Hur man prenumererar på en Twitch-kanal med Prime Gaming

snabblänkar

Viktiga takeaways

  • Amazon Prime-prenumeranter får en gratis Twitch-prenumeration per månad, vilket gör att de slipper betala för det separat.
  • För att använda den kostnadsfria Twitch-prenumerationen, aktivera först Prime Gaming och länka sedan dina Twitch- och Prime Gaming-konton.
  • När kontona är länkade, gå till en streamers kanal och använd det kostnadsfria prenumerationsalternativet.

Att stödja dina favoritstreamers från Twitch genom att prenumerera på deras kanaler kan vara en dyr hobby. Men om du är en Amazon Prime-prenumerant får du en Twitch-prenumeration gratis varje månad. Om du vill använda din gratis Twitch-sub men inte är säker på hur du löser in den, här är allt du behöver veta.

1. Aktivera Prime Gaming

För att låsa upp möjligheten att använda din ena gratis Twitch-kanalprenumeration per månad måste du först prenumerera på Amazon Prime. Därifrån måste du bege dig till Prime Gamings webbplats för att aktivera Prime Gaming.

För att aktivera Prime Gaming, logga in på webbplatsen med dina Amazon Prime-kontouppgifter genom att klicka på knappen Logga in längst upp till höger på sidan. När du har loggat in trycker du på knappen Aktivera Prime Gaming i det övre högra hörnet på skärmen och väljer Lägg till ditt mobilnummer.

Du kommer sedan att tas till din huvudsida för Amazon-konto, där du kommer att uppmanas att ange ditt telefonnummer.

Amazon kommer att skicka en sexsiffrig kod till numret du angav. Skriv in koden i textrutan för att bekräfta ditt telefonnummer och se till att trycka på Klar längst ner på sidan innan du går tillbaka till Prime Gaming-webbplatsen.

Under länken för att ändra ditt telefonnummer kommer du att se en annan länk märkt Uppdatera den här sidan. Tryck på den för att aktivera ditt Prime Gaming-konto.

Nu när ditt Prime Gaming-konto har aktiverats är du redo att gå vidare till nästa steg, som är att länka dina Twitch- och Prime Gaming-konton. För att göra det, gå tillbaka till Prime Gaming-webbplatsen.

Välj ditt kontonamn i det övre högra hörnet på skärmen och välj Länka Twitch-konto.

Detta öppnar en popup, så välj Länka konton för att komma igång. Ange dina Twitch-kontouppgifter i inloggningsrutan och ange den sexsiffriga koden som kommer att skickas till e-postadressen som är kopplad till ditt Twitch-konto.

Tryck på Bekräfta för att länka ditt Twitch-konto till ditt Prime Gaming-konto.

3. Hur du använder din gratis Twitch Sub med Amazon Prime

Det finns några ringar att hoppa igenom för att få tillgång till ditt månatliga Twitch-abonnemang med Prime Gaming, men nu när du har slutfört ovanstående steg är du redo att göra anspråk på det.

För att äntligen använda din gratis sub, gå till Twitch hemsida och öppna din favoritstreamers kanal.

Längst ned till höger i strömningsfönstret ser du en ruta märkt Prenumerera. Välj det för att ta fram prenumerationsfönstret.

En vanlig prenumeration på en Twitch-kanal kostar $4,99/månad, vilket du kommer att se längst ner till höger i prenumerationsfönstret.

Om du har en gratis Prime Gaming-sub kommer dock en kryssruta märkt Använd Prime Sub att finnas. Markera den rutan för att lösa in din gratis månatliga Twitch-prenumeration och välj Prenumerera med Prime för att bekräfta.

Kryssrutan är endast tillgänglig om Twitch-prenumerationer är tillåtna i ditt land, du redan har aktiverat Prime Gaming, kanalen du försöker prenumerera på är en Twitch Affiliate eller Partner och du inte har använt din gratisprenumeration under månaden.

Om något av dessa villkor inte är uppfyllt kommer alternativet inte att vara tillgängligt för dig.

När du framgångsrikt har använt din Prime Gaming-sub, kan du se och hantera dina Twitch-prenumerationer på webbplatsen.

Gratis saker är alltid svåra att missa, och eftersom prenumerationer är det som håller Twitch och dess streamers igång, är din ena gratissub varje månad med Prime lätt en av de viktigaste Twitch-funktionerna som varje användare borde känna till.

Ett Amazon Prime-abonnemang ger dig inte bara många program och filmer att titta på utan ger dig också chansen att stödja dina favoritskapare gratis.

Prenumerationer byggs upp och du har utan tvekan en växande lista över månatliga betalningar till prenumerationstjänster redan. Men åtminstone med Amazon Prime kan du skrapa en Twitch-prenumerationsavgift från din lista varje månad.