Hur man lägger till spel i Discord-biblioteket

Discord är en av de mest populära (om inte den mest populära) kommunikationsapparna för spelare. Den erbjuder en enorm mängd användbara förmåner och alternativ för spelare och är byggd för att fungera i bakgrunden, så sömlöst som möjligt, med vilket spel som helst.

Vanligtvis kommer Discord att känna igen nyinstallerade spel och visa dem i bibliotekssektionen på fliken Hem. Men vissa spel kommer helt enkelt inte att finnas där och på fel dag kan det vara mer än irriterande, även om det inte är ett stort problem i det stora hela.

Disharmoni

Först och främst är Discord en kommunikationsapp. Det är främst riktat till spelare, men andra samhällen har varit kända för att använda det. Till exempel, många crypto (blockchain) startups vänder sig till den här chattappen eftersom den inte har en gräns för antalet användare per kanal och för att den är väldigt lätt att moderera, komplett med förbud och rapporter som fungerar sömlöst.

Med det sagt, Discord används främst av spelgemenskapen. Det är en plats att koordinera med hjälp av privata servrar som kommer med röstchatt och textalternativ, designade för att fungera i bakgrunden medan du spelar ditt favoritspel. Under de senaste åren har populariteten för Discord skjutit i höjden, främst på grund av populära spel som PUBG och Minecraft. Det finns inget enklare sätt att kommunicera med en hel server än att använda Discord-appen.

Vad Discord i huvudsak gör är att föra funktionerna i en anslagstavla, en chattlobby och en VoIP-chatt till en enda miljö. Den kommer i både mobil och stationär version.

Discord-spelaktivitet

Discord har egentligen ingen bibliotekspersay. Vad den har är spelaktivitet. Den här funktionen låter andra veta vilket spel du spelar och håller även en lista över spel du har spelat tidigare.

När ett spel körs på samma enhet som Discord, bör Discord automatiskt visa spelet i avsnittet ”Spelaktivitet”. Applikationen kan upptäcka alla processer som körs på din enhet och visa spelet du spelar för närvarande.

Gör så här för att se din spelaktivitet på Discord:

 • Starta ditt spel och öppna Discord.
 • Klicka på kugghjulet Inställningar i det nedre vänstra hörnet.
 • Klicka på ”Spelaktivitet”.
 • Spelet du spelar just nu bör visas automatiskt.
 • Scrolla ner för att se en lista över de spel du har spelat tidigare.
 • Om du vill se vilket spel någon annan spelar, klicka på ”Vänner” i det övre högra hörnet av Discord. Se sedan dina vänner och spelet de spelar just nu.

  Naturligtvis kan användare alltid stänga av denna status och vi visar dig hur du gör det nedan. Men om ditt spel inte visas av någon anledning kan du lägga till dina favoritspel till Discord.

  Hur man ändrar spelaktivitet

  Även om Discord inte ger oss ett biblioteksalternativ, ger det oss ett alternativ för spelaktivitet. Lyckligtvis kan vi få den statusen att säga vad vi vill!

  Om ditt spelbibliotek inte visar spelen du spelar kan du enkelt lägga till det. Här är hur:

 • Öppna Discord på din enhet och öppna spelet du spelar.
 • Klicka på ikonen Användarinställningar i det nedre högra hörnet.
 • Rulla ned och klicka på ”Spelaktivitet”.
 • Klicka på hyperlänken ”Lägg till det” under Spelaktivitet.
 • Välj ditt spel från rullgardinsmenyn.
 • Klicka på ”Lägg till spel” i det nedre högra hörnet av popup-fönstret.
 • Detta är en väldigt enkel process som bara tar några minuter. Du kan använda detta för att bråka med dina vänner eller dölja spelet du verkligen spelar också!

  Hur man stänger av spelaktivitet

  Det finns många anledningar till att du kanske vill dölja dina nuvarande aktiviteter för en annan person. Oavsett om du behöver en paus från att spela med en viss spelare, eller om du spelar ett spel som du inte vill att någon ska veta om, kan du dölja din spelaktivitet på Discord.

  Allt du behöver göra är att öppna Discord och följa dessa steg:

 • Klicka på inställningskuggan i det nedre vänstra hörnet.
 • Klicka på ”Spelaktivitet”.
 • Stäng av alternativet bredvid ”Visa ett spel som körs som ett statusmeddelande.”
 • Att stänga av det här alternativet innebär att andra inte ser vilket spel du spelar. Naturligtvis kan du också stänga av din onlinestatus helt och hållet genom att klicka på din Discord-avatar i det nedre högra hörnet.

  Vanliga frågor

  Jag ser inte ’Spelaktivitet’ i Discord. Vad händer?

  Alternativet ’Spelaktivitet’ är endast tillgängligt i Discord-applikationen. Om du använder en webbläsare kommer du inte att se ”Spelaktivitet”.

  Om du letar efter det här alternativet måste du använda skrivbordsprogrammet.

  Kan jag lägga till ett spel i Discord i mobilappen?

  Nej. Mobilappversionen av Discord låter dig bara slå på eller stänga av din spelaktivitet. Men det låter dig inte lägga till vilket spel du spelar.

  Discord bibliotek

  Även om Discord-biblioteket inte kommer att upptäcka alla spel som finns, fungerar det vanligtvis för majoriteten. Även om spelet inte går att upptäcka, är det bara några klick bort att lägga till det till din ”spelar nu”-status.

  Vad gillar du mest med Discord och Discord Nitro? Använder du biblioteket ofta? Har du ett behov av att lägga till spel till din ”spelar nu”-status? Diskutera detta och allt annat Discord- och spelrelaterat i kommentarsfältet nedan.