Hur man lägger till musik i Google Slides

Att berika en annars texttung presentation i Google Slides med musik kan verkligen lyfta upplevelsen. För att integrera musik i Google Slides, behöver du antingen använda en video från YouTube eller Google Drive, eller länka till en extern streamingtjänst.

Infoga en YouTube-video

Det är inte möjligt att direkt lägga till ljudfiler i Google Slides, men videoklipp kan användas. Det mest praktiska sättet att få in musik i din Google Slides-presentation är genom att infoga en YouTube-video.

Detta lägger till en YouTube-video direkt i din presentation, med den tillhörande YouTube-spelaren. Videon fortsätter att spela tills du navigerar till nästa bild i presentationen.

För att börja, öppna din Google Slides presentation och välj den bild där du önskar placera YouTube-videon. I menyn högst upp, gå till ”Infoga” och sedan ”Video”.

I dialogrutan ”Infoga video” kan du söka efter YouTube-videor via fliken ”Sök”. Om du inte redan har en specifik YouTube-länk, kan du använda detta sökverktyg för att hitta en relevant video.

När du funnit videon du söker, klicka på den och bekräfta ditt val med knappen ”Välj” längst ner.

Om du redan vet vilken YouTube-video du vill använda och har URL:en tillgänglig, välj fliken ”Via URL” och klistra in webbadressen i det avsedda fältet.

En förhandsgranskning av videon visas under fältet. Bekräfta med knappen ”Välj” när du är redo.

Videon läggs nu till på den valda bilden, där du kan justera dess storlek och placering.

Infoga en Google Drive-video

Som ett alternativ till YouTube, kan du infoga dina egna privata videor från Google Drive. Du finner alternativet i samma dialogruta ”Infoga video” som tidigare.

Precis som med YouTube-videor, fortsätter Google Drive-videor att spela tills du går vidare till en annan bild.

För att lägga till en Google Drive-video, välj din önskade bild, gå till ”Infoga” > ”Video”, klicka på fliken ”Google Drive” och leta reda på din video från din molnlagring.

Du måste först synkronisera dina videofiler till Google Drive, antingen via appen på din dator eller genom att ladda upp dem via Google Drive hemsida.

När du lokaliserat videon i din Google Drive, klicka på den och bekräfta valet genom att trycka på ”Välj”.

Din video kommer nu att finnas tillgänglig på din bild. Du kan sedan flytta den och ändra storlek efter behov.

Observera att du endast kan infoga videor från samma Google-konto som används för att skapa presentationen. För andra typer av videor, använd istället en offentlig YouTube-video.

Lägg till musik via en online streamingtjänst

Tyvärr, Google tillåter inte direkt inbäddning av musikfiler på samma sätt som med videor från YouTube eller Google Drive. Ett alternativ är att länka till låtar som finns på online streamingtjänster som Spotify eller SoundCloud.

Musiken från en sådan tjänst öppnas i en separat flik och fortsätter att spela tills du stänger den manuellt eller tills låten är slut.

För att göra detta, infoga ett klickbart objekt som en bild, en form eller en textruta. För att lägga in en form, klicka på ”Infoga” > ”Form” och välj sedan en lämplig form från den utökade menyn.

Använd musen för att rita ut formen. När den är skapad kan du börja skriva för att addera text som förklarar formens syfte.

Högerklicka på objektet och välj ”Länk” i menyn. Se till att du har URL:en till den ljudfil du vill använda.

I rutan för ”Länk” klistrar du in ljud-URL:en från den valda tredjepartstjänsten och bekräftar med ”Verkställ”.

När du klickar på detta objekt under presentationen, kommer din valda ljudkälla att laddas upp.

Detta kommer dock att ske i en separat flik. Om du föredrar att hålla allting samlat i presentationen, är en Google Drive- eller YouTube-video att föredra.