Hur man lägger till flera länkar i Instagram Bio

Instagram är en mycket föredragen plattform för varumärkesmarknadsföring och kontakt med massorna. Det är därför viktigt att ha all din online-bios länkad till den här plattformen. Här är goda nyheter! Nu kan du lägga till flera biolänkar direkt på Instagram utan att behöva några externa källor.

Ofta har användare konton på olika nätverk, och de försöker föra vart och ett till ett ställe. Linktree har varit en populär webbportal för att skapa designersidor för att länka alla profiler.

Många influencers använder Linktree för att länka olika bios och lägga till länken på Instagram. Vissa byter också till alternativa Linktree för sina unika tjänster som personliga webbadresser, anpassningsbara sidor, etc.

Men nu behöver du egentligen inte använda någon extern app eftersom Instagram har blivit självförsörjande. Du kan enkelt lägga till länkar till all din onlinenärvaro och undvika onödiga ansträngningar i ditt företags tillväxt.

Här kan du kolla in några snabba steg för att lägga till biolänkar på Instagram. Men låt oss först förstå fördelarna och begränsningarna med att lägga till bios på Instagram-profiler.

Ungefär hälften av världens smartphones användare förblir aktiva på Instagram, och detta gör det till en av de mest lämpliga platserna att sprida din varumärkesröst. Det är en lönsam strategi att koppla ihop alla andra affärsprofiler från olika kanaler på denna plattform.

Ändå finns det många fler anmärkningsvärda fördelar med att lägga till flera bios på Instagram.

Skapa autenticitet och förtroende

Instagram är en social anslutningsplattform, och med ett stort antal följare och följare blir det svårt att hitta äkta profiler som stödjer en produkt eller ett varumärke. Därför verkar profilerna som har länkar till olika webbplatser mer autentiska för användarna, och de dyker snabbt upp för sina råd eller lösningar.

Ge maximal information

Människor som utforskar din Instagram-profil kan påverkas av dina inlägg och vill veta mer om ditt företag. Det är inte många som letar upp Google eller andra plattformar direkt för detaljer och skjuter ofta upp forskningen till senare. Detta påverkar bokstavligen inflytandet som görs genom inläggen.

Men med flera länkar på ett ställe i Insta-bio kan människor enkelt få kännedom om maximal information med några få klick och dela eller läsa dem när som helst i framtiden.

Få fler besökare på andra plattformar

Instagram är en globalt populär plattform, med miljoner som ansluter sig till den varje år. Om du därför lägger till länkar till andra kanaler i biodelen ökar det självklart chansen att generera mer trafik på andra plattformar. När du utforskar din Insta-profil kan användarna också klicka på länkarna till andra bios.

Varumärkesetablering

Flera biolänkar på Instagram skapar medvetenhet och autenticitet om organisationen. Således, med fler användare som klickar på din profil, kan du markera din varumärkeslogotyp, officiella plats, tjänster etc. Det kommer att hjälpa till med varumärkesetablering.

Omdirigera följare till olika kampanjer

Du kan lansera kundinteraktionskampanjer på andra sociala mediekanaler och dela informationen på Instagram-inlägg. Nu kommer dina följare att veta när och var de ska nå din kampanj.

Öka försäljningen

Du kan utnyttja plattformen för affärstillväxt genom att förbättra din produktförsäljning. Det är möjligt om du lägger till länken till din webbutik. Det är ganska bekvämt att marknadsföra ditt företag på Instagram, och du kan fortsätta lägga till länkar till flera e-shoppingsidor. Dina följare kan kolla in de nya uppdateringarna via länkarna och köpa dem.

Få fler prenumerationer

Medan du använder plattformen för att göra användare medvetna om din organisation, finns det många som visar intresse för att gå med som medlemmar eller prenumeranter för att få regelbundna uppdateringar. Be dem bara fylla i online-prenumerationsformuläret som är länkat i Instagram-bio.

