Hur man laddar ner bilder i bulk i din webbläsare

Många användare laddar ner webbplatsbilder som de kan lägga till på sina skrivbordsbakgrunder, skapa bildspelsskärmsläckare och av många andra skäl. De flesta av de främsta webbläsarna, som Chrome, Firefox och Edge, inkluderar alternativ för Spara bildkontextmeny för användare att ladda ner bilder med. Dessa alternativ begränsar användare att ladda ner bilder en i taget.

Det skulle vara bättre om användare kunde välja flera bilder och ladda ner alla samtidigt. Du kan ladda ner bilder i bulk som det med webbläsartilläggen Image Downloader, Imageye och ImageAssistant. Så här kan du ladda ner bilder i bulk med webbläsartillägg.

Hur man laddar ner bilder i bulk med Image Downloader

Image Downloader är ett tillägg som du kan använda i Chrome, Edge, Opera och Vivaldi, bland andra Chromium-webbläsare. Det är ett enkelt tillägg att använda, med vilket du snabbt kan ladda ner webbbilder i bulk. Klicka på bildnedladdningslänkarna nedan för att öppna sidorna från vilka du kan installera tillägget.

När du har installerat Image Downloader, prova det genom att göra en Google-sökning. Ange en sökfras i Google och tryck på Retur. Klicka på Bild i Googles sökmotor för att se bilder som matchar ditt sökord.

Klicka sedan på Image Downloader-ikonen antingen i webbläsarens verktygsfält eller i dess tilläggsmeny. Vissa webbläsare som Chrome har en Extensions sticksågsknapp som du måste klicka på först för att se installerade tillägg. Välj Image Downloader på Extensions-menyn om det behövs för att komma åt det tillägget.

När du har öppnat tillägget kommer det att analysera webbsidan och visa miniatyrer för alla dess bilder. Klicka på bilderna du vill ladda ner för att välja dem. Klicka sedan på Ladda ner > Ja för att fortsätta med nedladdningen av dina valda bilder.

Du kan filtrera bilderna som visas i tillägget genom att dra reglagen på bredd- och höjdfälten. Tillägget kommer att visa färre bilder när du drar reglagen på de fälten till höger för att utesluta mindre bilder.

Det här tillägget kan också vara praktiskt för att ladda ner YouTube-videominiatyrbilder. Öppna YouTubes startsida och sedan Image Downloader-tillägget. Sedan kan du välja och massladda ned videominiatyrer på YT-sidan.

Ladda ner: Image Downloader för Google Chrome | Opera | Kant | Vivaldi (Fri)

Hur man laddar ner bilder i bulk med Imageeye

Imageye är allmänt tillgängligt för Chromium-webbläsare, men du kan också lägga till det tillägget till Firefox. Det här tillägget är som Image Downloader men innehåller fler filtreringsalternativ. Lägg till den i din webbläsare från Imageye-nedladdningssidorna som länkas nedan.

Öppna sedan en sida som innehåller några bilder du vill ladda ner. Aktivera sedan Imageye genom att öppna det tillägget från webbläsarens URL-verktygsfält eller tilläggsmeny. Den kommer sedan att analysera sidan och visa miniatyrer för alla bilder på den, ungefär på samma sätt som Image Downloader.

Klicka nu på bilderna som visas i tillägget för att välja de som ska laddas ner. Tryck på knappen Ladda ner X-bilder. Vänta sedan tills filerna laddas ner och välj Stäng när du är klar.

Imageye inkluderar storlek, typ, layout och URL-filter för att begränsa bildvalet. Klicka till exempel på Storlek för att välja alternativen Small, Medium eller Large. Om du bara vill ha filer av ett specifikt format klickar du på Typ och väljer ett filteralternativ som JPG eller PNG därifrån. Du kan också välja filteralternativ för kvadratisk eller rektangelbild genom att klicka på Layout.

