Hur man installerar Google Chrome-tillägg i Microsoft Edge

Microsofts nya Edge-webbläsare byggd på Chromium är nu tillgänglig. Men som standard kan du bara installera ett litet antal Microsoft-godkända tillägg. Så här installerar du tillägg från Chrome Web Store i nya Edge.

Endast för den nya krombaserade kanten

Detta fungerar bara i den nya Edge-webbläsaren som dumpar Microsofts gamla renderingsmotor till förmån för Chromium, som ligger till grund för Google Chrome. Chrome får bättre batteritid och nya Edge får Chrome-tillägg. Microsoft är värd för några Kantspecifika tillägg, men långt ifrån så många av dem som Google erbjuder. Den växer, men jämfört med Chome Web Store är den ganska liten.

Så om du använder nya Edge och vill ha fler webbläsartillägg kan du installera dem från Chrome Web Store.

För att installera Chrome-tillägg behöver du bara vända på en strömbrytare och bläddra till onlinebutiken. Men du bör vara medveten om ett par varningar från Microsoft: Om ett tillägg förlitar sig på Google-kontofunktioner för att logga in eller synkronisera, kanske tillägget inte fungerar i Edge. Dessutom, om tillägget är beroende av medföljande programvara på datorn, kanske tillägget inte fungerar även om du har installerat programvaran.

Hur man installerar Chrome-tillägg i Edge

Att installera Chrome Extensions på Edge är en enkel affär. Klicka först på de tre horisontella prickarna i det övre högra hörnet av webbläsaren för att öppna menyn.

Klicka sedan på ”Extensions” i menyn.

Aktivera reglaget ”Tillåt tillägg från andra butiker” i det nedre vänstra hörnet på tilläggssidan som visas.

Microsoft kommer att varna dig om att de inte har verifierat tilläggen i Chrome Web Store eller någon annanstans online. Klicka på ”Tillåt” för att fortsätta.

Bläddra nu till Chrome webbutik och hitta ett tillägg som du vill installera. Allt du behöver göra är att klicka på ”Lägg till i Chrome.”

Klicka på ”Lägg till tillägg” i bekräftelsedialogrutan – precis som om du skulle installera tillägget i Chrome.

Kom ihåg att eventuella tillägg som du installerar från Chrome Web Store inte testades för Edge-webbläsaren. Du kan uppleva buggar eller andra brott. Det kan vara klokt att installera ett tillägg i taget och kontrollera att du inte har några problem innan du går vidare till nästa tillägg.