Det finns gott om influencers på Instagram, och de har tusentals följare som gillar och kommenterar deras inlägg. En framträdande affärsmodell för sådana influencers är att främja affiliate länkar av produkter eller tjänster från andra företag. Därför är Insta bio-länkar mycket lämpliga för att bifoga sådana affiliate-länkar som följare enkelt kan hitta och utforska.

Spåra trafikdata

Instagram-insikter är en informativ och analytisk funktion för företagskonton. Den ger information om användarnas klick på specifika avsnitt. Du kan spåra trafikflödet från biolänkarna till din webbplats och andra kanaler. Det hjälper dig också att förstå trenden i folks tycke om ditt innehåll.

Så, kan du lägga till ett obegränsat antal länkar till din Instagram-biografi?

Förra året, i oktober 2022, testade Instagram funktionen för flera biolänkar. Det var en stor framgång, och nu drar en majoritet av Insta-användare nytta av denna möjlighet för att finna det mer genomförbart än att använda verktyg från tredje part.

Enligt den senaste utvecklingen tillåter Instagram användare att lägga till maximalt 5 länkar i biosektionen. Det motiveras som om det är en organisation eller en entreprenör; de kan enkelt hantera det tillhandahållna utrymmet för att koppla ihop lämpliga webblänkar som definierar och beskriver verksamheten.

Instagram har äntligen insett behovet av att tillhandahålla flera biolänkfunktioner. Oavsett om du är en privatperson eller en företagskontoinnehavare på denna plattform, kan du enkelt länka upp till fem biolänkar från olika webbportaler.

Tidigare fanns det en möjlighet att lägga till en biolänk på Instagram. Av denna anledning var vi skyldiga att använda Linktree eller andra sådana länkhanteringsverktyg. Men nu kan du följa nedanstående steg-för-steg-procedur för att lägga till flera länkar till din Instagram-biografi.

Instagram har inte utnyttjat möjligheten att lägga till biolänkar på profilen genom att komma åt inställningarna i en webbläsare🧑‍💻. Du måste använda den senaste versionen av Insta-appen på en mobil enhet för att fortsätta med stegen.

Steg 1. Öppna Instagram-appen på din mobiltelefon🤳.

Steg 2. Tryck på profilbildsikonen i det nedre högra hörnet (Android) i programmet.

Steg 3. Tryck på knappen ”Redigera profil” under ditt namn på skärmen.

Steg 4. På nästa sida kommer du att se kolumnen ”bio”, där du kan skriva ett kort uttalande på 150 bokstäver. Och nedanför det är alternativet att lägga till länkar för bio från andra webbplatser.

Steg 5. Tryck på knappen ”Lägg till länk” för att komma till nästa sida. Här kan du separat lägga till en länk till din Facebook-profil.

Steg 6. Du kan klicka på alternativet ”Lägg till extern länk” för att lägga till fler länkar till din bio. På nästa skärm skriver du URL:en i kolumnen och ger den en titel på nästa rad. Spara den genom att trycka på ”Tick” ✅symbolen i det övre högra hörnet.

Du kan upprepa processen vid steg 6 för att lägga till fem sådana externa biolänkar, och när det är gjort kan du gå ut från inställningarna till startsidan.

Slutord

Instagram har visat sig vara en framgångsrik plattform som tagit hög fart på kort tid. Användare gillar hur det har underlättat processen att skapa rullar och ladda upp dem. Detta har utnyttjats av varumärken för att locka fler tittare och följare för att i slutändan omvandla dem till kunder.

Möjligheten med flera biolänkar kommer att bli en välsignelse för sådana påverkande företag som nu kan visa upp en mängd detaljer om sin verksamhet och sina produkter. Människor kan lita på dem mer genom att granska deras Insta-profiler och andra biolänkar.

Därefter kan du också läsa om hur du tar bort länken mellan Facebook och Instagram på bara 5 minuter.