Hur man presenter musik, filmer och mer från iTunes Store

Du har utan tvekan köpt musik, filmer, TV-program och ljudböcker från iTunes tidigare, men det var troligtvis för dig själv. Om du vill köpa något från iTunes Store och ge det till någon annan, så gör du det här.

Processen för att ge bort digitalt innehåll i iTunes är förvånansvärt komplicerad, mest för att det inte är intuitivt hur man tar sig dit.

Det första du vill göra är att öppna iTunes Store-appen.

Därifrån kan du antingen bläddra och hitta det digitala innehållet du letar efter eller trycka på fliken ”Sök” längst ned på skärmen.

Överst på skärmen skriver du in titeln på filmen, låten, albumet eller vad det nu är du letar efter. I mitt fall letar jag efter en specifik ljudbok av Dale Earnhardt Jr. att ge till min mamma.

När du har valt det digitala innehållet trycker du på knappen ”Dela” uppe i det övre högra hörnet av skärmen.

Klicka på ”Gåva” i delbladet.

Skriv sedan e-postadressen till din mottagare i rutan ”Till”. Om de redan finns i dina kontakter kan du också välja dem på det sättet. Skriv ditt namn i rutan ”Från”. Nedanför kan du skriva ett meddelande om du vill.

Scrolla ner och under inställningen ”Skicka present” kan du välja när du vill att gåvan ska skickas till din mottagare – perfekt om du vill att de ska få den på juldagens morgon, deras födelsedag eller vad som helst. Tryck på ”Nästa” uppe i det övre högra hörnet när du är klar.

På nästa skärm väljer du ett tema och trycker på ”Nästa” för att fortsätta.

Bekräfta att all information är korrekt och tryck sedan på ”Köp”.

Bekräfta igen och tryck sedan på ”Köp nu.” Du kan behöva verifiera ditt Apple-ID för att slutföra köpet.

När köpet är klart går du vidare till en bekräftelseskärm. Tryck på ”Klar” i det övre högra hörnet för att avsluta. Mottagaren kommer att få ett e-postmeddelande som låter dem att du gav dem något från iTunes, med instruktioner om hur du löser in det.