Hur man lämnar en spelrecension på Steam

Varje PC-spelare vet att Steam är vart du ska vända dig för alla dina digitala spelbehov. Valves plattform erbjuder en stor uppsjö av videospel, försäljning, DLC, mods, gemenskaper och till och med stöd för flera spelare, bara för att nämna några viktiga punkter.

Men Steam har också blivit en röst för massorna, en plats som allmänheten kan använda för att dela åsikter om ett spel. Du kan vara en del av den rösten genom att ge din kritik till spel du äger på Steam. Och vi visar dig exakt hur du gör det här.

Steg 1: Logga in på Steam och hitta spelet i ditt bibliotek

Innan du kan recensera ett spel på Steam måste du först äga spelet. Du kan köpa spel genom att logga in via Steams hemsida eller installera Steam på din dator och starta skrivbordsappen.

Så här gör du:

 • Logga in på Steam (webbplats eller app).
 • Webbplats: Håll muspekaren över ditt användarnamn i toppmenyn och välj Spel från rullgardinsmenyn.
 • App: Välj Bibliotek från toppmenyn. Du hittar alla dina spel i menyn till vänster.
 • Webbplats: Klicka på Alla spel för att se alla dina spel.
 • När du väl är på den här sidan bör du kunna skumma och hitta det spel du vill recensera. Om du har tänkt köpa ett spel för att recensera, kan du kolla in vår guide med tips för att få de bästa erbjudandena på Steam-spel för att göra det billigare. Följ nästa steg så snart du är redo.

  Du kan inte lämna recensioner för spel via Steams mobilapp.

  Steg 2: Öppna spelets bibliotekssida och sedan butikssida

  Du kan inte lämna recensioner i ditt bibliotek; du måste först komma åt spelets butikssida.

  Om du använder skrivbordsappen ska du göra det här:

 • Välj det spel du vill recensera i ditt bibliotek. Det öppnar din bibliotekssida och visar dig personlig statistik om spelet.
 • Klicka på Butikssida under spelets konst och titel.
 • Om du använder webbplatsversionen av Steam är allt du behöver göra att klicka på spelets titel i menyn, så kommer du automatiskt till spelets butikssida.

  Steg 3: Lämna en recension i avsnittet ”Skriv en recension”.

  När du väl är på butikssidan behöver du bara scrolla ner lite för att se avsnittet Skriv en recension. Det är en rektangulär textruta där du kan skriva in.

  Om du vill formatera din text, som att lägga till en rubrik, fetstil eller kursiv stil, till exempel, klicka på formateringshjälpen längst ner till höger i inmatningsrutan för att se hur du gör det.

  Här är ytterligare anmärkningar:

  • Du kan välja Synlighet för att göra ditt inlägg offentligt eller endast för vänner.
  • Välj Språk för att välja vilken språktagg du vill lägga till i din recension.
  • Du kan aktivera Tillåt kommentarer för att låta andra lägga till sina svar på din recension.
  • Växla Markera den här rutan om du fick produkten gratis på eller av, beroende på om du fick den gratis. Det är viktigt så att läsarna vet att du kan ha fått betalt för recensionen och att du inte gjorde en ekonomisk investering i spelet.

  När du är klar väljer du Ja eller Nej till Rekommenderar du det här spelet? och klicka på Lägg upp recension.

  Hur du visar, redigerar och tar bort din Steam-recension

  När din recension är aktiv kan du komma tillbaka för att göra ändringar och ändringar i den. Allt du behöver göra är att gå tillbaka till spelets butikssida och scrolla till där recensionsrutan brukade vara. Du kommer att märka att det nu står Visa din recension.

  Om du klickar på den öppnas ett avsnitt där du kan se din recension och dess kommentarer. Till höger finns en flik där du kan redigera recensionen, ta bort den, växla kommentarer och ändra synlighet och språkalternativ.

  Även om du inte kan lämna en recension med den mobila Steam-appen, kan du se dina recensioner på den genom att gå till Meny > Bibliotek > [Game] > Mitt spelinnehåll > Min recension.

  Ytterligare information om Steam-recensioner

  Det är inte allt; det finns några andra saker om Steam-recensioner du bör veta:

  • Populära recensioner kan ge dig utmärkelser och höga betyg. Att få utmärkelser ger dig Steam-poäng, som du kan byta mot Steam-objekt.
  • Steam-recensioner har en teckengräns på 8 000 tecken. Det är en generös siffra, men du kan inte göra en alltför detaljerad analys.
  • Du kan lägga till GIF:er och skärmdumpar till dina recensioner. Men du måste först lära dig att fånga och hantera skärmdumpar på Steam och sedan lägga till dem som en länk.

  Det är ungefär allt du behöver veta om att lämna Steam-recensioner.

  Kom ihåg att lämna artiga, ärliga och grundliga Steam-recensioner

  Att göra tv-spel är ingen lätt bedrift, och även om du kanske är kund måste du komma ihåg att det är människor som ligger bakom spelet. Din recension måste vara ärlig, och du bör bara publicera den efter timmars spelande.

  Även om du inte nödvändigtvis alltid behöver lämna en bra recension, försök att lämna konstruktiv feedback till andra spelare och utvecklarna.