Hur man laddar ner torrents på en Chromebook

Torrents får en dålig rap, men det finns många legitima och lagliga skäl för att ladda ner dem. Även om du inte kan använda själva BitTorrent på en Chromebook, finns det några bra alternativ tillgängliga.

Torrents är synonymt med att ladda ner olagligt innehåll som piratkopierade filmer, musik och andra medier, men det finns också lagliga skäl för torrents. Vilken fil som helst kan delas som en torrent, och att dela en fil som en torrent betyder att det inte finns någon enskild server som fastnar genom att hantera all trafik. Du kan lagligt ladda ner filmer som är allmän egendomtext och andra medier från Internetarkivoch till och med fullständiga Linux OS-bilder via torrents.

Konfigurera ett VPN

Torrents är också ett av de enklaste sätten att få en skadlig fil på din dator. Det borde inte vara ett problem på en Chromebook, men det skadar inte att ta en extra försiktighetsåtgärd innan du laddar ner hela Internet. Ett VPN är lätt att använda på Chromebooks, och det ger dig extra sinnesro. Det kommer också att hjälpa din internetleverantör att tappa rygg eftersom många av dem letar efter torrenttrafik och kommer att få ansiktet på dig om det oavsett om du laddar ner olagligt innehåll eller inte.

Vi har redan en bra guide för att ansluta till ett VPN på din Chromebook, så vi kommer att peka dig dit för mer information om hur du konfigurerar det. När du har gjort det kommer vi att ta en titt på ett par bra torrentklienter för din Chromebook och hur du konfigurerar dem.

Ladda ner torrents med JSTorrent

JSTorrent är tillgängligt för $3 på Chrome Web Store, utan provversion eller gratisversion. Du måste ställa in en nedladdningskatalog första gången du öppnar JSTorrent. Börja med att välja ”Inställningar”. Välj sedan ”Välj” bredvid ”Filnedladdningsplats.”

Detta öppnar mappen Nedladdningar i din Chrome-filwebbläsare. Välj ”Öppna” för att använda detta som din JSTorrent-nedladdningskatalog eller välj ”Ny mapp” om du vill ha något annat.

Härifrån kan du ställa in JSTorrent för att automatiskt öppna magnetlänkarna som vanligtvis används för att dela torrenter. Klicka på ”Setup” längst ned på inställningsskärmen.

Klicka på de överlappande rutorna i det högra hörnet av adressfältet. Välj sedan bubblan bredvid ”Tillåt” och välj sedan ”Klar”.

Med det ur vägen, gå till platsen där din torrent finns och klicka på magnetlänken eller ladda ner torrentfilen. För detta ska jag ladda ner en film som är allmän egendom från Public Domain Movies.

Öppna appen Filer och högerklicka sedan på namnet på torrentfilen. Välj ”JSTorrent” så öppnas appen och börjar ladda ner din media. Du kan se förloppet för alla dina nedladdningar i det här fönstret eller i meddelandefältet.

Du kan också ladda ner en fil genom att klistra in torrent-URL-adressen högst upp i fönstret.

När nedladdningen är klar är du redo att öppna filen!

Ladda ner torrents med Deluge

Deluge är en gratis torrentklient för Linux-operativsystem, och fler och fler Chromebooks kan installera Linux-applikationer för stationära datorer. Innan du börjar med den här specifika guiden måste du aktivera Linux-appar för din Chromebook.

När du har aktiverat Linux-appstödet, börja med att öppna Terminal-appen.

Skriv ”sudo apt-get install deluge” och tryck sedan på Enter. Tryck sedan på ”Y” och sedan på Enter för att fortsätta med installationen.

Stäng terminalen när installationen är klar. Öppna appen Filer och högerklicka sedan på namnet på torrentfilen. Välj ”Kopiera”. Välj sedan ”Linux-filer” på vänster sida.

Högerklicka igen och välj sedan ”Klistra in”. Öppna Deluge från applådan. Välj ”Lägg till Torrent” nära toppen och välj sedan ”Arkiv”.

Välj ditt användarnamn till vänster och dubbelklicka sedan på torrentfilen du kopierade till Linux-mappen. Välj ”Lägg till”.

Torrenten börjar laddas ner, och innan alltför lång tid är du redo att se din film eller läsa igenom arkiven!

Du kan också ladda ner torrenten via URL. Välj ”Lägg till Torrent” nära toppen och välj sedan ”URL”. Klistra in webbadressen och klicka sedan på ”OK”.

Det är allt! Torrenten börjar laddas ner. Filen kommer att finnas i mappen ”Linux filer” i din Filer-app när den är färdig nedladdning.

Oavsett vilken metod du använder för att ladda ner en torrent, kom ihåg att vara säker. Även om Chromebooks är säkrare än Windows- eller macOS-datorer, är det aldrig en bra idé att ladda ner en fil från en skumma webbplats. Med det i åtanke, lycklig nedladdning!