln kommer vi att diskutera några tips för att säkra ditt Twitter-konto.

Hur man säkrar Twitter-konto från hackare.

1. Var alltid medveten om nätfiskesidor.

1. Innan du loggar in på ditt Twitter-konto bör du alltid kontrollera webbläsarens adressfält och kontrollera att stavningen på twitter.com är korrekt. Vissa busiga människor skapar en dubblettsida och får ditt lösenord.

2. Logga inte in på en sida som ber dig att ge följare och pengar efter inloggning.

2. Använd alltid ett starkt lösenord.

Här är saker att tänka på när du behåller ett lösenord:

1. Du kan också ge ditt Twitter-konto mer säkerhet genom att använda ett starkt lösenord. Det skulle hjälpa om du använde ett lösenord som är minst 8 till 10 siffror långt 2. Du bör använda ett unikt lösenord från andra webbplatser 3. Ditt lösenord bör vara en kombination av specialtecken, övre och nedre tecken.

3. Använd tvåstegsverifiering.

2-stegsverifiering är en av de bästa metoderna för att säkra ett Twitter-konto från hackare. När du loggar in på ditt konto skickar Twitter dig en kod till ditt mobilnummer för att öppna ditt konto. Om någon känner till ditt lösenord kan han inte öppna ditt konto.


För att ställa in tvåstegsverifieringen, gå till inställningar -> sekretess och säkerhet ->, välj alternativknappen för begäran om inloggningsverifiering.

4. Skydda din telefon/enhet.

Det skulle hjälpa till att skydda din smartphone med ett lösenord eller mönster där du styr ditt Twitter-konto. Du kan också skydda specifika webbläsare och appar på din telefon för att skydda ditt Twitter-konto.

5. Logga alltid ut från ditt konto.

Ibland behöver du använda ditt Twitter-konto utanför ditt hem från ett cybercafé. Logga alltid ut från ditt konto efter att ha använt det så att ingen annan användare kommer att missbruka din privata information.

6. Var medveten om appar från tredje part.

Många tredjepartsappar använder din kontoinformation. Dessa appar är byggda på Twitter-plattformen av externa utvecklare. Så var noga med att använda sådana appar och försök även ge begränsad åtkomst till ditt konto. Så innan du ger ditt användarnamn och lösenord, var säker på den här appen. Du kan kontrollera appåtkomst i dina kontoinställningar på Twitter och hantera apparna som kan komma åt ditt konto. Här kan du även återkalla appar som du inte litar på.

7. Använd inkognito på offentliga datorer.

Om du någon gång är på en plats där du måste logga in på ditt Twitter-konto på en offentlig dator eller på någon annan enhet som inte är din, öppna alltid en inkognitoflik i webbläsaren för att logga in på Twitter. På så sätt kommer ingen av din information att sparas i webbläsaren, och ditt konto kommer att vara säkert från skadliga attacker eller missbrukade inloggningar.

8. Använd alltid betrodda kunder.

Om du använder en tredjepartsklientapp för Twitter på din mobila enhet, se till att den är pålitlig. Läs dess integritetspolicy för att se till att det kommer att hålla ditt konto och din personliga information säkra, och du kan lita på den. Att använda fel klientapp kan leda till att säkerheten för ditt konto äventyras.

Sammanfattningsvis, Dessa är de bästa sätten att säkra ett Twitter-konto för att hålla ditt konto säkert och din information online i rätt händer. Du kan aldrig vara för säker på din integritet online, men att ta enkla steg kan ge dig mycket säkerhet och sinnesfrid. Förslag välkomnas i kommentarerna nedan.