Imageye har också ett alternativ för att växla mellan större och mindre förhandsvisningar av miniatyrbilder i tillägget. För att komma åt den, klicka på knappen Inställningar (kugghjul). Avmarkera sedan Visa bilder i två kolumner och välj Spara för att växla till en utökad miniatyrvy.

Ladda ner: Imageye för Google Chrome | Firefox | Kant | Opera | Vivaldi (Fri)

Hur man laddar ner bilder i bulk med ImageAssistant

ImageAssistant-tillägget är ett annat som låter dig ladda ner bilder i bulk med Google Chrome, Firefox, Edge, Opera och Vivaldi, bland andra webbläsare. Men det här tillägget packar också i en redigerare med vilken du kan lägga till vattenstämplar till bilder innan du laddar ner dem eller bilder som redan finns på din PC.

För att installera det här tillägget, välj alternativen Lägg till eller Hämta på ImageAssistant-webbläsarens butikssidor som länkas nedan.

För att ladda ner bilder, öppna en webbsida som innehåller några bilder. Klicka på ImageAssistant-ikonen på Extensions-menyn eller verktygsfältet i din webbläsare för att välja alternativet Extrahera aktuell sida. En separat flik öppnas då som innehåller miniatyrer för alla bilder på sidan.

Klicka på knappen Välj till höger om knappen för att aktivera bildval. Klicka sedan på alla bilder du vill ladda ner för att välja dem. Tryck på knappen Ladda ned vald och klicka på Fortsätt.

Du kan filtrera bilder efter format och storlek. Klicka på de valda JPEG-, PNG-, SVG- och WEBP-alternativen för att utesluta format från bildvalet. Välj en av storleksrutorna för att bara inkludera bilder som är större än alternativets angivna upplösning.

För att prova tilläggets vattenstämpelfunktion, högerklicka på en bildminiatyr och välj Skicka till bildredigerare. Det kommer att ta upp en ny flik, från vilken du kan ställa in en vattenstämpel för den högerklickade bilden. Om du föredrar att lägga till en vattenstämpel till dina foton, tryck på knappen Välj fil, välj en bild på hårddisken och klicka på OK.

Ladda ner: ImageAssistant för Google Chrome | Kant | Firefox | Opera | Vivaldi (Fri)

Image Extractor är en webbapp som du kan använda för att ladda ner bilder i bulk i vilken webbläsare som helst. Den appen är gratis tillgänglig, men du kan registrera dig för den för att ta bort annonser och få prioriterat stöd. Det verkar dock inte värt att göra det eftersom det inte finns många märkbara annonser i appen.

Öppna Bildextraktionssida för att kolla in den där webbappen. Ange sedan hela webbadressen till en sida som du vill ladda ner bilder från i rutan Ange URL och klicka på Extrahera.

Det är bäst att öppna en sida varifrån du kan ladda ner bilder i din webbläsare först och kopiera och klistra in dess URL i Image Extractors textruta. Du kan använda snabbtangenterna Ctrl + C och Ctrl + V för att kopiera och klistra in webbadresser.

Du kommer nu att se miniatyrer för bilder som extraherats från den angivna URL:en. Välj bilder att ladda ner genom att klicka på deras miniatyrförhandsvisningar. Scrolla sedan nedåt på appens sida för att trycka på knappen Ladda ner valt.

De valda bilderna laddas ner i ett ZIP-arkiv. Du kan fortfarande komma åt dem genom att dubbelklicka på ZIP-arkivet för att se innehållet. Eller packa upp ZIP-filen i Windows med filutforskarens extraktionsverktyg.

Ladda snabbt ner webbbilder i bulk

Nu kan du ladda ner flera bilder från webbplatser snabbare och mer effektivt med tilläggen ImageAssistant, Imageye och Image Downloader eller webbappen Image Extractor.

Dessa verktyg gör det också lättare att visa och välja bilder på sidor och hitta sådana som matchar vissa kriterier, tack vare deras filtreringsalternativ. De är särskilt användbara för att ladda ner icke-upphovsrättsskyddade foton från aktiesajter som Unsplash och Pixabay.