Hur man kopplar ihop Nintendo Switch Pro-kontrollern på Linux

Spread the love

Vill du spela spel på din Linux-dator med din Nintendo Switch Pro-kontroll men vet inte hur du får den att paras ihop med din dator? Vi kan hjälpa! Följ med när vi går igenom hur du kopplar ihop Nintendo Switch Pro-kontrollern på Linux!

Konfigurera Joycond på Linux

Switch Pro-kontrollern fungerar på Linux, men du måste konfigurera en drivrutin först. Det finns några Switch Pro-drivrutiner som stöder Pro-kontrollern. Joycond är dock lätt den bästa föraren.

Varför är det bäst att använda? Tja, den stöder alla Joycon/Switch kringutrustning, snarare än bara Pro-kontrollern. Så med den här drivrutinen kan du snabbt använda din Pro-kontroller eller Switch Joycons på Linux.

Joycond-drivrutinen är tyvärr inte tillgänglig som ett paket i något Linux-operativsystem. Istället måste du ladda ner drivrutinsfilerna, kompilera dem och installera dem för hand.

För att starta Joycond-installationsprocessen måste du ställa in byggtidskraven. Öppna först ett terminalfönster på Linux-skrivbordet genom att trycka på Ctrl + Alt + T på skrivbordet. Eller sök efter ”Terminal” i appmenyn och starta den på det sättet.

  Hur man spelar Black Mesa på Linux

När terminalfönstret är öppet, följ installationsinstruktionerna nedan som motsvarar det Linux-operativsystem du för närvarande använder för att ställa in Joyconds beroenden.

Ubuntu/Debian

På både Ubuntu och Debian måste paketet ”libevdev-dev” installeras. Du måste också ha Git, såväl som alla programbyggande verktyg installerade.

Obs: På Debian måste du uppdatera din kärna till 5.10 eller senare. Annars måste du installera Hid Nintendo-drivrutinen i kärnan manuellt. För bästa resultat, uppgradera sedan till Debian 11.

sudo apt install build-essential cmake libevdev-dev git

För mer vägledning om de beroenden du behöver för att bygga den här drivrutinen på Ubuntu eller Debian, se den officiella Github-sidan för Joycond.

Fedora

Om du planerar att använda Joycond på Fedora, måste du installera några paket för att köra Joycond-drivrutinen, såväl som de utvecklingsverktyg som krävs för att bygga mjukvara i kompilatorn.

sudo dnf groupinstall @development-tools @development-libraries

sudo dnf install git cmake libevdev-devel libudev-devel

Arch Linux

De på Arch Linux har tur när det kommer till Joycond. Som det visar sig finns det ett AUR-paket för Switch Pro-drivrutinen redan konfigurerat och redo att installeras. Det kommer att ta hand om alla beroenden, såväl som att bygga koden.

  Hur man spelar God of War på Linux

För att installera det, skriv in kommandona nedan efter varandra i ditt terminalfönster.

sudo pacman -S git base-devel git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen/

makepkg -sri

trizen -S joycond-git

Får Joycond

Nu när beroenden är installerade kan Joycond installeras. Gå över till drivrutinssida och följ bygginstruktionerna där för att få det att fungera.

Trådbunden

Att koppla Switch Pro-kontrollern till ditt Linux-system via USB är otroligt enkelt. Det finns inga ringar att hoppa igenom via Bluetooth eller något liknande. För att använda din handkontroll, gör följande.

Skaffa först en USB-C-kabel och anslut den till din Linux-dator. Du behöver en av dessa kablar till din Switch Pro-kontroller.

När USB-C-kabeln är ansluten till både din Switch Pro-kontroller och din PC, bör Linux känna igen den, tack vare Joycond-drivrutinen. Härifrån kommer du att kunna njuta av dina spel!

Trådlös

Att ansluta Switch Pro till en PC via Bluetooth är lite mer komplicerat. För att starta, stäng av din Switch eller placera den i ett annat rum så att kontrollern inte kan ansluta till den. Anslut sedan din Bluetooth-adapter till din Linux-dator och se till att Bluetooth är aktiverat.

  Hur man använder rclone för att säkerhetskopiera till Google Drive på Linux

När det är aktiverat öppnar du din Bluetooth-anslutningsapp på Linux. Tryck sedan på den runda knappen på baksidan av switchen för att sätta den i parningsläge. När enheten är placerad i ihopparningsläge bör den visas som en ihopkopplingsbar enhet i Bluetooth-menyn.

Välj Switch Pro-kontrollenheten i Bluetooth-menyn med musen. När du klickar på enheten i menyn kopplas den ihop. När enheten är ihopparad kommer du att kunna spela spel med den.

Konfigurera Switch Pro för Steam

Att para ihop Switch Pro-kontrollern är inte allt du behöver göra om du vill spela med den på Steam. Du måste också konfigurera den i Steam-kontrollmenyn; annars kanske spel inte fungerar korrekt.

Att konfigurera Switch Pro-kontrollern i steam är ganska enkelt, tack vare Steams genomtänkta användargränssnitt. Öppna ”Inställningar” och välj ”Allmänna kontrollerinställningar.” Välj sedan alternativet ”Switch Pro Configuration Support”.

När du har konfigurerat din Switch Pro-kontroller med Steam, kommer enheten att kunna fungera som en spelkontroll på ditt Linux-system med vilket videospel du installerar.

Njut av spel på din PC med din Switch Pro-kontroller på Linux!