Hur man installerar Discord på PS4

Discord-appen har blivit så populär bland spelare att den knappt behöver någon introduktion. Med miljontals användare över hela världen står Discord som en av de bästa plattformarna för ljud-, video-, bild- och textkommunikation mellan användare.

Det är välkänt Discord kan installeras på PC och olika andra plattformar. Men kan den användas på PS4-konsoler också? Den här artikeln hjälper dig att ställa in din PlayStation 4 så att du kan prata med dina vänner på Discord medan du spelar dina favoritspel på den här konsolen.

Använder Discord på PlayStation 4

Tyvärr stöder Discord-appen för närvarande inte PlayStation 4-konsolen. Men när det ser ut så kan saker och ting förändras förr snarare än senare.

Discordians över hela världen har skickat förfrågningar och öppnat dussintals ämnen på Discords officiella supportsida och bett utvecklare att göra PS4-versionen av appen. Eftersom Discord ägnar stor uppmärksamhet åt communityns förfrågningar och klagomål kan vi få den officiella Discord-appen för PlayStation 4 och många andra konsoler.

Betyder det att du måste vänta på att appen ska släppas för att kunna använda Discord på PS4? Absolut inte.

Det finns fortfarande ett sätt att använda Discord på din PlayStation 4, förutsatt att du har all nödvändig utrustning. Detta kan ta längre tid att installera, men det kommer att vara värt det.

Så om du vill följa med i handledningen nedan måste du köpa ett headset som har en optisk kabel och stöder USB-anslutning. Du behöver också MixAmp eller liknande enhet för att växla ljud mellan din PC och PS4. Du kan till exempel använda headsetet A40 TR med MixAmp PRO TR; de har visat sig vara en bra kombination för denna typ av inställningar.

Förutom de två föremålen och kablarna som följer med dem (3,5 mm hane till hane, 3,5 mm Aux Splitter, 3,5 mm till 3,5 mm med volym), måste du installera Discord på din dator.

Ansluter Mixamp till PS4

När du har skaffat alla nödvändiga föremål är det dags att ställa in allt. Låt oss börja med att ansluta din PS4-konsol till din MixAmp. Här är allt du behöver göra:

 • Till att börja med, sätt igång och sätt på din PlayStation 4-konsol. Anslut ena sidan av den optiska kabeln till din PlayStation 4 och den andra till baksidan av din MixAmp.
 • Du bör se till att din MixAmp är inställd på konsolläge. Om du har anslutit allt framgångsrikt kommer ditt headset att tilldelas som en USB-enhet. Du kommer att se ett meddelande på skärmen som meddelar dig om detta.
 • Konfigurera Mixamp och PS4

  När du är klar med att ansluta de två enheterna, navigera till inställningarna för din PlayStation 4 och följ dessa steg:

 • Gå till inställningar, scrolla ner och välj alternativet ”Ljud och skärm”.
 • Välj ”Inställningar för ljudutgång.”
 • Välj ”Primary Output Port” och ändra den till ”Optisk”. Det rekommenderas att välja ”Dolby 5.1”-kanalen.
 • Tillbaka på menyn ”Inställningar för ljudutgång”, välj ”Ljudformat” och välj ”Bitstream (Dolby).”
 • Gå tillbaka till den första skärmen ”Inställningar” och välj ”Enheter”. Öppna Ljudenheter. Se till att ”Output to Headphones” är inställt på ”Chat Audio”.
 • Installation på din PC

  Nu är det dags att ansluta allt till din PC. Slå på datorn och följ dessa steg:

 • Anslut ena sidan av din USB-kabel till din MixAmp och den andra till din PC. Se till att din MixAmp nu är i PC-läge.
 • Öppna Discord-appen på din dator. Navigera till Inställningar.
 • Välj alternativet ”Röst och video”.
 • I avsnittet Indataenhet väljer du headsetet som du använder. Lämna utgångsenheten inställd på Standard.
 • Klicka på Klar för att avsluta. Du bör nu kunna prata fritt genom Discord och använda ditt PlayStation 4-ljud samtidigt!
 • Felsökning/FAQ

  Vad ska man göra om det fortfarande inte fungerar

  Det kommer inte att vara möjligt för dig att höra något annat ljud som spelas på din dator. Detta beror på att din PlayStation 4 tar den primära ljudkällan på din MixAmp. Lyckligtvis finns det en enkel lösning på det här problemet.

  Allt du behöver göra är att ansluta din 3,5 till 3,5 mm kabel till högtalarporten på din PC och till AUX-porten på din MixAmp. Ändra utgångsenheten från steg nummer 7 till högtalare, och voila – problemet löst.

  Kan jag använda webbläsaren från min PS4 för att logga in på Discord?

  Att logga in på Discord från PlayStations standardwebbläsare borde inte vara ett problem, men när du väl öppnar ett spel eller en annan app kommer du att förlora ljudet så det är inte riktigt en idealisk lösning.

  Finns det en PS4-app för Discord?

  Nej, i skrivande stund finns det ingen inbyggd app för Discord i PlayStation App Store.

  Kan jag länka mitt PS4-konto till Discord?

  Inte officiellt, och inte som du kan med PC och Xbox. Det finns appar från tredje part tillgängliga som gör detta påstående som kan vara värt att kolla in.

  Chatta över Discord medan du njuter av dina favoritspel på PlayStation 4

  Med dessa steg kan du spela dina favoritspel på PlayStation 4 samtidigt som du använder Discord. Installationen kan ta lite längre tid, men det kommer att vara värt det.

  Den här metoden måste räcka tills den officiella PlayStation 4-versionen av appen kommer till liv.

  Har du lyckats ställa in allt? Vilket headset och MixAmp använder du? Berätta för oss i kommentarerna nedan.