Hur man installerar Neo-to GTK-temat på Linux

Spread the love

Neo-to är ett snyggt, neonliknande GTK-tema för Linux-skrivbordet. Det är charmigt att titta på och kommer säkerligen att piffa upp ditt intetsägande Linux-skrivbord! Så här installerar du det på din Linux-dator!

Laddar ner Neo-to

Neo-to GTK-temat är tillgängligt för alla Linux-användare för nedladdning via Gnome-look.org temawebbplats. Det finns flera olika varianter av Neo-to GTK-temat att ladda ner.

För att ladda ner någon av temaversionerna, börja med att gå över till sidan med Neo-to Gnome-utseende. Väl på sidan klickar du på fliken ”Filer” för att se de olika temapaketen som är tillgängliga för nedladdning.

Inuti området ”Filer”, klicka på den blå nedladdningsikonen i kolumnen ”DL” för att starta nedladdningen. Nedladdningen av Neo-to-temat kommer inte att ta lång tid. När den är klar, gå vidare till nästa avsnitt i guiden.

Extraherar Neo-to

Neo-to GTK-temat distribueras till Linux-användare i form av ett TarXZ-arkiv. Detta arkiv måste extraheras innan temat kan installeras, eftersom Linux-teman inte kan aktiveras i ett arkivformat.

  Hur du får din Linux MAC-adress

För att starta extraheringen, öppna ett terminalfönster på Linux-skrivbordet. För att öppna ett terminalfönster, tryck på tangentbordskombinationen Ctrl + Alt + T. Använd sedan CD-kommandot för att flytta till katalogen ”Nedladdningar” där temafilen laddades ner.

cd ~/Downloads

Väl inne i mappen ”Nedladdningar” kan extraheringen börja. Använd tar-kommandot och extrahera No-to-temafilerna till din dator.

Om du har laddat ner ”neo-to.tar.xz”-temapaketet kan du enkelt extrahera det med följande kommando.

tar xvf neo-to.tar.xz

Tog du tag i ”neo-to-white.tar.xz”-temat för att använda på din Linux-dator? Extrahera det med följande kommando.

tar xvf neo-to-white.tar.xz

Vill du installera temapaketet ”neo-to-lighter-headerbar.tar.xz” på din dator? Om så är fallet måste du ange kommandot nedan.

tar xvf neo-to-lighter-headerbar.tar.xz

När dina Neo-to-temapaket är helt extraherade kan installationen börja. Gå vidare till nästa avsnitt i guiden för att installera Neo-to på din Linux-dator!

Installerar Neo-to

Det finns två sätt att installera Neo-to GTK-temat på Linux. Det första sättet att installera temat är känt som enanvändare, vilket tillåter endast den person som installerar temat att ha tillgång till det. Det andra sättet att installera Neo-to är känt som systemomfattande, vilket gör att alla Linux-användare kan komma åt temat när det väl har installerats.

  Hur man spelar Hearthstone på Linux

För att starta installationen av Neo-to på Linux, öppna ett terminalfönster. När terminalfönstret är öppet, följ med installationsmetoden nedan som du föredrar.

Enanvändare

För att installera Neo-to som en enanvändare, börja med att använda kommandot mkdir för att skapa en ny temamapp i din hemkatalog. Den här temamappen gör det möjligt för ditt användarkonto att komma åt Neo-to GTK-temat.

mkdir -p ~/.themes

När du har skapat en ny ~/.themes-mapp kommer du att kunna installera teman lokalt på din dator så att endast ditt Linux-användarkonto kan komma åt dem. Använd sedan CD-kommandot för att flytta till katalogen ”Nedladdningar”. Katalogen ”Nedladdningar” är där Neo-to-temapaketet extraherades tidigare.

cd ~/Downloads/

Inuti katalogen ”Nedladdningar”, använd kommandot mv för att flytta Neo-to-temafilerna till din nyskapade ~/.themes-katalog.

mv  neo-to*/ ~/.themes/

När allt har flyttats installeras Neo-to-temafilen i enanvändarläge. Bekräfta att installationen lyckades genom att köra kommandot ls nedan.

ls ~/.themes

Systemomfattande

För att installera Neo-to i systemomfattande läge, börja med att gå till katalogen ”Nedladdningar” som temapaketet extraherades till tidigare. Du kan komma åt den här mappen genom att använda CD-kommandot nedan.

cd ~/Downloads

Inuti katalogen ”Nedladdningar”, använd kommandot sudo -s för att höja din terminalsession till ”root” utan att lämna katalogen du befinner dig i.

sudo -s

När terminalsessionen har root-åtkomst kan installationen av Neo-to i systemomfattande läge börja. Använd kommandot mv och installera Neo-to i katalogen /usr/share/themes/.

mv neo-to*/ /usr/share/themes/

När installationen är klar konfigureras Neo-to på din Linux-dator i systemomfattande läge. För att verifiera att installationen lyckades, kör kommandot ls nedan.

ls /usr/share/themes/

Aktiverar Neo-to

Neo-to GTK-temat är installerat på din Linux-dator, men att installera det aktiverar inte temat. För att börja använda Neo-to GTK-temat på din Linux-dator som ditt standard-GTK-tema, måste du ändra ditt standard-GTK-tema till ”Neo-to.”

  Hur man chattar i Twitch-strömmar på Linux-skrivbordet med Chatterino

Osäker på hur du ändrar standard GTK-temat på din Linux-dator? Kolla in listan med länkar nedan och välj den skrivbordsmiljö du använder på Linux för att lära dig hur du ändrar GTK-teman!