Hur man kontrollerar en FedEx-anspråksstatus

FedEx är ett av många företag som du kan använda för att skicka och ta emot nästan vad som helst. Tjänsten är en av de största i sitt slag och den är pålitlig. Som sagt, ingen leveranstjänst är immun mot problem. Föremål kan gå vilse, de kanske inte skickas ut eller så kan de skadas under transporten. För skadade eller borttappade föremål kan du lämna in ett klagomål till FedEx. Klagomålet kommer att ta tid att lösa men du kan kontrollera det för att se vilka framsteg som har gjorts.

Kontrollera FedEx-anspråksstatus

Du kan lämna in ett krav hos FedEx online. Anspråket kan lämnas in för upp till 200 föremål åt gången, och det kan lämnas in online. Du måste lägga till stödjande dokument för anspråket, och du kan göra anspråk på lokala (inom landet) försändelser och för internationella försändelser (till eller utanför landet).

För att göra en fordran behöver du;

Ett spårningsnummer för försändelsen
Leveranskvitto eller faktura
All dokumentation som bevisar att du köpt varan du hävdar har gått förlorad eller skadad

Anspråket kan lämnas in online, det kan lämnas in genom att fylla i och mejla ett nedladdningsbart formulär. Oavsett hur du lämnar in ett krav kan följande metod användas för att kontrollera dess status.

Gör anspråk på spårningsnummer

När du lämnar in ett klagomål skickar FedEx dig via e-post för att bekräfta att klagomålet har tagits emot. Bekräftelsemailet innehåller en spårningskod/nummer. Detta nummer är viktigt för att spåra anspråket. Om du har lämnat in ett anspråk och inte har fått ett bekräftelsemail, bör du lämna in det igen eller ringa FedEx kundtjänst för att ta reda på vad som är fel (se till att alla dokument har bifogats anspråket).

Hitta FedEx anspråksstatus

Följ dessa steg för att kontrollera statusen för ditt FedEx-anspråk.

Besök FedEx hävdar webbplats.
Logga in med ditt FedEx-konto.
Gå till fliken Mina anspråk.
Använd filtren för att hitta ditt anspråk.
Gå till fliken Rapporter för att se rapporter för dina anspråk.

Slutsats

Du kan se hur ditt anspråk fortskrider men FedEx ger dig ingen bestämd tidslinje för när ett anspråk kommer att lösas. För internationella anspråk kan tiden vara mycket längre än normalt. FedEx kommer att behöva gå genom olika kanaler för att reglera internationella anspråk. Lokala (inom landet) anspråk kan lösas tidigare. Ett löst anspråk betyder inte nödvändigtvis att FedEx kommer att ersätta dig för det skadade föremålet. Om det inte hittar något fel i leveransprocessen och det inte finns något som tyder på att varan skadades under transporten, kan ditt krav inte nödvändigtvis leda till att pengar returneras.