Hur man tvingar Outlook att ladda ner bilder (om du är säker på att det är en bra idé)

Om du får ett e-postmeddelande som innehåller länkade bilder, laddar Outlook inte ned dessa bilder automatiskt som standard. Du kan ändra detta beteende om du vill, men det finns risker med att göra det. Låt oss ta en titt.

För att vara tydlig här, vi pratar inte om meddelanden som innehåller bilder som bilagor eller om meddelanden där avsändaren har infogat bilder (eftersom de fungerar ungefär som bilagor). Vi pratar om bilder som innehåller URL-länkar till bilder som finns på nätet.

När du får ett meddelande som innehåller bilder förhindrar Outlook nedladdningen av dessa bilder och visar dig ett meddelande överst i e-postmeddelandet.

Anledningen till detta är att Outlook måste ladda ner dessa bilder från en extern server, vilket innebär att servern (och därmed avsändaren) kommer att veta att din e-postadress är ”live” och övervakas.

Detta är inte ett problem för legitima avsändare som vänner eller företag som du behöver en e-postadress för (som PayPal, Amazon och så vidare), eftersom det är bra för dem att veta att din e-post fungerar. Även här på How-To Geek inkluderar vi en spårningspixel i vårt nyhetsbrev så att vi kan ta bort personer som aldrig öppnar eller tittar på våra meddelanden eftersom vi aktivt försöker se till att vi inte spam folk.

Men för riktiga spammare är det en annan historia. Om de vet att din e-postadress är aktiv kommer du att bli ett större mål för spam och nätfiske. När allt kommer omkring är ett konto som är känt för att ha en människa som tittar på det mycket mer värdefullt för en bedragare än en adress som kanske aldrig har en mänsklig titt på det.

Men ännu värre än att spammare vet att din e-postadress övervakas av en människa är möjligheten att bilderna innehåller ett virus eller skadlig kod. Det är en välkänd attackvektor, och den förlitar sig på att människor laddar ner bilden till sin dator.

Så som standard förhindrar Outlook automatisk nedladdning av bilder – och det är bra.

Om du klickar på meddelandet får du ett antal alternativ för att hantera detta.

Det första alternativet, ”Ladda ner bilder”, kommer helt enkelt att ladda ner bilderna för det e-postmeddelandet, och om du känner avsändaren är detta förmodligen det alternativ du väljer.

För att tillåta att bilder laddas ned för den här användaren igen, eller för meddelanden som kommer från den domänen, kan du välja ”Lägg till avsändare i listan över säkra avsändare” eller ”Lägg till domänen [domain name] till listan över säkra avsändare”. I framtiden kommer Outlook då automatiskt att ladda ner bilder i e-postmeddelanden från användare eller domäner på din lista över säkra avsändare.

Om du vill se bilden men inte via din e-postklient har du möjlighet att se e-postmeddelandet i din webbläsare.

Din webbläsare kan vara en säkrare plats för att se en bild som kan innehålla skadlig programvara, men är du en säkerhetsforskare? Nej? Öppna sedan inte upp ett misstänkt mejl någonstans, bara ta bort det.

Vi kan inte betona detta nog: Om du får ett meddelande och du tror att det kan vara ett nätfiskemeddelande eller farlig skräppost, radera det och kör en virussökning på din dator. Bråka inte med att försöka öppna den ”på ett säkert sätt”.

Vilket leder oss till alternativet i snabbmenyn som vi hittills har ignorerat: ”Ändra inställningar för automatisk nedladdning.”

Om du klickar på det här alternativet kommer du till inställningarna för automatisk nedladdning. Du kan också komma dit genom att klicka på Arkiv > Alternativ > Trust Center > Trust Center-inställningar.

Klicka sedan på Automatisk nedladdning för att visa inställningarna. Vi är intresserade av alternativet ”Hämta inte bilder automatiskt i vanliga HTML-e-postmeddelanden eller RSS-objekt”.

Den här inställningen är aktiverad som standard och kommer med en lämplig varning ovanför.

För att vara tydlig, förespråkar vi inte att stänga av den här inställningen, eftersom det är ett ovärderligt skydd mot både spam och skadlig programvara. Men om du har ändrat dina skräppostinställningar hela vägen till Endast säkra listor (där e-post från alla avsändare som inte finns på din lista med säkra avsändare anses vara skräp) kan du stänga av den här inställningen så länge du gör det t flytta objekt från okända avsändare från din skräppostmapp till din inkorg.

Det finns dock ett antal aktiverade standardinställningar som gör att bilder automatiskt kan laddas ner från säkra avsändare, betrodda webbplatser och RSS-flöden, så det finns verkligen inget behov av att stänga av det om inte dina omständigheter är ganska ovanliga.

Så återigen, vi rekommenderar inte att du stänger av den här inställningen förutom under mycket specifika omständigheter, men det är hur du gör det om du vill.